Revoltă în ALDE: Tăriceanu, acuzat că s-a făcut preş în faţa lui Iohannis şi a dus partidul în alianţă cu Ponta. Tot mai multe organizaţii locale cer congres extraordinar

4
1348
Calin Popescu Tariceanu
E cam trist CACPT...

Mişcarea şerpească a lui Călin Popescu Tăriceanu de a trece peste noapte ALDE în opoziţie – pentru a-i face pe români să uite că a fost aliat cu Dragnea în tot răul făcut României din 2017 încoace – nu dă roade. Dimpotrivă, Tăriceanu a ajuns să-i supere acum pe acei colegi de partid care nu înţeleg cum de partidul a ajuns să devină „preş” în faţa lui Iohannis sau a altor politicieni care au atacat ALDE la scenă deschisă.

Organizaţia judeţeană Dolj a ALDE a votat o rezoluţie care cere convocarea unui congres extraordinar al partidului. Şi acesta a fost doar începutul.

O iniţiativă similară a avut şi liderul ALDE din Oradea, judeţul Bihor, Dorin Corcheș.

Acesta a transmis, într-o scrisoare deschisă publicată de Mediafax, un apel către toţi colegii din ALDE, în care cere convocarea unui Congres al partidului.

Una dintre acuzaţiile aduse de Corcheş lui Tăriceanu este că a ajuns să îi scrie scrisori lui Klaus Iohannis pentru a îi cere „ajutor” împotriva colegilor formațiunii. Apoi, liderul de la Oradea se întreabă ce caută Ponta într-o asociere cu ALDE şi care au fost, de fapt, motivele ieşirii bruşte de la guvernare.

E clar că, în plan local, mulţi lideri ALDE încep să piardă acces la resurse şi la funcţii, din cauza deciziei lui Tăriceanu de a părăsi puterea.

„Scrisoare deschisă adresată membrilor si simpatizanților ALDE

Având în vedere evoluția evenimentelor politice, petrecute în ultima perioadă în interiorul ALDE, mă văd nevoit să iau atitudine și să mă adresez dumneavoastră – membrilor și simpatizanților ALDE, alături de care am construit acest partid. Am fost determinat să fac acest demers de discuțiile purtate în ultima perioadă cu primari, consilieri locali, consilieri judeteni, precum și cu membrii simpli ai ALDE care mi-au adresat următoarele întrebări, la care nici eu nu am reușit să dau un răspuns.

– De ce au fost sancționați doar membrii Birourilor Politice Teritoriale după rezultatul dezastros de la alegerile europarlamentare?
– Care este motivul retragerii ALDE de la guvernare?
– Cum de s-a ajuns la retragerea candidaturii d-lui președinte Călin Popescu-Tăriceanu pentru alegerile prezidențiale?
– Care este motivul alianței cu Victor Ponta? Și în baza cărui mandat au avut loc aceste discuții aflate de membrii ALDE de pe facebook?
– Cum de am ajuns să susținem un candidat independent la alegerile prezidențiale care nu dorește să se afișeze cu liderii ALDE? Ce câștigă ALDE din susținerea acestui candidat independent?
– Care este planul ALDE pentru viitor și totodată care este strategia politică a partidului pentru anul electoral 2020?

ȘI LA FEL DE GRAV:

Cum am ajuns ca în plenul Senatului, la alegerea președintelui Senatului în turul al II-lea să o susținem pe Alina Gorghiu – candidatul PNL care ori de câte ori a avut ocazia l-a înjurat pe președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu?
– Cum de s-a ajuns ca președintele partidului să folosească jigniri la adresa colegilor noștri?
– Cum de s-a ajuns să renunțăm la grupul parlamentar de la Senat și să afirmăm cu nonșalanță că am fi dispuși să renunțăm și la grupul parlamentar de la Camera Deputaților?
Cum am ajuns să-i scriem scrisori președintelui Klaus Iohannis – cerându-i «ajutor» împotriva propriilor colegi de partid?

Toate aceste întrebări trebuie să-și primească răspunsurile în cadrul unui Congres ALDE în care primarii, cosilierii locali, consilierii județeni, dar și membrii simpli ALDE să aibă ocazia să-și spună punctul de vedere. Totodată doresc să subliniez faptul că nu putem fi de acord cu încălcarea Statutului și a Regulamentului de aplicare a statutului ALDE și în fiecare zi să constatăm că toți membrii care iau atitudine față de unele decizii pripite să fie amenintați cu excluderea în loc să existe dialog și consultare – așa cum îi stă bine unui partid liberal.

Soluția nu este să dăm afară tot partidul din partid până rămân doar membrii care sunt de acord cu tot ce afirmă conducerea, ci să găsim împreună o soluție cât mai bună pentru viitorul Partidului ALDE”, este mesajul transmis Dorin Corcheș către colegii din ALDE.

De asemenea, filialele ALDE Doj și ALDE Prahova vorbesc despre necesitatea convocării unui Congres extraordinar al partidului imediat după alegerile prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită. Călin Popescu Tăriceanu a trimis, miercuri, o scrisoare către șeful statului în care i-a cerut să nu îi numească pe membri ALDE propuși la cele trei ministere, deoarece partidul a ieșit de la guvernare, iar o numire ar fi neconstituțională.

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan-Alexandru Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.” (Sursa: Mediafax).

Vă mulțumim că, printr-o donație AICI, susțineți ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

MEGA-HOȚ. Cumpănașu ne-a furat și de Centenar, în cârdășie cu PSD! Ministerul Culturii i-a plătit 1.000.000 de lei pe trei broșurele cu texte copiate de pe internet

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

VIDEO. Infarctul electoral al lui Cumpănașu. De la RTV a plecat la spital, dar în seara următoare a fost din nou la Ciutacu

VIDEO. Delirul lui Cumpănașu, după Țebea: „Vom câștiga alegerile prezidențiale! Întregul popor român este alături de noi!”

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

CTP despre „cioporul de maimuțe” din politică. „Meleșcanu e o hârcă ceaușistă, vrea să putrezească în scaunul ăla”

Triunghiul morții pentru Mario Iorgulescu: alcool – cocaină – viteză. Se drogase la poker și era în pragul comei alcoolice

VIDEO. Prima zi de școală a Sorinei la New York. Pasagerul din School Bus și cei doi prieteni lățoși

4 COMENTARII

  1. Domn’ Laurențiu, din punctul meu de vedere să se omoare între ei până la unu acești limbrici trădători malefici găunoși ai celor de la ‘psd’ ! Să vedeți ce canibalism va urma și la adunătura de trădători bolșevici malefici, interlopi, penali, borfași, analfabeți + agramați, pușcăriași, șuți, kriminali, pupinkuriști, șobolani, viermi, repetenți (proștii școlilor) …

  2. Prostii din tara nu au inteles nici acum ca acel 4% de la alegeri li se trage TOCMAI de la faptul ca AU FOST alaturi de PSD la toate nemerniciile, si in timp ce oamenii care votau ALDE erau mai putini si s-au tot dus in alte parti, la PSD totusi se mai sta pentru ca mai pot inca „mulge”! ALDE a fost si este un nimic care va dispare precum PSD, foarte curand!!!

  3. Careee,,, „ORGANIZATII” (laaa… PRAPADENIA – !!!!! – de asa-zis partid „A.L.D.E.” !) ????????????????!
    Hai sa fim seriosi…, despre ce vorbim…, asta-i…, oricum, o… „FACATURA”-de-MUCAVA, o… BUTAFORIE – POLITIC(IANIST)A, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here