Fiul lui Sile Cămătaru a fost adus încătușat din Germania. Cuțitarul drogat fugise cu ajutorul a doi judecători din Slatina

1
9295
Dinastie de interlopi: Sile Cămătaru și fiul

Albert Florian Balint (33 de ani), fiul lui Vasile Balint – zis Sile Cămătaru -, a fost adus în țară de poliție, încătușat, după ce a fost depistat și reținut în Germania. Beizadeaua infractoare a fugit din țară după ce, în luna ianuarie a anului trecut, doi judecători de Tribunalul Olt au refuzat să dispună menținerea sa în arest preventiv.

În ianuarie 2020, judecătorii Diana Mihaela Cotoi şi Romeo Iulian Petcan de la Tribunalul Olt l-au eliberat pe Albert Florian Balint din arest preventiv. Balint-junior fusese prins cu permisul suspendat la volanul unui BMW. Mai mult, el era drogat: a ieșit pozitiv la testul cu aparatul DrugTest, apoi a refuzat recoltarea de probe biologice.

În motivarea eliberării lui Albert Florian Balint, judecătorii Cotoi şi Petcan de la Tribunalul Olt au menționat: „Nu există date din care să rezulte că acesta se sustrage de la buna desfăşurare a procesului penal. Se constată inexistenţa unor motive relevante şi suficiente care să justifice, în continuare, privarea de libertate prin menţinerea măsurii arestării preventive. Simpla menţinere a temeiurilor de fapt ale arestării iniţiale, referitoare la suspiciunea comiterii faptei de care este acuzat, prin raportare la periculozitatea socială concretă a acestuia, nu este aptă să justifice, în sine, menţinerea arestării preventive a inculpatului Balint Albert Florian”.

Balint-junior a fost arestat preventiv pe 28 decembrie 2019, prin decizie a Judecătoriei Slatina, pentru 20 de zile. Pe 9 ianuarie 2020, Parchetul Judecătoriei Slatina l-a trimis în judecată pentru conducere fără permis şi refuz de la prelevarea de mostre biologice. În cadrul procedurilor de cameră preliminară, Judecătoria Slatina a menţinut măsura arestului preventiv. Albert Balint a formulat apel şi, pe 16 ianuarie 2020, Tribunalul Olt l-a eliberat din arest şi l-a plasat sub control judiciar.

Cuțitar și traficant de droguri de mare risc

În momentul comiterii infracțiunilor din decembrie 2019, Albert Florian Balint avea deja un palmares infracțional bogat. Printre altele, el tocmai folosise cuțitul ca armă de atac: pe 19 octombrie 2019 a înjunghiat un tânăr la intrarea într-un club de manele din Timişoara.

În acel moment, poliţiştii credeau că fiul lui Sile Cămătaru era fugit în Germania, însă l-au prins în Bucureşti pe 15 decembrie 2019, după o urmărire ca-n filme şi după ce au tras focuri de armă. Şi atunci avea permisul suspendat. A fost reţinut şi dus la Timişoara, dar două zile mai târziu, pe 17 decembrie 2019, a fost eliberat pentru că victima şi-a retras plângerea.

La scurt timp a fost prins din nou, conducând drogat și cu permisul suspendat. A fost arestat preventiv, dar cei doi judecători de la Tribunalul Olt l-au eliberat.

În trecut, Albert Balint a fusese condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc, dar eliberat condiţionat pentru bună purtare în octombrie 2014.

Albert Florian Balint este fiul lui Vasile Balint (Sile Cămătaru) și nepotul lui Ion Balint (Nuțu Cămătaru), temuți interlopi ai Capitalei.

Păienjenișul din jurul judecătoarei Cotoi, care l-a eliberat pe Balint-junior

Judecătoarea Diana Mihaela Cotoi este cea care judecă dosarul lui Gheorghe Dincă, „monstrul din Caracal”, trimis în judecată anul trecut pentru uciderea sechestrarea, violarea și uciderea adolescentelor Luiza Melencu şi Alexandra Măceșanu.

Numele judecătoarei Cotoi apare şi în dosarul fostei preşedinte a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, condamnată definitiv în 2017 la 8 ani de detenţie efectivă pentru că, în 2011, a primit şpagă 200.000 de euro de la Bercea Mondialu ca să-l pună în libertate.

Mita pentru judecătoarea Marinescu a fost primită prin intermediul unui avocat din Baroul Olt, Dumitru Cismaru. Acesta este finul judecătoarei, dar şi rudă cu Darius Vâlcov, fostul primar din Slatina, devenit apoi consilier al premierului Viorica Dăncilă şi omul de maximă încredere al lui Liviu Dragnea.

Dumitru Cismaru este unchiul administratorului public al Primăriei Slatina, Cristian Cismaru, care, la rândul lui, este văr cu Vâlcov, potrivit presei locale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here