Încă un rateu al propagandei PSD-Rusia: sub 300 de persoane s-au strâns să „lupte” cu virusul, Oculta Mondială și Guvernul. Deocamdată, s-au ales cu amenzi

7
2857

Un nou miting împotriva Guvernului, a Ocultei Mondiale și în care se contestă existența epidemiei de coronavirus a fost organizat duminică, în Piața Victoriei, de conspiraționiștii promovați intens de propaganda PSD și cea a Rusiei.

După eșecul lamentabil de vineri, când “protestul uriaș” programat la ora 18.00 a strâns o mână de oameni, de data aceasta mobilizarea a funcționat ceva mai bine și în Piață s-au adunat circa două-trei sute de persoane.

Oficial, mitingul a fost asumat de Iosefina Pascal, o tânără popularizată intens de Sputnik.md, site finanțat de Rusia, dar și de Antena 3 – postul TV al mogulului securist Dan Voiculescu.

Mitingurile de vineri și duminică, precedate de o intensificare a campaniei de fake news, cu texte distribuite masiv pe Facebook, WhatsApp și pe site-uri conspiraționiste

Doamna din imagine, venită să lupte cu Oculta Mondială și cu Guvernul, a povestit că se informează „speculând de ici, de colo”

În săptămânile de dinaintea mitingurilor de vineri și duminică s-a înregistrat o intensificare semnificativă a campaniei de dezinformare. Numeroase texte conspiraționiste – toate prezentând declarații sau fapte false, care nu s-au petrecut în realitate –, bine scrise, au fost distribuite prin rețelele de postaci atât pe WhatsApp, cât și pe Facebook, dar și pe site-uri specializate în fake news.

Acțiunea a fost însă puternic susținută de toate celelalte “vedete” ale mișcării conspiraționiste alimentate de propaganda PSD și de cea rusească. N-a lipsit de la datorie o altă tânără folosită ca vector de imagine, videochatista Oana Lovin. PSD-ista a mers în piață și a transmis live, lucru care s-a petrecut însă și pe numeroase alte conturi de Facebook.

Încă un fâs: vineri au fost o mână de oameni, duminică – vreo 2-300. Pe rețelele de socializare fusese creată impresia unei susțineri de masă

La mitingul convocat de propagandiștii Rusiei și ai PSD au participat, duminică seara, circa 2-300 de oameni care n-au respectat măsurile de precauție

Și de data aceasta – la fel ca și vineri – reacția construită de rețelele de postaci pe Facebook a fost mult mai puternică decât ce s-a întâmplat în realitate. Chemările la lupta cu Oculta Mondială și cu Guvernul liberal au strâns mii de inimioare, distribuiri și comentarii, dar în piață au venit maximum 300 de inși.

Cei mai mulți participanți n-au purtat mască de protecție. În imagini au putut fi zăriți și destui copii, inclusiv unii în cărucioare, dar și numeroși oameni în vârstă.

Interviurile luate la fața locului chiar de către cei care susțineau conspirația au scos la iveală un nivel de educație și de informare greu de crezut. Oamenii cred că virusul nu există, Satana vrea să ne vaccineze, Oculta Mondială a pus ochii pe România, se urmărește transformarea noastră în sclavi, antenele 5G urmează să ne teleghideze etc. Practic, toate poveștile propagandei rusești, preluate și de PSD, au fost înșirate de bieții oameni strânși în piață.

S-a scandat “Demisia!”, “Jos Guvernul trădător!”, “Noi nu suntem o nație de sclavi!” și s-au ținut discursuri mobilizatoare.
S-au fluturat cruci, icoane, numeroase steaguri tricolore și s-au spus rugăciuni în cor.

Jandarmii i-au avertizat, inițial, pe oameni să poarte măști de protecție, apoi au împărțit amenzi în valoare de 16.000 de lei pentru nerespectarea regulilor sanitare.

Efectul campaniei conjugate PSD-Rusia: am urcat de la 100 de cazuri pe zi la peste 600, iar numeroase țări au reintrodus restricțiile de călătorie pentru cetățenii români

Campania subversivă a PSD și a Rusiei durează deja de 4 luni. Se insistă pe ideea că epidemia și virusul nu există, iar măsurile de precauție sunt abuzuri ale Guvernului. Conform narativului venit de la Moscova, Oculta Mondială vrea să ne cipeze ca să fim teleghidați cu antenele 5G. Din conspirație fac parte toate guvernele lumii, toți oamenii de afaceri, toți medicii, toată presa și, în general, absolut toți experții care avertizează în privința virusului.

În România, efectul acestei campanii asidue s-a simțit de-a lungul ultimei luni. Ridicarea restricțiilor și lipsa de prevedere a oamenilor au făcut ca numărul cazurilor de infectare, care ajunsese puțin peste 100 pe zi la începutul lunii iunie, să urce treptat la 5-600 pe zi.

Drept urmare, numeroase țări au reintrodus restricțiile de circulație pentru cetățenii români.

După acest dezastru, PSD a venit sâmbătă și a acuzat Guvernul că n-a gestionat bine criza și că a izolat România pe plan extern.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

 1. Cumva este salutar, ca acesti cretini se aduna si se contamineaza.
  Astfel de meetinguri au potentialul de reducere masiva a electoratului
  credul si infantil al PSD.

  Le dorim tuturor odihna si liniste, la puscarie mai intai, pentru periclitarea
  sanatatii publice.

 2. Oare adevarul nu e clar nici pentru guvernanti, de nu se pricep sa contracareze propaganda asta idioata?
  Incep sa ma indoiesc de acest guvern slab care se lasa batjocorit !!! Nu vad nici macar o voce din guvern care sa raspunda CU VEHEMENTA acestor manifestari de rebeliune absurda…Oare ce stie guvernul si nu spune? Ca prea e bleaga atitudinea ministrilor si a prim ministrului!!!! Traim un teatru al absurdului. Un circ macabru!!!

  • Bai ,dobitok pemepist, in ce tara traiesti,idioato? Ori te faci ca nu stii ca pesedistii sunt INCA la putere, cu ajutorul lui barney si tomac, ori esti idioata RAU!!😠

  • Si ce vrei sa faca Guvernul?
   Sa vindece prostia? Din pacatre nu se poate.
   Sau poate din fericire pentru ca prostia este un rau necesar. Daca toti am avea acelasi grad de inteligenta lumea asta ar fi un haos. Nu ar mai exista termene de comparatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here