marți, mai 28, 2024
AcasăNewsFocar de coronavirus la Mănăstirea “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava: 5...

Focar de coronavirus la Mănăstirea “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava: 5 din cei 15 călugări au ajuns la spital. Se bănuiește că s-au infectat la împărtășanie

-

Un nou focar de infecții cu coronavirus a fost descoperit într-un lăcaș bisericesc din Moldova: 5 dintre cei 15 călugări de la Mănăstirea “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava au fost transportați la spital, după ce s-au îmbolnăvit, relatează monitorulsv.ro.

Călugării au fost testați după ce unii dintre ei au început să manifeste simptome ușoare. Dintre cei 15, cinci au fost găsiți pozitivi la Covid, iar alți 10 – negativi. Trei au fost duși la Spitalul Județean Suceava săptămâna trecută, iar alți doi – miercuri. Din fericire, deocamdată, toți cinci au doar simptome moderate și nu le este pusă în pericol viața.

Ceilalți 10 călugări au intrat în izolare 14 zile, mănăstirea a fost dezinfectată și închisă pentru o perioadă.

Autoritățile fac apel la toți cei care au frecventat mănăstirea în ultimele săptămâni să își facă urgent teste, dacă se simt rău

Se bănuiește că virusul s-a transmis la spovedanie, atunci când un credincios (sau mai mulți) infectat a venit la mănăstire să se curețe de păcate. Nu se știe dacă nu cumva și alți oameni, veniți în ultimele zile la mănăstire, n-au luat, la rândul lor, virusul. Autoritățile fac apel la acele persoane care au frecventat locașul de cult în ultimele 10 zile și au simptome să facă degrabă teste pentru Covid.

- Advertisement -

La Mănăstirea “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava a mai fost focar de coronavirus și în aprilie. O lună mai târziu, virusul a făcut ravagii la Mănăstirea Putna, unde 31 de călugări s-au îmbolnăvit și au ajuns la spital.

Însuși arhiepiscopul Pimen, al Sucevei și Rădăuților, a decedat în această primăvară din cauza coronavirusului, după ce s-a infectat, deși în cazul acestuia s-au depus eforturi excepționale pentru a fi salvat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -