Criminalii! Iranienii au omorât 176 de oameni nevinovaţi cu rachete ruseşti lansate spre avionul ucrainean!

0
7363

Ceea ce ZIARISTII.COM a lansat în premieră ca ipoteză privind cauzele prăbuşirii avionului lângă Teheran este deja confirmat în SUA cu proble clare: aparatul Boeing 737-800, deţinut de o companie privată ucraineană, nu s-a prăbuşit din „cauze tehnice”, cum anunţaseră iniţial inclusiv autorităţile de la Kiev, ci după un atac cu rachete lansate de iranieni.

Zborul 752 al companiei Ukraine International Airlines (UIA) a fost lovit de un sistem de rachete antiaeriene, cel mai probabil dintr-o eroare, au declarat – pentru Newsweek – un oficial de la Pentagon, un reprezentant al serviciilor americane de informații și un oficial al serviciilor secrete irakiene.

Posturile de televiziune CNN şi CBS şi revista Newsweek citează responsabili, sub acoperirea anonimatului, care sunt convinşi că apărarea antiaeriană a doborât zborul PS752 al companiei aviatice ucraineene chiar după decolare.

Invocând date înregistrate de sateliţi, un oficial american a spus că avionul cu destinaţia Kiev era în aer de două minute când a fost depistată lansarea a două rachete sol-aer.

Acest lucru a fost urmat imediat de o explozie în vecinătatea avionului, cantitatea de căldură degajată de aeronavă arătând că aceasta era în flăcări când s-a prăbuşit.

Cei trei oficiali ai Pentagonului citați sub condiția anonimatului cred că motivul tragediei aviatice este un sistem de rachete Tor-M1 de fabricație rusească – denumită de NATO „Gauntlet”.

Ucraina a anunțat deja că ia în calcul această ipoteză în investigația pe care o derulează. Șeful consiliului pentru siguranță națională și apărare din Ucraina, Alexei Danilov, a adus și el în discuție sistemul de rachete ruseşti.

În 2007, Rusia a livrat Iranului 29 de sisteme de rachetă Tor-M1, ca parte a unui contract de armament în valoare de 700 de milioane de dolari.

Asasinii nu vor să-şi recunoască vina!

Administraţia din Iran a respins, joi seară, speculaţiile că ar fi doborât avionul de pasageri ucrainean, catalogând aceste idei drept „fără sens”.

„Mai multe curse interne şi internaţionale zburau în acelaşi timp în spaţiul aerian iranian, la aceeaşi altitudine, de 8.000 de picioare (2.440 de metri). Această poveste cu racheta care a lovit un avion nu poate fi corectă deloc”, a comunicat Ministerul iranian al Transporturilor, conform Agenţiei France Presse (AFP).

„Astfel de zvonuri nu au niciun sens”, a declarat, la rândul său, Ali Abedzadeh, directorul Autorităţii Aeronautice Civile din Iran şi adjunct al ministrului Transporturilor.

Oficialul citat a precizat că Iranul şi Ucraina sunt în procedura de accesare a informaţiilor din cutiile negre ale avionului Boeing. „Dar, dacă vor fi necesare activităţi mai specializate pentru extragerea şi analizarea datelor, putem face acest lucru Franţa ori în altă ţară”, a subliniat el.

Am fost pe fază!

La câteva ore de la tragedie, publicaţia noastră a lansat un apel către autorităţile române să evite un risc major pentru pasagerii români şi să dispună de îndată suspendarea zborurilor de risc în zona de conflict.

ZIARISTII.COM a expus în premieră motivele pentru care nu era plauzibilă explicaţia că avionul s-a prăbuşit din cauza unei defecţiuni tehnice. Le redăm mai jos, exact în forma iniţială.

De ce există suspiciuni mari că avionul a fost doborât de iranieni

  • Autorităţile iraniene au refuzat să pună la dispoziţia opiniei publice internaţionale datele stocate în cutiile neagre ale avionului, care ar putea demonstra cauzele tragediei, lăsând impresia că au ceva de ascuns
  • Pilotul nu a luat legătura cu turnul de control, ceva aproape imposibil în cazul unei defecţiuni tehnice, dar foarte posibil în cazul impactului brusc cu o rachetă sol-aer
  • Ambasada ucraineană la Teheran a şters o declaraţie anterioară, prin care susţinea că prăbuşirea că prăbuşirea avionului în Iran nu prezintă cauze de natură teroristă
  • În imaginile filmate se vede cum avionul explodează în aer înainte de a se prăbuşi, ceea ce poate fi explicat prin impactul cu o rachetă
  • Informaţiile de pe site-ul flightradar24 arată că avionul a încetat să mai transmită brusc semnale, ori în cazul unei defecţiuni tehnice avionul continuă să transmită lent aceste semnale
  • Avionul Boeing 737 era aproape nou, avea doar 3 ani şi 6 luni de vechime
  • Prăbuşirea avionului s-a produs la doar câteva ore după ce Iranul a atacat bazele militare din Irak; armata era în alertă şi o acţiune nesăbuită sau o eroare erau posibile

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Infernul creat de „Doctorul Prăjeală”. Beuran a comis greșeli grave ca șef de secție. Încă un pacient ars, cazul a fost ascuns anul trecut

 

Replică de țață a Gabrielei Firea către ministrul Turismului: „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here