Fost strateg al PSD: “Au devenit o federație de clici. O treime dintre parlamentari sunt analfabeți funcțional“

0
2614
PSD nu mai este un partid, transformându-se într-o federație de clici, descrie Alin Teodorescu, fostul strateg al social-democraților, traiectoria urmașului PCR. În imagine, șefii "clicilor" despre care vorbește sociologul: baronii PSD

PSD nu mai este un partid în sensul propriu al cuvântului, transformându-se la ora actuală într-un conglomerat de găști fără niciun criteriu de valoare și performanță, plin de analfabeți și care a câștigat ultimele alegeri cumpărându-și electoratul cu bani împrumutați.

Descrierea de mai sus a social-democraților îi aparține ssociologului Alin Teodorescu, fost membru al PSD, strateg al partidului pe vremea lui Adrian Năstase, fost șef al Cancelariei premierului în 2004 și deputat în legislatura 2004-2008.

Fondatorul institutului de sociologie IMAS spune, într-un interviu acordat pentru Libertatea, că singura șansă a PSD de a reveni în prim-plan este repetarea rețetei din 2016, un program economic în care să promită bunăstarea bugetarilor cărora să le fie mărite salariile prin împrumuturi externe masive. Acest lucru nu se mai poate, însă, pentru că pe de o parte partidul și-a pierdut orice capacitate intelectuală, iar pe de altă parte, pentru că o criză majoră a datoriilor țărilor avansate este aproape, detaliază Teodorescu.

„Această tripletă de genii ale mediocrității, produse ale universităților private: Șerban Nicolae, Florin Iordache și Eugen Nicolicea“

Sociologul face PSD-ului de azi un portret pe cât de plastic, pe atât de devastator.

„După Mircea Geoană, PSD a devenit o federație de clici. Acolo nu mai există criterii de selecție a cadrelor, un sistem de valori. Ne-am trezit cu un partid în care o treime dintre parlamentari sunt analfabeți funcțional, masă de manevră pentru conducerea partidului. Un partid care, în termeni reali, nu mai are structuri de conducere internă funcționale, nu mai există congres, cu oameni care ajung să redacteze și să susțină orice la cererea șefilor. Spre exemplu OUG 13, care nu a fost doar o ordonanță antiromânească, antinațională, ca să folosesc cuvinte mari, ci a reprezentat un atac la adresa unei puteri a statului de drept oricum slăbite: cea judecătorească. Așa au ieșit la suprafață exemplare unice în istoria politicii românești, acea tripletă de genii ale mediocrității, produse ale universităților private: Șerban Nicolae, Florin Iordache și Eugen Nicolicea“.

Sociologul Alin Teodorescu, fondatorul IMAS, spune că o treime dintre oamenii trimiși de PSD în Parlament sunt analfabeți funcționali

„Guvernul s-a împrumutat enorm ca să mărească salariile și pensiile de stat“

Despre felul în care PSD a câștigat campania electorală din 2016, dar și în care s-a asigurat o aparentă creștere economică, Teodorescu spune că totul s-a făcut cu prețul îndatorării României.

„S-au împrumutat, dar nu au trimis bani în bănci, pentru că nu sunt supuse guvernului, iar populația României este foarte puțin bancabilă. Guvernul s-a împrumutat enorm ca să mărească salariile și pensiile de stat. Injecția de numerar în salarii și pensii a dus la o creștere economică fără precedent a veniturilor bugetarilor, care s-a reflectat în creșterea economică generală și, în același timp, a presat pe sistemul privat ca să mărească și el veniturile. Ca să câștige următoarele alegeri, PSD trebuie să continue pe aceeași matrice, pe același mesaj. Dar dacă te uiți la ce program au, nu vezi nimic! Pentru parlamentare, PSD va apela din nou la «profesioniști în comunicare», care vor face o campanie de imagine și nimic mai mult… Iar criza datoriilor țărilor avansate se apropie…“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here