miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsJURNAL DE FRONT (miercuri): 13 morți, 906 infectați, 8 pacienți în stare...

JURNAL DE FRONT (miercuri): 13 morți, 906 infectați, 8 pacienți în stare gravă, 171 de dosare penale, 1.336 de amenzi

-

BULETIN DE PRESĂ — Grupul de Comunicare Strategică

Miercuri, 25 martie 2020, ora 13.00

* Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

* Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

* Până astăzi, 25 martie, 13 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău, au decedat.

- Advertisement -

* De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (marți, 24 martie, ora 13.00 – n. red.), au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani.

* La ATI (Anestezie Terapie Intensivă – n. red.), în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

* Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.016 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus).

- Advertisement -

* Alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Aceste cifre, referitoare la persoanele carantinate și izolate, nu cuprind cifrele cu privire la situația din municipiul București, pentru care vom comunica în cel mai scurt timp posibil.

* De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 450 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

* De asemenea, 8 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

* Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.

* În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.391 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 9.359 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

* Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 167 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

* Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.336 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

* De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

* În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 51 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 38 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 2 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda și Luxemburg.

* De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate (7 în Italia și unul în Franța) au decedat.

* Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

* De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Situația privind infectarea cu virusul COVID-19 la nivel european și global:

Până la data de 24 martie 2020, au fost raportate 182.470 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Dragi români, ascultați-l pe Președintele El Salvadorului ,te cutremuri ce discurs a avut pentru țara lui. ..Nayib Bukele ,37 ani …nu e țară mare,poate nu e bogată că alte țări,dar discursul lui ar trebui dat la toate televiziunile din lume…!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -