marți, mai 28, 2024
AcasăNewsFranța, tot mai aproape de lockdown: 41.600 de cazuri de Covid pe...

Franța, tot mai aproape de lockdown: 41.600 de cazuri de Covid pe zi, Guvernul interzice părăsirea caselor noaptea pentru 46.000.000 de locuitori

-

Ajunsă joi la 41.622 de cazuri de infectare cu Covid într-o singură zi (pe locul 3 în lume, după SUA și India), Franța se apropie tot mai mult de o reintrare în carantină totală. Premierul Jean Castex a anunțat că, începând de sâmbătă, 24 octombrie, se va institui interdicția de a mai circula noaptea pentru locuitorii din aproape toate orașele, ceea ce înseamnă că sunt vizați 46 de milioane de oameni din populația totală de 67 de milioane.

Franța este una dintre țările mari ale lumii care gestionează excelent, în spitale, cel de-al doilea val al epidemiei de coronavirus. După ce, astă-primăvară, primul val a făcut ravagii, pentru că boala era prea recentă, spitalele nu erau pregătite, iar medicii nu știau exact ce medicamente sunt eficace, acum lucrurile s-au schimbat.

Din totalul de 34.210 decese, peste 30.000 s-au înregistrat astă-primăvară. Răgazul de peste vară a fost folosit eficient, iar acum mortalitatea este incredibil de scăzută raportat la numărul gigantic de cazuri.

Din totalul de 999.043 de infectări înregistrate de la începutul epidemiei și până acum, în acest moment sunt 856.234 de cazuri active (adică oameni bolnavi chiar în această clipă). Doar 2.319 dintre ei sunt în stare critică la terapie intensivă, adică 0,27%! Acesta este în primul rând un indicator al stării generale bune de sănătate a populației, locuitorii neavând, în general, boli asociate grave.

- Advertisement -

În primele 22 de zile din octombrie, în Franța s-au înregistrat aproape tot atâtea cazuri cât în primele 7 luni și jumătate ale epidemiei!

De la 1 și până la 22 octombrie, în Franța au apărut 435.508 cazuri noi și s-au înregistrat 2.216 de decese, adică doar 0,51% din cei îmbolnăviți recent!

Cu toate acestea, țara e tot mai aproape de un nou lockdown, pentru că epidemia a luat o viteză prea mare. Între 1 și 22 octombrie s-au înregistrat aproape 50% din totalul cazurilor înregistrate. Mai mult decât atât, accelerarea fantastică a răspândirii virusului se poate vedea chiar în aceste ultime zile: în primele 13 zile din octombrie, Franța a avut 192.937 de cazuri, iar în următoarele 9 – 242.571!

“Al doilea val e acum în desfășurare. Să o spunem clar, situația este gravă”, a declarat premierul francez Castex. “Săptămânile care vin vor fi grele și serviciile noastre sanitare vor fi puse la grea încercare“.

- Advertisement -

Oamenii nu vor avea voie să iasă din case între ora 21.00 și ora 6.00, vor fi închise barurile, restaurantele și magazinele din zonele afectate.

Circa 40% din cele 5.800 de paturi existente în Franța la terapie intensivă sunt ocupate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Mi-au trimis prietenii nenumarate poze cu francezii care in timpul verii erau extrem de inghesuiti la restaurante in aer liber si pe strazi, fara masti…Tare ma tem ca teoria conspiratiei a avut ca efect prostirea a milioamne de oameni care nu au respectat regulile pandemiei. Deci prinde orbul scoate-i ochii! Pe cine sa acuzi si sa pedepsesti? Pe rusi si pe chinezi care au raspandit idei ca nu e virus periculos sau ca nici nu e un virus, ci o prosteala….Sau pe prostii care au luat zvonurile insidioase drept adevar…
    Cel mai tare eu ii blamez pe liderii tarilor care nu NU AU FOST DRASTICI!
    Acesti lideri si-au urmarit interesul lor meschin de a nu pierde voturi si nu au luat masuri de CONVINGERE a maselor ca nu e de glumit. Guvernele au dovedit SUPERFICIALITATE. Ar merita toate demise ! Numai ca astfel haosul ar fi si mai mare! Guvernele trebuie sa se trezeasca ACUM, MACAR!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -