Primul oraș băgat în carantină de Covid-19. Măsura a intrat în vigoare duminică, la ora 19.00

0
2496
Făget se află între Timișoara și Deva

Primul oraș din România care intră în carantină, conform noii legi aprobate săptămâna trecută de Parlament, este Făget, din județul Timiș. Măsura a intrat în vigoare duminică, 26 iulie, la ora 19.00.

Autoritățile locale au cerut ca orașul, împreună cu trei salte din jur, să fie izolat după ce numărul persoanelor confirmate cu coronavirus a ajuns la 47 la o populație estimată de 6.000 de locuitori. Bucureștiul a aprobat solicitarea și Făgetul, împreună cu satele Bichigi, Temerești și Colonia Mică vor fi supuse restricțiilor așa cum a fost întreaga țară în perioada stării de urgență.

Există câteva excepții de la restricțiile de circulație: transportul de marfă și de materii prime, persoanele care locuiesc în zona izolată, dar care desfășoară activități economice sau în domenii sensibile, studenții care trebuie să plece pentru examene și cei care lucrează în alte localități, cazurile în care e nevoie să fie îngrijite sau însoțite persoane precum copiii sau vârstnici și bolnavi, urgențe medicale.

Decizia de a institui carantina a venit după un raport al DSP și o analiză epidemiologică a orașului

Primarul orașului Făget și Consiliul Local al urbei sunt împuterniciți să coordoneze activitatea. „La acest moment s-a luat decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a carantina orașul și cele trei sate aparținătoare. Această decizie a venit în urma raportului comunicat de către DSP și a analizei epidemiologice la nivelul orașului“, a explicat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Acesta a adăugat: „Ținând cont că situația e delicată, 47 de persoane pozitive și personal medical, s-a luat această decizie, decizia a fost transmisă la nivel național și așteptăm ordinul comandantului Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Dăm posibilitatea cetățenilor de a se deplasa la locul de muncă, dar cu adeverințele emise de instituțiile respective. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu se va restricționa activitatea în totalitate. Toate serviciile publice vor fi funcționale, iar circulația în oraș în ceea ce înseamnă aprovizionarea sau rezolvarea problemelor delicate de zi cu zi se pot gestiona în continuare”.

Alte două localități, Gornet din Prahova și Cartojani din Giurgiu, fuseseră deja băgate în carantină, dar niciuna dintre acestea nu este oraș.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.