Fiscul pune la cale „mulgerea” Diasporei de bani, via Spaţiul Privat Virtual

3
3966
Râde Orlando, râde... Râde de noi

România a scăpat de coşmarul Liviu Dragnea, dar nu şi de efectele produse de guvernarea acestuia. Toate au legătură cu dezastrul financiar pus la cale de el şi Călin Popescu Tăriceanu, cu un singur scop: atacul la statul de drept. 

Această operaţiune a fost finanţată prin împrumuturi masive, cu ajutorul cărora guvernarea PSD şi ALDE a aruncat cu bani în populaţie pentru ca lumea să închisă ochii la operaţiunea de sugrumare a justiţiei, astfel încât jaful din banul public să nu mai fie oprit.

N-a fost să fie, românii nu s-au lăsat cumpăraţi la vot, dar efectele nu mai pot fi şterse. Statul are nevoie de bani pentru a achita datoria imensă, iar resursse nu prea mai sunt, pe o piaţă a banilor oricum foarte concurenţială în care investitorii evită ţările cu risc de instabilitate, cum a fost România ultimilor doi ani şi jumătate.

Spaţiul Privat Virtual, găselniţa PSD-istă pentru luat urma banilor

Cum supraimpozitarea în interior nu mai dă roade, Guvernul Dăncilă caută acum soluţii în exterior. Şi cine poate fi mai lesne de „muls” la bani decât Diaspora? PSD şi ALDE au demonstrat oricum că românii din străinătate le sunt duşmani de moarte, dovadă batjocura de la alegeri, aşa că o nouă lovitură, de data asta financiară, nu strică pentru oamenii lui Dragnea şi Tăriceanu rămaşi la butoane.

Astfel, ambasadele şi consulatele vor primi misiunea să îi identifice pe ce cei stabiliți în afara granițelor pentru a se înregistra în aşa-numitul Spaţiu Privat Virtual. Acesta este portalul prin care ANAF le va urmări rezidenţa fiscală şi le va comunica dacă au taxe de plătit în ţară. Aceasta, deși cine stă mai mult de şase luni într-o ţară şi obţine venituri acolo are rezidenţă fiscală în acea țară.

Ministrul Finanțelor nuanțeză proiectul și spune că nu e vorba de obligativitate, ci de o alegere pe care o pot face românii din afara granițelor.

Ideea e de a simplifica si debirocratiza încă o zonă a ANAF și de  îmbunătăți relația statului pe zona de fiscalitate cu românii care trăiesc în afara țării. E o propunere de a folosi acest sistem, de a se înrola dacă doresc. Prin ambasade și consulate, primesc parole pentru a intra în sistem, pentru a nu mai veni îțară. E o simplificare radicală. E un mijloc de comunicare între stat și contribuabil”, a spus Eugen Teodorovici.

Ministerul de Finanțe arată într-un comunicat că „că propoziția ‘identificarea contribuabililor la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României’ se referă la îndeplinirea procedurii de confirmare a identității contribuabililor, care solicită înregistrarea ca utilizatori ai serviciului ‘Spaţiul privat virtual’ la sediul misiunilor diplomatice/oficiilor consulare ale României”.

Potrivit ministerului de Finanţe, „scopul acestei prevederi este de a veni în întâmpinarea persoanelor fizice care au cetățenia română și doresc să se înroleze voluntar în SPV, dar domiciliază, au reședința sau lucrează în străinătate”.

Totuşi, actuala guvernare a devenit specialistă în a spune una şi a face alta. Prin urmare, de la vorbă la faptă, te poţi aştepta oricând la surprize neplăcute.

N-ar fi prima oară când PSD şi ALDE iau la ochi Diaspora. Nu doar blocând-o la vot, ci încercând s-o „mulgă” şi de bani.

Suntem deja îngropaţi în datorii

Deputatul USR Claudiu Năsui a atras atenţia, vineri, pe pagina sa de Facebook, că suntem îngropaţi în datorii, iar statul se împrumută în continuare pentru a plăti ratele.

