GLUMA ZILEI. Se cunosc deja trei semifinaliști ai turneului de la Wimbledon de peste 50 de ani!

0
1503
Nadal, Federer și Djokovici vor domina tenisul până la adânci bătrâneți! :)))

Astăzi, vineri, se dispută semifinalele din turneul masculin de la Wimbledon. Trei dintre cei patru semifinaliști sunt aceiași ca la Roland Garros, luna trecută: sârbul Novak Djokovici, spaniolul Rafael Nadal și elvețianul Roger Federer (primii trei în clasamentul mondial).

Programul semifinalelor, transmise de Eurosport:
* 15.00: Novak Djokovici (1) – Roberto Bautista Agut (22)
* 17.00: Rafael Nadal (2) – Roger Federer (3).
Luna trecută, în semifinalele de la Roland Garros, Nadal l-a învins pe Federer (Nadal este „regele zgurei”), iar Djokovici a fost eliminat de austriacul Dominic Thiem (nr. 4 mondial) – un alt specialist al zgurei.
Prezența constantă a veteranilor Federer (aproape 38 de ani), Nadal (33 de ani) și Djokovici (32 de ani) în semifinalele marilor turnee de tenis i-a făcut pe amatorii de tenis să glumească pe seama acestui subiect. Pe Reddit a fost publicată o imagine marca KentBrockmanKrusty, preluată și de Tennis Memes pe Facebook, în care cei trei magicieni sunt „îmbătrâniți” cu 50 de ani, cu precizarea că așa vor arăta în 2069, când vor fi din nou semifinaliști la Wimbledon! Atunci, Federer s-ar apropia de 88 de ani, Nadal ar avea 83, iar Djokovici 82.
Wimbledon 2019 a fost falimentul „noului val” din tenisul mondial masculin. Noile vedete de Top 10 – austriacul Dominic Thiem (25 de ani), germanul Alexander Zverev (22 de ani, grecul Stefanos Tsitsipas (20 de ani), Karen Haceanov (23 de ani) – au fost eliminate în primele tururi.
Și cel de-al patrulea semifinalist, spaniolul Roberto Bautista Agut, e trecut de 30 de ani, având 31 împliniți. Media de vârstă a semifinaliștilor este de 33 de ani și jumătate.
Dominația trioului Federer – Nadal – Djokovici este exprimată clar de cifre: în ultimii 15 ani (începând din 2004), 52 din cele 62 de turnee de Grand Slam au fost câștigate de unul dintre ei, doar 10 turnee au avut alți învingători!
În total, Federer a adunat 20 de Grand Slam-uri până acum (record absolut), Nadal 18, iar Djokovici 15. E aproape sigur că unul dintre ei va triumfa și la Wimbledon 2019.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* Finală de gală la Wimbledon: Simona Halep – Serena Williams. Sâmbătă, de la ora 16.00, în direct pe Eurosport

LIVE: Simona Halep – Elina Svitolina 6-1, 6-3. Victorie uriașă la Wimbledon, românca e la a cincea finală de Mare Șlem din carieră!

Simona Halep, pentru a doua oară în semifinale la Wimbledon! A 7-a semifinală de Grand Slam din carieră

Culoar perfect pentru Simona Halep la Wimbledon. Toate cele 6 favorite din fața sa au fost eliminate!

Halep, în sferturi la Wimbledon după ce-a învins-o pe puştoaica-minune a Americii

După o victorie de senzație, Simona Halep o înfruntă pe copila-minune a Americii. Cori Gauff are 15 ani și 6 victorii la Wimbledon 2019!

Șoc la Wimbledon: „bunica” Venus, învinsă de „nepoata” de 15 ani! Mari surprize, favoriți eliminați. În turul 2: Halep – Buzărnescu

Ne-au bătut nemțoaicele Ying Han și Xiaona Shan! Campioană e portugheza Fu Yu. La 56 de ani, luxemburgheza Ni Xialan s-a calificat la Olimpiadă

Unde-i fotbalul la Copa America? O singură echipă din 8 a marcat în „sferturi”. În trei meciuri a fost 0-0

Final de poveste: Germania – România 4-2. Am zburdat o repriză, ne-am prăbușit în minutul 90. Toate pânzele sus!

Două fotografii din „The Sun” arată cât sânge i-a curs prietenei fotbalistului Manea, lovită violent după meciul cu Franța

Scenă violentă după meciul cu Franța. Prietena unui fotbalist a fost umplută de sânge la doi pași de el

Naționala de tineret face audiențe mai mari decât „naționala mare”! 3,1 milioane de români s-au uitat simultan la meciul cu Franța

Ole! Suntem în careul de ași al Europei, alături de mari puteri ale fotbalului: Germania, Franța, Spania

Generația marilor speranțe. Condiția calificării: să nu pierdem diseară cu 3-0. Miză dublă: semifinale + Olimpiada din Japonia

VIDEO. Prea frumos! Această minunată echipă care marchează patru goluri pe meci. Se văd semifinalele și Olimpiada!

4-1 cu Croația! E generația care ne-ar putea duce la World Cup 2022 și ne va duce sigur la World Cup 2026!

VIDEO. Această lovitură este MAG-NI-FI-CĂ! Gael Monfils mai face o magie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here