vineri, martie 29, 2024
AcasăNewsGruparea Savonea s-a opus ca plenul CSM să apere independența Justiției după...

Gruparea Savonea s-a opus ca plenul CSM să apere independența Justiției după ce Dragnea a acuzat că e „victimă politică”

-

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, dominat de gruparea Lia Savonea (apropiată de PSD), a respins vineri cererea de a apăra independența Justiției în fața atacurilor lansate de Liviu Dragnea la ieșirea din pușcărie – acesta acuză că a fost victimă politică.

Informațiile au fost furnizate de judecătoarea Andrea Chiș, membru CSM, care a scris pe Facebook despre ce s-a întâmplat la ședință, fiind preluată de G4Media: „În Plenul de azi, compus în majoritate din judecători, solicitarea mea a fost respinsă, fiind exprimate 8 voturi pentru, dintre care 4 publice – al meu, al domnului judecător Mihai Andrei Balan, al doamnei procuror Tatiana Toader, precum şi al domnului procuror Cristian Mihai Ban. 7 voturi au fost împotrivă şi unul nul”.

În afara celor 4 persoane enumerate mai sus de judecătoarea Andrea Chiș, în favoarea cererii de a apăra independența Justiției în fața calomniilor lui Dragnea s-au mai pronunțat Stelian Ion (ministrul Justiției), Gabriela Scutea (procuroarea generală), Florin Deac (procuror) și Bogdan Mateescu (judecător și președintele CSM).

Împotrivă a votat gruparea Savonea, brațul armat al rețelelor de influență din Justiție bine conectat la oligarhi și PSD: Lia Savonea, Evelina Oprina, Margareta Țînț, Simona, Marcu, Mariana Ghena.

- Advertisement -

Judecătoarea Corina Corbu, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, n-a vrut să se afle ce opțiune are și a votat “la secret”. Însă rezultatul final al votului (8 pentru, 7 împotriva, o abținere) arată clar că șefa ICCJ a votat fie împotrivă, fie s-a abținut.

Trei membri ai CSM au absentat la această ședință: Codruț Olaru, George Solomon și Gabriela Baltag.

Judecătoarea Andrea Chiș a explicat de ce ar fi trebuit să se ia imediat atitudine împotriva acestor atacuri pe care Dragnea și avocata sa le-au reluat asupra justiției imediat după ieșirea din pușcărie a fostului lider PSD: „Aceste afirmaţii sunt extrem de grave, cu atât mai mult cu cât provin din partea unei persoane care nu mai beneficiază de prezumţia de nevinovăţie în cauza în care a fost condamnat definitiv şi şi-a executat pedeapsa.

- Advertisement -

Tocmai din acest motiv, e imperios necesar ca astfel de afirmaţii să fie sancţionate imediat, aşa cum Secţia pentru judecători a cărei membră sunt a făcut-o în numeroase rânduri, condamnând prin comunicate de presă afirmaţii apreciate ca depăşind limitele libertăţii de exprimare, atunci când data şedinţelor nu permitea o reacţie promptă.

La ieșirea din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a decis definitiv liberarea sa condiționată, Liviu Dragnea a reluat atacurile asupra justiției exact din punctul în care le lăsase când a fost condamnat, în mai 2019. El a afirmat că e nevinovat și că a fost deținut politic, victimă a unei înscenări judiciare.

Culmea e că instanța din Giurgiu a considerat, atunci când l-a eliberat pe Dragnea, că acesta a dat „dovezi de îndreptare“, deși în mod evident el nu retractase niciodată nimic, ba mai mult, a continuat să susțină, și când se afla după gratii, că e nevinovat.

Atacurile lui Dragnea au fost susținute de avocata sa, Flavia Teodosiu, amândoi pretinzând că trăim într-o dictatură, că această condamnare este dictată de Iohannis și că numai judecătorii de la Giurgiu au fost cinstiți în întreaga poveste.

Flavia Teodosiu este avocata care, comițând niște erori elementare de procedură, a făcut ca procesul prin care Primăria Sectorului 1 cerea recuperarea a 118 milioane de lei de la Romprest să fie pierdut încă din start.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Dragnea a ieșit din pușcărie la fel de ticălos cum a intrat! Cică a lăsat o „Românie prosperă” și a găsit o „dictatură feroce”. Despre PSD: e „praf”, „un partid fără personalitate”

VIDEO. Cei trei care l-au întâmpinat pe Dragnea după pușcărie: Carmen (mândra din tinerețe), Irina (mândra de la bătrânețe) și Codrin (pajul favorit)

Ion Rădoi și concubina sa – 60 de zile sub control judiciar. Nu au voie să iasă din țară sau să poarte arme. Una dintre acuzații: șantajul

VIDEO. Ironia istoriei: un elicopter american se salvează aterizând forțat în fața „Blocului Rusesc” din fosta „Piață Stalin” și „Piață Hitler”, actuala „Charles de Gaulle”!

Sondaj Inscop: PSD crește, PNL e peste scorul de la alegeri, USR-PLUS recuperează, AUR o ia în jos (după un salt spectaculos)

Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

Robert Negoiță reîncepe „Borduriada” în Sectorul 3. El schimbă bordurile pe care le mai înlocuise în 2014 și 2018

Adrian Ursu, mârlănie în direct: „Este o putoare la Sectorul 1!”

Maia Sandu începe revoluția în Moldova: imunitatea parlamentară va fi desființată, averile hoților vor fi confiscate. Reforma instituțiilor se va face cu experți străini

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Pai daca alea, si zic clar, ALEA din CSM au fost si sunt pe fata cu dragnea ce mai vreti, asta e justitie cum sunt eu popa!!! Ar trebui sanctionate pt obstructionarea justitiei pe fata, si gata. Doar ca stelica, vorba lui daddy, nu e in stare de asa ceva, el a fost tare-n gura cand era in opozitie, acu da din umeri, neputincios in fata unor luptatoare anti-justitie!! Si din astea sunt peste tot, se pare, parca le-a dat daddy cu ceva in capitz, ca sa cante/joace dupa cum vrea el!!!! Daca te uiti bine, daddy s-a inconjurat de unele, multe, in fusta care stiu doar sa execute ce zice fostul…

  2. Până la urmă ajungem de unde am plecat! Despre ce independență vorbim? Interesul întregii noastre nații este să avem judecători independenți ierarhic, supuși doar legii. Dacă admitem că justiția trebuie apărată de un grup „înarmat” și nu de întreaga națiune în slujba căreia se află, ne batem joc de principii.
    Dacă admitem subordonarea ierarhică nu mai au rost căile de atac. Despre influența politică nu avem ce să vorbim (e o naivitate gogonată). Codul penal o numește trafic de influență, șantaj, abuz în serviciu, etc. Asta desigur dacă am avea justiție nu un grup organizat de sindicaliști, cu mare putere și nici o răspundere. Politica a acordat magistraților mită sub formă de drepturi speciale.
    În plus, „un nebun aruncă o piatră în baltă și …. CSM votează” Nu avem de ce să discutăm despre frustrările proaspăt eliberatului Dragnea, care nu pare să fi înțeles că eliberarea anticipată s-a datorat prezumției false că s-ar fi îndreptat.
    Mi-aș dori ca CSM să apere drepturile justițiabililor, indiferent cum se numesc și în slujba cui se află; să-și facă o minimă curățenie în propria ogradă. În politică există alte reglementări, despre care CSM nu are de ce să se pronunțe. Una peste alta, puterile statului ar trebui să se supună legii, iar CSM are destule alte treburi de făcut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -