Go BREXIT, go Boris! Parlamentul britanic aprobă acordul de ieşire din UE

2
1615

Camera Comunelor a aprobat, joi seară, proiectul de Acord Brexit propus de Guvernul Boris Johnson, în condiţiile în care Marea Britanie urmează să se retragă din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie, informează Sky News.

Proiectul Acordului Retragerii Marii Britanii din UE a fost aprobat de Camera Comunelor cu 330 de voturi pentru şi 231 împotrivă.

Proiectul de Acord Brexit va ajunge în Camera Lorzilor, care poate propune modificări.

Boris Johnson si catelul Brexit
Boris Johnson vrea să impună Brexit-ul cât mai rapid

În decembrie, la finele anului trecut, Camera Comunelor a aprobat principalele elemente ale Acordului Brexit, urmând ca procedurile parlamentare să continue, în contextul în care premierul Boris Johnson intenţionează ca retragerea ţării din Uniunea Europeană să se producă pe 31 ianuarie 2020.

Practic, principalele elemente ale Acordului Brexit au fost adoptate atunci în a doua lectură cu un raport de voturi de 358 la 234.

„A venit momentul să depăşim vechile disensiuni privind ieşirea ori rămânerea în UE, este momentul să acţionăm împreună ca o naţiune revigorată, Marea Britanie. Acum este momentul să ne unim pentru a scrie un nou interesant capitol al istoriei naţionale, pentru a reuşi un nou parteneriat cu prietenii europeni”, a declarat Boris Johnson, citat de agenţia de presă Reuters, la scurt timp după ce partidul său a câştigat categoric alegerile legislative din decembrie.

Regina n-a împărtăşit bucuria lui Boris Johnson

Regina ElisabetaVotul masiv pro-conservatori a fost considerat decizia finală a poporului britanic legat de referendumul pentru Brexit, care după ce a fost aprobat a împărţit ţara în două. Cei care s-au opus au invocat riscurile majore la care se supune Marea Britanie odată ieşită din UE.

În mesajul său de Crăciun, şi Regina Elisabeta a Marii Britanii a transmis cu grijă și diplomație temerile ei în legătură cu provocările pe care le va întâmpina țara, dar și continentul european, anul viitor.

Brexit-ul rămâne o îngrijorare majoră pentru regină și în 2020 care crede că tensiunile sociale și politice din jurul acestei rupturi nu vor dispărea în acest an, cerând calm și răbdare.

Peste 400.000 de români trăiesc și lucrează în Marea Britanie. Ei vor fi afectați, mai mult sau mai puțin, de schimbările din societatea britanică provocate de Brexit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Infernul creat de „Doctorul Prăjeală”. Beuran a comis greșeli grave ca șef de secție. Încă un pacient ars, cazul a fost ascuns anul trecut

 

Replică de țață a Gabrielei Firea către ministrul Turismului: „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”

 

2 COMENTARII

  1. Un nebun scăpat de la balamuc din cămașa de forță a ajuns să facă ‘legea’ în Marea Britanie, bineînțeles cu sprijinul larg al unei poPULAții besmetice de cap ! PĂCAT !!! 😤😈

  2. Uite cum un nebun distruge o nație… acum nu că mor de dragul lor,dar actul asta da aripi altora !!!!… oricum vor rămâne o insulă a pierzaniei, după ce s-au încrucișat sute de ani între ei și-a a ieșit un căcat ,acum îi mai pune și moț…. din datele oferite de antropologi se pare că populimea insulei suferă genetic, numărul de cromozomi ai locuitorilor e diferit de cel de pe continent!!!!…asta a dus in timp la afectarea capacități de gândire, atrofierea unor funcții vitale ale organismului ,cum ar fi lipsa de discernământ, prostia, dereglări hormonale….. și-n final ajunge să gândească mai puțin decât cățelul ăla din brațele lui…. previziunile mele curg in direcția prăbușiri totale a nivelului de trai, proliferarea epidemiilor,a prostituției, introducerea cartelelor alimentare că anii războiului,nu degeaba vor aia din casa regală să o tăie in America!!!?…ce să facă în ghetoul insular, să se șteargă la cur cu hârtii de 5lire???…pe noi ăștia de pe continent ne doare in bască de prostia lor… apropo deja în Franța au început zeci de firme să se aprovizioneze cu de toate ….incepe cea mai mare contrabandă din istoria omenirii….din 01.02.2020….aleluia…can’t argue with stupid!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here