E OFICIAL: Dosar penal pentru Cumpănașu TikTok! Încadrat la „incitare la ură” și „discriminare”. Urmează partea cu fetele…

2
2176
Fețele nevrotice ale Cumpănașului

Parchetul Sectorului 4 București a confirmat miercuri, 6 ianuarie, că a început un dosar penal in rem în cazul înregistrăilor lui Alexandru Cumpănașu. Cazul este lucrat împreună cu Poliția Capitalei.

Poliția Capitalei și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 din București au început urmărirea penală in rem (doar pentru faptă) pentru acuzația de incitare la ură și discriminare față de profesori.

Dosarul penal a fost deschis după ce Alexandru Cumpănașu a postat zeci de clipuri video, pe rețeaua socială chinezească TikTok, în care lansa mesaje îndreptate împotriva profesorilor.

Articolul 369 din Codul Penal prevede că ”incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Verificările se vor extinde și cu privire la cele mai mai recente dezvăluiri privind discuțiile cu tentă sexuală purtate de Alexandru Cumpănașu, pe TikTok sau WhatsApp, cu eleve minore. Ele vor fi conexate și cu alte eventuale plângeri.

Comunicatul Parchetului Sectorului 4

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem.

În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise, a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.

În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

2 COMENTARII

  1. Ei nu zau, a discriminat cadrele didactice. Mare infractiune. Si Antena3 ce face? Nu le face nimeni dosar penal? Sunt zeci de mii de timpiti ce spun timpenii pe retelele astea si nu-i mai vede nimeni.
    Daca voiau sa-l prinda pe Cumpanasu cu ceva serios il cautau de infractiunile cu fonduri europene. Dar nu pot sa-l intrebe de astea ca sa nu deranjeze complicii din MI. Se aude domnii procurori?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.