miercuri, mai 29, 2024
AcasăSportFurie la Beijing: China a fost depășită de SUA în ultima zi...

Furie la Beijing: China a fost depășită de SUA în ultima zi a Olimpiadei! Propaganda chineză nu mai poate clama superioritatea comunismului asupra democrației

-

Propaganda chineză a primit o grea lovitură: delegația olimpică a celei mai populate țări din lume a fost depășită, în clasamentul pe medalii, chiar în ultima zi a competiției, de către cea americană. România a mai coborât un loc, încheind pe locul 46, la egalitate cu Venezuela.

Sâmbătă, cu o zi înainte de finalul Olimpiadei de la Tokyo (23 iulie – 8 august), pe primul loc în clasamentul pe medalii se afla China, care avea cu două medalii de aur mai mult decât Statele Unite ale Americii.

Duminică, însă americanii au mai luat trei medalii de aur, iar chinezii niciuna. Astfel, SUA a încheiat pe locul 1 între națiunile lumii, stricând planurile propagandei de la Beijing, care – conform tradiției – urma să clameze superioritatea sistemului dictatorial-comunist asupra celui democratic-capitalist.

Bilanțul SUA: 39 de medalii de aur, 41 de argint, 33 de bronz (total: 113).

- Advertisement -

Bilanțul Chinei: 38 de medalii de aur, 32 de argint, 18 de bronz (total: 88).

Pe locul 3 s-a clasat țara-gazdă, Japonia.

În Top 10 au mai intrat Marea Britanie, Comitetul Olimpic al Rusiei (țara n-a avut drept de participare, din cauza dopingului instituționalizat), Australia, Onada, Franța, Germania și Italia.

- Advertisement -

Observație: deși nicio țară europeană nu a urcat pe podium, în Top 10 și-au făcut loc 5 națiuni din Occidentul „bătrânului continent”: Marea Britanie, Olanda, Franța, Germania și Italia.

Ungaria, Polonia și Cehia sunt cele mai bine clasate țări din Estul european ex-comunist.

93 de țări au câștigat medalii la Olimpiada de la Tokyo. Dintre acestea, 63 de națiuni au obținut cel puțin câte o medalie de aur.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Final de Olimpiadă pentru România: o medalie de aur și trei de argint, cel mult locul 45 pe națiuni. Fără canotaj, eram pe 76

Două fete de 22 de ani aduc României primul „aur” la Olimpiada de la Tokyo: canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș! Plus: argint la 4 rame fără cârmaci (masculin). România urcă pe locul 16 în clasamentul pe medalii

Canotajul ne mai aduce o medalie de argint la Olimpiadă. Suntem pe locul 18, înaintea Spaniei, dar după Slovenia sau Kosovo

Ana Maria Popescu a ratat dramatic aurul olimpic, la ultima tușă. România, locul 10 în clasamentul pe medalii

Burleanu, Iorgulescu, Becali, ați reușit: zero goluri marcate în 3 meciuri la Olimpiadă! Respect, Hagi!

Au luat aurul olimpic și s-au aranjat: cafea, telefoane și abonament toată viața + casă, teren, 5 vaci + 150.000 de euro

Scandal uriaș la Olimpiadă: două chinezoaice, medaliate cu aur, îi aduc un omagiu pe podium marelui criminal Mao

* Lacheii lui Lukașenko, expulzați de la Olimpiadă! Cei doi antrenori au forțat-o pe atleta rebelă să se întoarcă în Belarus, dar n-au reușit

Cea mai rușinoasă zi din istoria fotbalului românesc: FCSB, CSU Craiova și Sepsi, eliminate de echipe din Kazahstan, Albania și Slovacia! Pentru asta a fost boicotată Olimpiada?!

Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Cred ca fiecare tara sau ziarist face clasamentul pe medalii cum crede. Un clasament inexistent in realitate.
  Mai mult, pe sistemul vechi la punctelor din F1, acum multi ani se acordau puncte pina la locul 6. (Aur 10p, argint-6, bronz-4, locurile 4, 5,6 cite 3,2, respectiv 1p. Era tot un clasament inventat, in ideea demonstrarii superioritatii sistemului comunist cu orice pret.
  Dupa comunisti, 88> 113.
  Pina ieri la un singur capitol China conducea in clasamentul pe medalii, la aur. La argint si bronz era batuta la scor de SUA.
  Da, JO nu mai sunt demult JO ci un fel de razboi propagandistic intre sisteme politice.
  Si adica restul participantilor nu conteaza? Nu… Desi sunt cei mai importanti, pentru ca fara ei si eforturile lor, acele medalii n-ar mai avea nici o valoare! Si daca intr-o zi s-ar reveni asa cu era in Grecia la un singur invingator si o cununa de lauri?
  Personal astept rezultatele controalelor antidoping, pentru ca ceea ce este dat acum sunt niste rezultate oarecum provizorii. Multe medalii isi pot schimba proprietarul, desi schimbarea va fi facuta discret si fara fala.
  Iar ipocrizia maxima este data de lipsa Rusiei ca natiune, dar prezenta ROC sau COR (Comitetul Olimpic RUS). COR reprezinta pe cine? Nu tot pe Rusia? Ca doar n-o reprezenta Antarctica. Adica Rusia e acuzata de dopaj institutionalizat, dar Comitetul Olimpic rus nici usturoi n-a mincat, nici gura nu-i miroase! Cinste curata!

  • Foarte CORECTE observațiile și analizele dumneavoastră: SUBSCRIEM (ÎNTRU TOTUL!)!!!

   IPOCRIZIA (!!!) asta cuuu… SUSPENDAREA PARTICIPĂRII RUSIEI , dar permiterea participării… „Comitetului Olimpic Rus” (Sic!), care se toooot practică, observăm, la Olimpiade (de-Vară sau de-Iarnă), NE ORIPILEAZĂ, efectiv, ȘI PE NOI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -