România, pe lista celor 7 țări UE care stârnesc “mare îngrijorare” privind evoluția epidemiei de Covid-19. Avem mult prea mulți morți, raportat la numărul de cazuri

0
706

Spania, România, Bulgaria, Croația, Ungaria, Cehia și Malta sunt cele 7 țări membre UE care stârnesc “mare îngrijorare” în privința evoluției pe care o va avea epidemia de Covid-19, precum și rata mortalității. Analiza care emite acest avertisment aparține Centrului European de Prevenție și Control al Bolilor (ECDC).

Motivul pentru care experții ECDC sunt alarmați de aceste țări și nu de alte care au, de asemenea, număr mare de cazuri, este că procentajul celor ajunși în stare critică și al celor decedați este mult crescut.

Spre exemplu, România a raportat azi 1.639 de îmbolnăviri, 506 oameni în stare critică și 41 de decese, iar ieri a avut 1.767 de noi cazuri, 498 de oameni la terapie intensivă și 47 de decese.

Prin comparație, Franța a avut ieri de 8 ori mai multe infectări – 13.072 persoane, dar de numai două ori mai mulți oameni la terapie intensivă – 951 și, absolut surprinzător, un număr mai mic de decese! Germania a avut ieri ceva mai multe cazuri noi decât România – 2.029, de două ori mai puține cazuri la terapie intensivă – 293 și de aproape 3 ori mai puțini morți – 17.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here