Firea s-a făcut de râs și aproape de închiderea urnelor: „Cu siguranță nu va rămâne așa!”. A dat de înțeles că de fapt ea va câștiga, deși fusese spulberată de Nicușor Dan

2
946
Gabriela Firea la ora lamentărilor

Gabriela Firea a avut o apariție de un ridicol absolut puțin după ora 21.00, când mai era mai puțin de o oră până la închiderea urnelor. Deși știa că Nicușor Dan avea un avans zdrobitor, imposibil de recuperat, ea a ales să mintă stupid, lăsând de înțeles că mai are șanse să recâștge Primăria Capitalei!

Televiziunile de știri au transmis, duminică seara, după ora 21.00, vorbele goale, mincinoase, ale Gabrielei Firea, care a comentat rezultatele exit poll din București.

Deși cifrele arătau înfrângerea umilitoare a candidatei PSD, aceasta a declarat că, după numărarea tuturor buletinelor de vot, scorul „cu siguranță nu va rămâne așa”. „Haideți să comentăm după ce avem scorul real”, a îndemnat ea.

Confruntată de reporteri cu cifrele exit poll, Gabriela Firea a încercat o diversiune stupidă: „Nu contează, e doar un exit poll. Domnul Ciolacu a zis să numărăm voturile și să stăm în secții până se semnează ultimele procese verbale. Nu vă grăbiți, este un exit poll până la urmă”.

Firea a insinuat că ea ar fi câștigat sigur dacă PUSL (Dan Voiculescu / Antena 3) și PNL ar fi susținut-o pe ea și nu i-ar fi pus contracandidați. „Dacă e să adunăm cifrele, e clar că altul ar fi fost rezultatul. Vedeți dvs. că votul s-a fărâmițat” între mai mulți candidați anti-Nicușor Dan, a spus ea.

În realitate, acum e clar că nici retragerea lui Piedone, nici măcar cea a lui Burduja n-ar fi făcut-o pe Firea primăriță. Exit poll-ul cunoscut în acel moment, cel referitor la situația de la ora 20.00, arăta astfel: Nicușor Dan 45%, Firea 24%, Piedone 13%, Burduja 10%. Așadar, ultimii trei abia au strâns, cumult, cât Nicușor Dan, iar numărătoarea voturilor arată cifre și mai bune pentru actualul primar. În plus, este evident că retragerea lui Piedone și a lui Burduja n-ar fi „mutat” toate voturile acestora la Firea.

Totuși, Gabriela Firea și-a trădat sentimetul înfrângerii, simțind nevoia să se victimizeze: „Ce pot să fac? Am intrat în campanie foarte târziu. Nu vreau sa reproșez nimănui nimic. Vreau să numărăm împreună cu colegii voturile și să avem o imagine clară a acestui rezultat. Am fost multi candidați în coaliție. Așa au fost deciziile. Acum ce putem să mai facem? Am făcut o campanie corectă, bazată pe soluții, n-am atacat pe nimeni, iar din păcate ceilalți contracandidați domni m-au atacat pe mine de parcă eram primarul în funcție, așa au găsit ei de cuviință”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan, șah la Guvernul PSD-PNL chiar în seara victoriei: convoacă un referendum local în București, pentru ca oamenii să decidă dacă grosul banilor merge la Primăria Capitalei sau la cele de sector

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.