miercuri, mai 22, 2024
AcasăMainGheorghe Flutur are coronavirus! Este internat la "spitalul groazei" din Suceava, unde...

Gheorghe Flutur are coronavirus! Este internat la „spitalul groazei” din Suceava, unde au murit 5 oameni

-

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (59 de ani), se află internat de marți seară în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava. El a fost testat pozitiv pentru coronavirus, după ce în ultimele zile a participat la mai multe şedinţe şi acţiuni.

Ministerul Sănătății a dispus astăzi închiderea Spitalului Județean Suceava, pentru dezinfectare generală, urmând ca unitatea medicală să fie redeschisă peste două zile, cu destinația temporară de spital pentru bolnavii de COVID-19.

Gheorghe Flutur nu trebuie însă mutat, pentru că el (ca și ceilalți pacienți infectați cu coronavirus) se află într-o clădire pavilionară separată, care nu a fost închisă.

Înainte de a se interna marți seară, Flutur a fost izolat la domiciliu după ce a intrat în contact cu persoane confirmate ulterior cu COVID-19.

- Advertisement -

„Nu mă simt rău deloc, chiar nu am niciun fel de simptome. M-am testat duminică seara, pentru că noi am avut comandamente, acţiuni şi am fost destul de implicaţi în perioada asta – sigur, respectând izolarea”, a declarat Gheorghe Flutur pentru Mediafax.

„Am încredere în medicii şi întregul personal de aici. Mă leagă de acest spital multe lucruri bune, investiţii importante făcute an de an. Un gând aparte de preţuire şi respect către medicii şi asistentele – întregul personal de la Spitalul Judetean de Urgenţă Suceava, pentru eforturile extraordinare pe care le fac în aceste zile dificile”, a spus Flutur.

El a transmis sucevenilor rugămintea de a respecta măsurile adoptate de autorităţi, pentru a scăpa cât mai repede de virus. „De felul meu sunt un om care mă implic, am făcut-o şi în aceste săptămâni de foc, o voi face şi în continuare. Acum sunt şi eu printre cei afectaţi de coronavirus, dar sunt optimist că voi depăşi repede şi cu bine acest episod. În aceste zile, aşa, de pe patul de spital, o să mă preocup pentru ca la Spitalul Judeţean Suceava să ajungă cât mai repede echipamentul pentru testarea la coronavirus. Astăzi mă încearcă un sentiment de adâncă tristeţe că foarte mulţi suceveni – dintre care, din păcate, şi un număr mare de cadre medicale – sunt afectaţi de coronavirus. Sunt alături de ei şi le urez tuturor însănătoşire grabnică. Către toţi compatrioţii mă adresez cu rugămintea de a respecta cu toată stricteţea măsurile adoptate de autorităţi, pentru a scăpa cât mai repede de virusul ucigaş”.

- Advertisement -

Flutur crede că epidemia din spital are legătură cu numărul mare de români reveniți din străinătate. „Nu pot să spun astăzi o cauză pentru ceea ce se întâmplă în Spitalul Județean Suceava, pentru că i-am alocat bani suficienți, are dotările necesare. A fost și este o fluctuație foarte mare de români care vin din străinătate, Suceva fiind recunoscută ca un județ care are 150.000 de oameni în diaspora”.

Gheorghe Flutur a fost ministrul Agriculturii, din partea PD, în Guvernul Tăriceanu (2004 – 2006).

„Spitalul groazei”

Dintre cele 12 persoane care au decedat pe teritoriul României din cauza complicațiilor cauzate de coronavirus, 5 au fost internate la Spitalul Județean Suceava. Această unitate medicală trece printr-o perioadă extrem de critică, având peste 80 de cadre medicale confirmate cu COVID-19.

Problemele au devenit critice după ce directorul medical al Spitalului Județean, doctorul Mircea Alexandru Macovei, i-a chemat pe toți angajații la serviciu, invocând un presupus ordin de ministru care le-ar fi cerut să se prezinte la spital, indiferent dacă sunt sau nu suspecți de coronavirus sau chiar depistați pozitiv cu virusul.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, ca urmare a nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Secretarul de stat Nelu Tătaru s-a deplasat personal la Suceava pentru a gestiona situația dramatică prin care trec medicii și pacienții.

Cei 5 morți dintre pacienții infectați cu coronavirus ai Spitalului Județean Suceava

  1. 23 martie / Femeie de 72 de ani, internată sâmbătă, 21 martie, la Spitalul Judeţean Suceava. Avea diabet și boli cardiovasculare.
  2. 23 martie / Bărbat de 71 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava. Suferea de boli cronice.
  3. 24 martie / Bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava. Suferea de boli cardiovasculare, diabet.
  4. 24 martie / Femeia de 80 de ani, internată la Spitalul Judeţean Suceava. Suferea de boli cardiovasculare, diabet.
  5. 24 martie / Femeie de 64 de ani, transferată de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Avea hipertensiune, cardiopatie ischemica, fibrilație atrială.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. in data de 26 februarie rumania avea primul caz de gripa chinezeasca!!…oficiosii guvernamentali declarau ca sa nu ne panicam,avem totul sub control….azi 25 martie ce avem in tara,aproape 100000 de mii autoizolati,6000 in carantina,900 confirmati pozitiv,morti 13???…fara comentarii !!!…sa vedem pe 25 aprilie ??? ma ia cu frig cand ma gandesc ce va fi …. stati ca urmeaza 25 mai!!!… si uite asa din 25 in 25 ajungem la craciun!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -