Fostul manager de la Spitalul „Victor Babeș” își lasă baltă bolnavii de Covid pentru a fi candidatul PSD la Primăria Timișoarei

0
5336
Voichița Lăzureanu

Mișcare controversată făcută de fostul manager al Spitalului de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Voichița Lăzureanu, care va împlini 51 de ani la finele acestei luni, renunță să-i mai trateze pe pacienții infectați cu boala Covid-19, preferând o candidatură din partea PSD la Primăria orașului bănățean.

Gestul ei e unul nefiresc, întrucât tocmai PSD este marele vinovat pentru dezastrul lăsat în sistemul sanitar în ultimii 7 ani: de la incapacitatea de a-i trata pe supraviețuitorii de la Colectiv, în spitale depășite la nivel de infrastructură, până la refuzul Cabinetului Dăncilă de a reface stocurile de echipamente medicale pentru o viitoare epidemie. Reamintim, pandemia de Covid-19 ne-a prins cu stocuri zero: atât de măști și de combinezoane, cât și de unele medicamente folosite în boli infecțioase.

Voichița Lăzureanu a fost vizibil deranjată de faptul că a fost înlocuită mai întâi din fotoliul de manager general cu medicul Cristian Oancea, care deținuse funcția de director medical. Mutarea s-a produs la data de 18 mai. O lună mai târziu, Lăzureanu și-a pierdut și calitatea de director medical, postul fiind ocupat, conform Debanat.ro, de șefa laboratorului de radiologie.

Până să fie desemnată candidat PSD la Primăria Timișoarei pentru alegerile din 27 septembrie, Voichița Lăzureanu s-a ocupat de secția de Boli Infecțioase II. În același timp, a coordonat și secția de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI).

Filiala PSD Timiș se laudă cu noua achiziție de marcă. „Așa cum a condus Spitalul «Babeș», poate avea grijă și de Timișoara; așa cum și-a îngrijit pacienții, poate avea grijă și de noi, timișorenii. Are toate calitățile necesare: vine dintr-o familie de excepție, născută și crescută în Timișoara, educată, preocupată de binele comunității, dedicată, pasionată și hotărâtă. Este un om care nu pretinde că știe totul, dar care lucrează excepțional în echipă, înconjurată de oameni potriviți și obținând rezultate spectaculoase. Este un medic care, așa cum a făcut față Covid-ului perfid, fantomatic și uneori letal, va ști să repare o administrație care de 8 ani pare că funcționează fără busolă, a demonstrat indolență și a servit doar interese de clică, fără să se gândească la cetățeni, la dorințele, nevoile și așteptarile lor”, se arată în comunicatul emis de PSD.

Tot scenariul croit în jurul Voichiței Lăzureanu pare unul premeditat. Renumitul doctor, care a coordonat excelent spitalul timișorean în timpul pandemiei de Covid-19, a refuzat să se înscrie pentru un nou concurs de manager după ce i-a expirat interimatul.

„Doamna Voichiţa Lăzureanu a avut tot sprijinul meu. A dat concurs şi a obţinut şi al doilea mandat, i-a expirat şi a avut o numire interimară, dar dânsa nu s-a înscris pentru concursul de manager. Când a expirat şi interimatul, fără să spun un cuvânt urât, cu numirea ei ca director medical, am considerar că e mai potrivit să fie manager Cristian Oancea. El a fost numit şi prorector al UMF. Am o părere bună despre Voichiţa Lăzureanu, câteodată mă surprinde cu anumite declaraţii, spre deosebire de alţii cărora le-am oferit sprijin, astfel de declaraţii doar lasă un gust amar. Mergem înainte, nu contează asemenea fleacuri”, a declarat primarul Nicolae Robu pe 22 mai, potrivit Ziuadevest.ro. Pe atunci, Robu nu știa că Voichița Lăzureanu îi va fi contracandidată la Primăria Timișoarei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here