miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNews6 morți la "spitalul groazei" din Suceava. A fost răpus și un...

6 morți la „spitalul groazei” din Suceava. A fost răpus și un bărbat de 52 de ani, cel mai tânăr de până acum

-

Cele două decese înregistrate până miercuri, la ora 18.00, au ridicat la 14 numărul victimelor care fuseseră infectate cu COVID-19. Spitalul Județean Suceava a ajuns la 6 morți, victima de azi fiind cea mai tânără de până acum: 52 de ani.

Dintre cei 14 morți, 10 sunt bărbați, iar 4 femei.

Vârsta decedaților: 52, 59, 64, 64, 65, 67, 70, 70, 71, 72, 72, 74, 74, 80 de ani. Media de vârstă: 68 de ani și 2 luni.

Cazul nr. 13

În dimineața zilei de miercuri a fost înregistrat cel de-al 13-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus: o femeie din județul Caras-Severin, în vârstă de 72 de ani. Aceasta fusese tranferată în seara zilei de marți, 24 martie, de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Femeia era internată la Terapie Intensivă din 21 martie.

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a precizat că femeia de 72 de ani a călătorit recent în străinătate. Venise din Spania, de la Madrid, și s-a aflat în autoizolare la domiciliu de vineri, 20 martie. A doua zi a ajuns la Terapie Intensivă. Femeia suferea de afecțiuni pre-existente: diabet, fibrilație atrială, cardiopatie ischemică.

Cazul nr. 14

Pendru cazul nr. 14, moartea s-a întors la Spitalul Județean Suceava.

„A fost înregistrat decesul cu numărul 14. Este vorba despre un bărbat de 52 ani, internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, care a fost confirmat pozitiv la COVID-19 in data de 23 martie 2020 și care a decedat în această după-amiază. Bărbatul suferea de obezitate”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

- Advertisement -

Dintre cei 14 oameni care au murit până acum din cauza noului coronavirus, 6 au fost internați la Spitalul Județean Suceava (5 au murit în acest spital, iar unul a fost transportat la Iași, unde și-a găsit sfârșitul).

Spitalul Județean din Suceava este închis începând de miercuri, pacienții fiind transferați la alte unități medicale, ca urmare a controlului făcut de Ministerul Sănătății. Dintre cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID-19. De asemenea, sunt infectați și 49 de asistenți medicali din același spital. În total, până acum: 83 de cadre medicale îmbolnăvite și, astfel, scoase din activitate cel puțin 14 zile.

Cei 14 morți dintre românii infectați cu coronavirus

 1. 22 martie / Bărbat de 67 de ani, transferat de la Spitalul Filiași la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Avea cancer în stadiu terminal.
 2. 22 martie / Bărbat de 74 de ani, transferat de la Spitalul Universitar Bucureşti la Spitalul „Victor Babeş” București. Avea o boală cronică preexistentă, pentru care se afla în programul de dializă.
 3. 22 martie / Bărbat de 70 de ani, transferat de la Spitalul Județean din Piatra Neamț la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Avea diabet și hipertensiune arterială.
 4. 23 martie / Femeie de 72 de ani, internată sâmbătă, 21 martie, la Spitalul Judeţean Suceava. Avea diabet și boli cardiovasculare.
 5. 23 martie / Bărbat de 71 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava.
 6. 23 martie / Bărbat de 64 de ani, internat vineri, 20 martie, în stare gravă, la Terapie Intensivă, în Spitalul Județean Arad.
 7. 23 martie / Bărbat de 65 de ani, internat la Spitalul Universitar București. Era dependent de dializă.
 8. 24 martie / Bărbat de 70 de ani, internat joi, 19 martie, la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Suferea de boli cronice și obezitate.
 9. 24 martie / Bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava. Suferea de boli cardiovasculare, diabet.
 10. 24 martie / Femeia de 80 de ani, internată la Spitalul Judeţean Suceava. Suferea de boli cardiovasculare, diabet.
 11. 24 martie / Femeie de 64 de ani, transferată de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Avea hipertensiune, cardiopatie ischemica, fibrilație atrială.
 12. 24 martie / Bărbat de 74 de ani, din județul Ialomița, internat în Spitalul Comănești – Bacău. Suferea de obezitate, HTA și insuficiență renală cronică.
 13. 25 martie / Femeie de 72 de ani, transferată de la Spitalul Județean din Reșița la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara. Avea diabet, fibrilație atrială, cardiopatie ischemică.
 14. 25 martie / Bărbat de 52 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava. Suferea de obezitate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -