Focar de coronavirus la Mănăstirea “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava: 5 din cei 15 călugări au ajuns la spital. Se bănuiește că s-au infectat la împărtășanie

1
1834

Un nou focar de infecții cu coronavirus a fost descoperit într-un lăcaș bisericesc din Moldova: 5 dintre cei 15 călugări de la Mănăstirea “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava au fost transportați la spital, după ce s-au îmbolnăvit, relatează monitorulsv.ro.

Călugării au fost testați după ce unii dintre ei au început să manifeste simptome ușoare. Dintre cei 15, cinci au fost găsiți pozitivi la Covid, iar alți 10 – negativi. Trei au fost duși la Spitalul Județean Suceava săptămâna trecută, iar alți doi – miercuri. Din fericire, deocamdată, toți cinci au doar simptome moderate și nu le este pusă în pericol viața.

Ceilalți 10 călugări au intrat în izolare 14 zile, mănăstirea a fost dezinfectată și închisă pentru o perioadă.

Autoritățile fac apel la toți cei care au frecventat mănăstirea în ultimele săptămâni să își facă urgent teste, dacă se simt rău

Se bănuiește că virusul s-a transmis la spovedanie, atunci când un credincios (sau mai mulți) infectat a venit la mănăstire să se curețe de păcate. Nu se știe dacă nu cumva și alți oameni, veniți în ultimele zile la mănăstire, n-au luat, la rândul lor, virusul. Autoritățile fac apel la acele persoane care au frecventat locașul de cult în ultimele 10 zile și au simptome să facă degrabă teste pentru Covid.

La Mănăstirea “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava a mai fost focar de coronavirus și în aprilie. O lună mai târziu, virusul a făcut ravagii la Mănăstirea Putna, unde 31 de călugări s-au îmbolnăvit și au ajuns la spital.

Însuși arhiepiscopul Pimen, al Sucevei și Rădăuților, a decedat în această primăvară din cauza coronavirusului, după ce s-a infectat, deși în cazul acestuia s-au depus eforturi excepționale pentru a fi salvat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here