PSD află dureros că virusul există! Un primar al său, fost director al Băncii Agricole pe vremea devalizării acesteia chiar de PSD, a fost ucis de Covid-19

0
7793

Neculai Stratulat, primarul comunei Bălușeni, din județul Botoșani, și fost director al Băncii Agricole în anii ’90, a fost răpus miercuri de coronavirus, informează Botosaneanul.ro.

Fostul bancher, în vârstă de 71 de ani, a început să se simtă rău, să facă febră și să aibă dificultăți de respirației. A fost internat mai întâi în Spitalul Județean Botoșani, apoi, la cererea familiei, a fost mutat săptămâna trecută la București, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. Abia când a ajuns în Capitală i s-a făcut testul și s-a descoperit că se infectase cu noul coronavirus.

Primarul ex-bancher mai suferea și de alte boli cronice, dar niciuna nu îi punea viața în pericol

Starea i s-a agravat și, în ciuda eforturilor făcute de medici, n-a mai putut fi salvat. Primarul ex-bancher mai suferea și de alte boli cronice, dar erau sub control și niciuna nu îi punea viața în pericol. Colegii de partid au povestit pentru Botosaneanul.ro că vestea a surprins pe toată lumea, pentru că Stratulat, un om plin de viață și energic, avea multe planuri.

Membru PSD, Stratulat era primar în Bălușeni de trei mandate (din 2008), iar în trecut a fost, timp de 11 ani, director al defunctei Bănci Agricole, pe care regimul Iliescu-FSN-FDSN-PDSR (actualul PSD) a devalizat-o.

Stratulat fusese director la Banca Agricolă în anii 90, când clientela politică a FSN (PSD) a furat 800 de milioane de dolari din instituție, falimentând-o

Banca Agricolă Românească, brand cu rezonanță istorică, a fost înființată în 1872 în țara noastră, sub numele Creditul Funciar Rural. În perioada comunistă i s-a schimbat numele și scopul. În 1990, după căderea regimului Ceaușescu, a fost reînființată ca societate pe acțiuni, dar statul era acționar majoritar.

Neculai Stratulat era director al băncii când a început devalizarea acesteia de către regimul FSN-FDSN-PDSR (actualul PSD). Pe linie politică s-au acordat credite neperformante clientelei de partid și s-au pompat bani în intreprinderi falimentare. Creditele n-au fost recuperate, iar Banca Agricolă a dat faliment, exact așa cum se întâmplase cu o altă bancă uriașă, Bancorex. În total, clientela FSN/PSD a făcut pagubă de 800 de milioane de dolari.

În 2001, Banca Agricolă, care era în faliment, a fost preluată de banca austriacă Raiffeisen și Fondul Româno-American de Investiții. Statul român a reușit astfel să scape de o povară extrem de costisitoare.

După alți câțiva ani, Neculai Stratulat, fost director al Băncii Agricole, a ajuns primar în comuna Bălușeni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Efectul iresponsabilității: nicio relaxare în plus de la 1 iulie! Etapa a patra se amână. Explicațiile lui Nelu Tătaru

A murit criminalul în serie care i-a dat foc fetei de 17 ani! S-a spânzurat cu tricoul în pușcărie, a decedat la spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here