Un medic celebru se întoarce, la 85 de ani, să lupte contra virusului! „Nu mi-e teamă, altfel nu aș fi ales să fiu medic”

1
69733

Giampiero Giron, medic anestezist aflat la pensie, se întoarce în sala de operație pentru a-i ajuta pe ceilalți medici în lupta contra coronavirusului. La venerabila vârstă de 85 de ani, medicul venețian spune că nu-i este teamă că se va îmbolnăvi.

Acum câteva săptămâni am fost sunat de directorul unui spital din Padova, care m-a întrebat dacă aș fi dispus să dau o mână de ajutor în sala de operație, deoarece s-au îmbolnăvit mulți medici specializați și este nevoie oameni cu experiență. Și eu am acceptat”, povestește Giron.

„Eu cred că este o datorie: indiferent de vârstă, în această situație medicii pot face diferența. Chiar dacă jurământul lui Hypocrate l-am depus cam de mult timp, el nu are scadență!”, adaugă Giampiero Giron.

O legendă a medicinii italiene

Giampiero Giron, care în acest moment este profesor emerit al Universității din Padova, este unul dintre pionierii medicinii din Italia. În data de 14 noiembrie 1985 a fost anestezistul care a partecipat la primul transplant de inimă din Peninsulă.
Născut la Padova, dar crescut la Veneția, Giron a fondat Institutul de Anestezie și Reanimare din Veneția.

Deși din anul 2010 se află la pensie, continuă să își exercite profesia, atunci când pacienții care urmează să fie anesteziați cer să o facă doar el.

Acum, prestigiosul medic este gata să-și riște viața în speranța că va ajuta, încă o dată, să salveze alte vieți.

Deși este un caz singular pentru vârsta lui, nu-i condamnă pe cei care nu-i urmează exemplul: „Nu-i judec pe cei care gândesc divers față de mine. Dacă am învățat ceva, până la această vârstă, este că nu e nimic mai greșit decât să constrângi pe cineva să intre în sala de operație, dacă nu și-o dorește cu adevărat”.

Aceasta este una dintre poveștile incredibile în care sunt protagoniști medicii și asistenții medicali din Italia, oameni de o abnegație și de un sacrificiu imens. Pe munca, priceperea și eroismul lor se reazemă speranțele italienilor în lupta împotriva acestui flagel care le-a schimbat brutal modul de a trăi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

1 COMENTARIU

  1. in aceste momente critice in tara ,sunt unele institutii ale statului care amenita populatia cu mesaje revoltatoare…in ziarul local buna ziua brasov ,ziar facand parte din clanul voiculescu,compania apa brasov amenita populatia cu plata facturilor ,” Apa potabilă este vitală mereu, dar mai ales în acest context epidemiologic. Prin plata facturii, ne ajutaţi să menţinem serviciile noastre la standardele cu care v-aţi obişnuit”, au comunicat reprezentanţii operatorului local de apă.”Compania Apa, apel către braşoveni: Plătiţi în continuare facturile la apă
    Compania Apa, apel către braşoveni: Plătiţi în continuare facturile la apă
    Autor: Radu COLŢEAPublicat la 25 martie 2020!!!!!!…ba nenorocitilor daca cei peste 65 nu pot iesi din casa ,si aceasta companie n-are sedii de plata decat in brasov,atunci cum pastele ma-tii sa vina ala de la ghimbav ,sau rasonv in 2 ore la brasov sa va plateasca!!!?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here