Încă un masacru al rușilor, descoperit în teritoriile eliberate de ucraineni: groapă comună cu 440 de cadavre într-o pădure lângă Izium. Zelenski: „Rusia lasă în urmă numai moarte!”

1
1206
Groapa comună descoperită de ucraineni în pădurea de lângă Izium acoperea circa 440 de cadavre ale unor oameni uciși în timpul ocupației rusești a orașului

Un nou masacru al rușilor în teritoriile ocupate din Ucraina a fost descoperit joi într-o pădurice de lângă Izium, oraș din estul țării eliberat la începutul lunii septembrie. Într-o groapă comună au fost descoperite 440 de cadavre, scena amintind de localitățile Bucha și Mariupol, simboluri ale crimelor de război pe care armata lui Putin le comite în războiul pornit împotriva vecinilor ucraineni.

Șeful poliției locale a declarat că unele dintre cadavre prezentau răni produse prin împușcare – cel mai probabil, e vorba de civili împușcați. Alții par să fi murit din cauza rănilor provocate de niște explozii: fie au fost uciși de bombardamente, fie de grenade.

Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de Interne din Ucraina, a publicat poze de la locul scenei și a scris pe Twitter: „Doar cruci și numere – groapă comună pentru victimele ocupației rusești în cea mai apropiată pădure de lângă Izium. Șeful Comisiei pentru persoanele dispărute, Oleh Kotenko, verifică dacă pozele sunt reale. Așa ceva e de neuitat”.

Un consilier guvernamental ucrainena a declarat însă pentru BBC că numărul cadavrelor găsite în Izium e cu mult mai mare: aproximativ 1.000. La Izium – spune oficialul de la Kiev – au fost găsite până acum mai multe cadavre de civili decât la Bucea, acolo unde crimele de război ale rușilor au fost deja atestate prin comisii de anchetă și documentate dincolo de orice îndoială.

Mama unui tânăr din Izium, executat de ruși cu doar două zile înainte ca ucrainenii să elibereze localitatea, li s-a adresat retoric reporterilor: „Cum se poate ca întreaga lume să nu poată face nimic împotriva lui Putin, acest monstru? Mă rog lui Dumnezeu să-i pedepsească pe el și pe oamenii săi!”.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat după macabra descoperire: „La Izium, în regiunea Harkov, a fost găsită o groapă comună. Acolo au fost deja demarate procedurile legale necesare. Vrem ca lumea să știe ce se întâmplă cu adevărat și la ce a dus ocupația rusă. Bucea, Mariupol, acum, din păcate, Izium. Rusia lasă în urmă numai moarte și trebuie trasă la răspundere. Lumea trebuie să tragă Rusia la răspundere pentru acest război. Vom face totul pentru asta”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

* Oportunitate uriașă: compania Nokian, mare producător finlandez de anvelope, vrea să-și relocheze în România fabricile închise în Rusia! Discuțiile se poartă la Guvern, cu premierul Ciucă

* Marea desprindere a UE de China. Von der Leyen: „În curând, două treimi din bateriile noastre vor fi produse în Europa. În următoarele luni începe să funcționeze prima giga-fabrică de cipuri”

* Lovitură nimicitoare pentru Ungaria putinistului Viktor Orban: UE îi taie fondurile PNRR și 70% din finanțarea europeană pentru că fură bani europeni și încalcă independența Justiției

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* VIDEO. Atac terorist al Rusiei: a bombardat barajul de la Krivoi Rog, încercând să scufunde orașul sub apă! Propagandiștii Moscovei sunt în delir

* Rușii au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în localnici! Ofițerii FSB își evacuează familiile din Crimeea și caută să-și vândă proprietățile

* Putin pierde ultimul atu: prețul gazului va scădea la jumătate în Europa! Măsurile luate de UE au rezolvat problema aprovizionării, estimează o analiză Goldman Sachs

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here