„Un nou raport a ieşit privind nivelul datoriei publice a României. Din nou, avem de-a face cu o mărire a acesteia: am ajuns la peste 58 de miliarde de lei împrumutate de guvern, doar anul acesta. Cu o ţintă de 72 de miliarde de lei pentru tot anul, există şanse foarte mari să o depăşim. Nişte calcule simple ne arată că am ajuns deja la 80% din ce şi-a propus guvernul iniţial. Cu toate acestea, avem oameni care insistă că şi alte ţări stabile au datorii, deci acest lucru nu poate fi aşa de rău. Ei bine, problema cu aceste cifre la noi în ţară este că noi ne împrumutăm pentru a plăti alte datorii scadente”, a afirmat Năsui.

Potrivit liderului USR, numai anul acesta, România trebuie să returneze undeva la 44 de miliarde de lei.

„Astfel, nu discutăm despre împrumuturi care să meargă în investiţii, cum este de exemplu cazul ţărilor care folosesc banii pentru a finaliza lucrări importante de infrastructură. În aceste situaţii, am putea vorbi apoi de o creştere a economiei în urma acelor îmbunătăţiri. Nu, noi plătim dobânzi, rate la alte împrumuturi şi cheltuielile explodate ale statului. Mai mult, pentru că nu ne bucurăm de cea mai bună credibilitate cu partenerii străini, condiţiile în care am ajuns să ne împrumutăm sunt din ce în ce mai păguboase. Practic, copiii noştri vor plăti în 30 de ani ceea ce actuala guvernare a cheltuit pe majorarea salariilor lor„, a precizat Năsui.

Ca o concluzie, deputatul a subliniat că problema cu datoria publică a României nu este doar aceea că ea creşte, dar şi destinaţia total nefericită pe care o are.

„Stabilizarea cheltuielilor statului şi eficientizarea aparatului administrativ sunt imperios necesare pentru a ne asigura că nu amanetăm viitorul ţării pe următorii 30 de ani”, a conchis Năsui.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

Cumpănașu a înhățat apartamentul de la RAAPS pe mână cu directorul corupt al lui Tăriceanu. Plus: și-a luat o halcă grasă din cele 17 contracte cu statul, însumând peste 30 de milioane de euro!

INML confirmă moartea Alexandrei, Cumpănașu continuă „s-o țină în viață”, ca s-o folosească electoral

Se fuge de Cumpănașu ca de ciumă! A treia organizație importantă părăsește „Coaliția” impostorului

Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

Dan Tăpălagă: „Primul candidat călare pe un cadavru”. Încă un text devastator la adresa „necrofagului” Cumpănașu

„Te-ai cățărat, indecent și oportunist, pe curajul și drama Alexandrei”. Text devastator al unui fost ministru la adresa lui Cumpănașu

Demența turnătorului Roșca Stănescu: „Soldații americani au beneficiat de fete furnizate de Gheorghe Dincă”

VIDEO. Așa arată o jigodie PSD-istă! E consilier al deputatei Laura Moagher, conduce beat, parchează pe interzis, îi înjură și amenință pe polițiști, sună la 112 ca să se dea victimă

Liviu Dragnea şi cei doi copii ai săi au primit interdicţie de a intra pe teritoriul SUA, din cauza corupției

3 COMENTARII

  1. Nimic nou . Se știe de mult ca PSD ii va mulge pe cei din Diaspora . Scapă doar femeile . Dacă ar fi sa-i alegem pe cei care ne vor mulge , eu as alege-o pe duamna Veo dar nu ma supăr nici cu duamna Teodorovici Ilici Lenin .

  2. DIASPORA VA… VOTA IN CONSECINTA (SI – !!!!! – LA TOATE ALEGERILE URMATOARE !), daaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!!

    Cat despre… „MULS” (Sic !), or saaa… MULGA… BERBECUL/BOUL (Sic !) !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.