sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsÎncă un membru #Rezist în Guvern. Horațiu Cosma, de la Asociația Pro...

Încă un membru #Rezist în Guvern. Horațiu Cosma, de la Asociația Pro Infrastructura, numit secretat de stat la Transporturi. “Și la 3 noaptea îți spune stadiul oricărei autostrăzi”

-

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, l-a numit miercuri în funcția de secretar de stat pe Horațiu Cosma, membru al Asociației Pro Infrastructura. Este o nouă numire în Guvern, pe poziție de secretar de stat, a unui specialist care vine din afara clasei politice. Cosma a lucrat la Asociația Pro Infrastructura între 2014 și 2016. În 2016 a fost consilier la cancelaria premierului Dacian Cioloș. Între 2016-2020 a fost consilier parlamentar cu atribuții în Comisia de Transporturi.

Cătălin Drulă, actualul ministru al Transporturilor din partea USR-PLUS, este cofondator al Asociației Pro Infrastructura și spune că are o încredere totală în Horațiu Cosma, despre care afirmă că îți poate spune și noaptea, dacă-l trezești din somn, absolut orice detaliu legat de proiectele și șantierele de infrastructură ale țării.

Drulă a garantat: „Îl poți trezi la trei noaptea să îți spună stadiul oricărei autostrăzi, pozițiile kilometrice, soluțiile tehnice, blocajele birocratice care trebuie rezolvate, stadiul plăților, al exproprierilor și tot ce ține de domeniul investițiilor mari publice. Am mare încredere că împreună vom accelera șantierele existente și ne vom asigura că cele viitoare pornesc cu premise de eficiență crescută față de trecut“.

Mesajul complet al lui Cătălin Drulă

„Am început noul an la Ministerul Transporturilor puși pe treabă. Este perioada în care ne asigurăm că putem să construim și să reformăm în 2021.

- Advertisement -

Marile investiții publice sunt cheia pentru revenirea economiei și sunt prioritare pentru mine și întregul cabinet.

Vorbim de autostrăzi, de drumuri expres, de modernizări ale căilor ferate și de alte proiecte. Unde ele sunt deja în construcție e nevoie de eficiență și profesionalism ca să le finalizăm cât mai rapid, unele chiar anul acesta.

Nu pierdem din vedere lansarea proiectelor noi și ne concentrăm pe eficientizarea procedurilor și a instituțiilor care le gestionează.

- Advertisement -

Una dintre provocările majore este, pe de altă parte, întreținerea și îmbunătățirea infrastructurii existente. Sunt restanțe enorme și pe zona rutieră, dar mai ales pe cea feroviară.

Am cerut managerilor de companii să vină cu planuri clare pentru 2021 pe zona de întreținere a drumurilor și căilor ferate.

Evaluăm în aceste zile ministerul, companiile și instituțiile din subordine. Și vom face schimbările și reformele de care e nevoie pentru ca aparatul public din Transporturi să ajungă la profesionalismul așteptat de oamenii care fac slalom printre gropi.

Nu am venit aici ca lucrurile să meargă ca până acum. Sau doar puțin mai bine. Ce facem acum poate reprezenta începutul celui mai bun deceniu pentru infrastructura României.

Lucrăm la legea bugetului de stat pe 2021. Apreciez deschiderea premierului Cîțu și prioritatea pe care acesta o face din investiții în anul acesta. Lucrăm și la partea de finanțare din fonduri europene, în special la definitivarea planului de redresare pentru România.

Mai departe construim echipa în aceste prime zile și suntem bucuroși că ni se alătură oameni profesioniști, dedicați și onești. Implicarea va face diferența pe care ne-o dorim pentru România.

Astăzi am făcut prima numire de secretar de stat, pe Horațiu Cosma, care se va ocupa de domeniul rutier. Horațiu s-a alăturat Asociației Pro Infrastructură în 2014, apoi în 2016 a activat în calitate de consilier în Cancelaria premierului Dacian Cioloș și în ultimii 4 ani, a fost consilier parlamentar cu atribuții legate de comisia de Transporturi din 2017.

Horațiu este omul pe care îl poți trezi la trei noaptea să îți spună stadiul oricărei autostrăzi, pozițiile kilometrice, soluțiile tehnice, blocajele birocratice care trebuie rezolvate, stadiul plăților, al exproprierilor și tot ce ține de domeniul investițiilor mari publice.

Am mare încredere că împreună vom accelera șantierele existente și ne vom asigura că cele viitoare pornesc cu premise de eficiență crescută față de trecut.

Vom reveni în zilele și săptămânile următoare cu concluziile analizelor detaliate și cu echipa completă.

Construcția abia începe“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cumpănașu a înjurat-o isteric pe mama unei eleve, la RTV: „Marș dracului! Fiica ta va ajunge la școala de corecție!”

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Lucrurile se misca.
    Si in ultimul an, daca te uiti la contractele incheiate, vezi ca preturile per km sant aproape la jumatate fata de ciumatii de la psd. Se pare ca parandaratul e cam terminat.
    Cum voia Ponta Comarnic-Brasov la 36 mil/km.Nu mai stiau bancile cum sa fuga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -