Noul Scornicești al fotbalului. În Teleorman joacă echipa imbatabilă a clanului Dragnea. Banii vin pe filiere mafiote, din jefuirea proprietarilor de terenuri

4
4622
Fane Porcaru', patron și la fotbal

Singura echipă din primele două eșaloane fotbalistice ale României (14+20 de formații) care a câștigat toate meciurile din actualul sezon nu este nici din București, nici din Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Pitești, Arad sau Constanța – orașe cu tradiție în „sportul-rege”. Minunea se întâmplă la Turnu Măgurele, în Teleorman.

După 6 etape, liderul Ligii a 2-a este Turris-Oltul Turnu Măgurele, echipă promovată în această vară din Liga a 3-a. Linia de clasament vorbește despre o „Barcelona de Teleorman”: 6 victorii, zero egaluri, zero înfrângeri, golaveraj 15-1, punctaj maxim (18 din 18).

Echipa din Turnu Măgurele este lider detașat, părând lansată spre a doua promovare consecutivă. În acest ritm, Turris-Oltul va peste un an în prima divizie, alături de CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Viitorul Constanța, Dinamo etc. Ar fi o premieră absolută pentru județul Teleorman.

De la Ceaușescu la Dragnea

De la Scornicești la Turnu Măgurele, pe șosea, sunt 120 de kilometri. Cele două orașe se află în județe vecine – Olt și Teleorman.

La Scornicești s-a născut Nicolae Ceaușescu.

La Turnu Măgurele și-a fixat baza operațiunilor clanul Dragnea.

„Il capo di tutti capi”, don Livio, născut în apropiere, la Gratia, se află momentan după gratii (sună a predestinare).

Fosta soție a lui don Livio, Bombonica, a căpătat de la stat hotelul-fanion al orașului, printr-o inginerie perfect mafiotă, pe când șeful de clan era stăpânul absolut al județului.

Marele învârtitor de bani este fiul celor doi: Ștefan Valentin Dragnea  (30 de ani), afaceristul familiei. A luat toate activele tentante din județ, a primit subvenții enorme din pixul tatălui-ministru sau prin influența tatălui-șef de Camera Deputaților ori prin metodele interlope ale tatălui-CEx-of-PSD. A devenit și mare crescător de porci, punând copita pe cea mai mare fermă de stat din județ.

Acum, porcarul e patronul invincibilei echipe de fotbal. Echipă care se numește exact ca hotelul mamei Bombonica: Turris. Plus Oltul, ca o reverență făcută județului vecin, care i-a dat țării pe Nicolae Ceaușescu, Florin Iordache și Darius Vâlcov. Ori în cinstea râului Olt, care se varsă în Dunăre nu departe de Turnu Măgurele.

Stadionul din Turnu Măgurele, construit pe banii Guvernului

De la Halagian la Lincar

În județul Olt s-a ridicat vijelios, în anii ’80, o echipă de prin colbul Diviziei C până în primul eșalon, cu participări chiar în cupele europene: Viitorul Scornicești. Acolo au venit să joace fotbaliști tot mai buni, pe măsura ambiției paranoice a lui Ceaușescu. Scornicești a devenit bornă biografică pentru Bumbescu, Bărbulescu, Pițurcă, Balaci, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Mihali etc., dar și pentru antrenorul Florin Halagian.

În Teleormanul contemporan a fost un antrenor cu pedigree stelist: Erik Lincar. Echipa a fost fortificată cu jucători de prima ligă, precum Cristian Bud, care nu de mult evolua la campioana CFR Cluj.

Cum se finanțează o echipă cu ambiții de prima ligă, într-un oraș de 20.000 de locuitori, fără tradiție fotbalistică? Rețeta e simplă: sună telefonul și se rezolvă!

Pe vremuri, când suna telefonul, vocea care răcnea era a vreunui din clanul Ceaușescu.

Acum, când sună telefonul, cel care dă ordine este Ștefan Valentin Dragnea, beizadeaua pușcăriașului. Banii se strâng instantaneu, din contribuțiile firmelor din județ, multe dintre ele abonate la bani publici (eventual, în combinație cu Tel Drum).

Arenda nu mai vine

Publicația Liber în Teleorman a dezvăluit recent un episod din saga finanțării echipei patronate de Dragnea jr.

În zona Lița și în localitățile din jur, există mulți oameni care au pământul în arendă la fiul lui Liviu Dragnea. Ștefan Valentin Dragnea, zis și Fane Porcaru’, deține compania Nutrelo Group SA, fosta Zooveg 2010 SA, cu sediul laă Lița.

Acești oameni, ale căror vieți depind de felul în care fiul lui Dragnea conduce afacerea, nu au mai primit banii cuveniți de o lungă perioadă de timp. Nici produse n-au primit potrivit acordului încheiat.

Motivul ar fi, potrivit unora dintre angajații Nutrelo Group SA, că fiul lui Dragnea ar avea nevoie de „două miliarde de lei” (vechi) pentru echipa de fotbal pe care o patronează. Drepturile unor oameni fără posibilități financiare nu sunt importante pentru Ștefan Valentin Dragnea, așa că mulți dintre ei au ajuns în pragul disperării. Și vorbesc.

Săptămâna trecută a fost un mare scandal la Nutrelo Group, pe motiv că Valentin Dragnea refuză să plătească drepturile oamenilor, pe motiv că are nevoie de bani pentru echipa de fotbal.

„Fiul lui Dragnea vrea mâine două miliarde din bancă pentru echipa de fotbal care joacă pe terenul de la Stadionul din Turnu, crezând de cuviință că este mult mai importantă cumpărarea de jucători decât drepturile unor oameni amărâți care așteaptă banii pentru a-și cumpăra lemne pentru iarnă. Pe acest stadion, unde ar avea dreptul să joace mai multe echipe și pe care a pus monopol familia Dragnea, după cum bine știți, este acum proprietatea lor privată „, a declarat sursa pentru ziarul teleormănean.

Aceeași sursă a dezvăluit și cum a decurs scandalul de la Nutrelo Group. Dragnea jr. ar fi avut cerințe imperative. „A fost scandal la Nutrelo pe aceasta temă. Cam așa s-a exprimat: «Mâine vreau să am două miliarde pe masă, fără prea multă gălăgie. Nu-i am, vă bag pe toți unde vă este locul!». Cineva a ripostat și a amintit de plățile pentru cetățenii care au pământul în arendă, și de aici cearta! Oamenii sunt puși pe drumuri zi de zi”.

Vă mulțumim că, printr-o donație AICI, susțineți ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

MEGA-HOȚ. Cumpănașu ne-a furat și de Centenar, în cârdășie cu PSD! Ministerul Culturii i-a plătit 1.000.000 de lei pe trei broșurele cu texte copiate de pe internet

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

VIDEO. Infarctul electoral al lui Cumpănașu. De la RTV a plecat la spital, dar în seara următoare a fost din nou la Ciutacu

VIDEO. Delirul lui Cumpănașu, după Țebea: „Vom câștiga alegerile prezidențiale! Întregul popor român este alături de noi!”

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

CTP despre „cioporul de maimuțe” din politică. „Meleșcanu e o hârcă ceaușistă, vrea să putrezească în scaunul ăla”

Triunghiul morții pentru Mario Iorgulescu: alcool – cocaină – viteză. Se drogase la poker și era în pragul comei alcoolice

VIDEO. Prima zi de școală a Sorinei la New York. Pasagerul din School Bus și cei doi prieteni lățoși

4 COMENTARII

  1. Păăăiiiii…, CÂT DE DEPARTE SĂ SARĂ ȘI… AȘCHIA ASTA, șpan de… HOȚOMAN, FIU de PUȘCARIAȘ ?!!!!!

    Ce mi-e dracu’…, ce mi-e tac’su’…, ce mi-e… fiu-său !

    Cât despre echipa teleormăneană…, după cum a pornit-o…, așa de voinicește…, PÂNĂ NU-I AJUNG JUPÂNII… ACOLO UNDE-I DRAGNEA-ăl-BĂTRÂN (!), NU SE OPREȘTE/LASĂ(-de-fotbal), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

  2. Instituțiile statului ce fac (sau mai repede ‘fuck’!) ? Hai, alea locale sunt aservite porcarului ‘fane’ (chiar că și el are meclă de pork soios, gretzos, tâmp !), dar cele centrale, de la București pân’ ce nu reacționează ?!
    Or să se miște când pun mâna oamenii pe coase, topoare, furci (chiar nu știu ce’or mai aștepta !!!) și vor da buzna peste acest avorton analfabet jegos (inclusiv peste mizerabila de mă’sa, care l’a scăpat din ea direct în WC’ul plin de KKt alterat din fundul curții !) și gaszka lui de pupinkuriști retardați ! 👹😱

  3. Doamne cata ura aduna familia asta, porcaruljunior chiar nu-si da seama ca e arat ca si ceasca?!?! Or s-o termine tot ca ala, ca lumea nu se mai lasa „mulsa”de o famelie de paraziti!!!! Culmea ca tot asa au inchis factorii de conducere ochii si in cazul „tatucului” cand asta fura de rupea halci intregi din judet, oare tot asa o sa fure si porcarul mic?!?! Ce naste din pisica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here