Medvedev, lacheul lui Putin, publică o hartă cu Ucraina împărțită între Rusia, Ungaria, Polonia și România! Bucureștiul, reacție promptă: propagandă și dezinformare rusească, noi susținem Ucraina

1
1035
O hartă cu Ucraina dezmembrată, împărțită între Rusia, Polonia, Ungaria și România, a fost publicată de fostul premier și președinte rus Medvedev încă din iulie 2022

Dmitri Medvedev, fostul premier și președinte al Rusiei, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al acestei țări, își continuă seria acțiunilor manipulatoare și provocatoare publicând o hartă a Ucrainei dezmembrată, împărțită între Rusia, Polonia și România! Medvedev reia o mai veche dezinformare vehiculată în mediile rusești, pretinzând că această hartă le-ar aparține “analiștilor occidentali”.

Conform hărții, Ucraina rămâne cu o foarte mică regiune în jurul Kievului. Majoritatea teritoriului, inclusiv sudul Basarabiei, ar trece la Rusia. României i-ar reveni Bucovina și o zonă importantă în jurul orașului Vinniția. Polonia ar lua aproape tot vestul Ucrainei, până la Jitomir și Hmelnițkii, în timp ce Ungaria ar ocupa Ucraina subcarpatică, în regiunea Ujgorod.

Medvedev pretinde că această hartă le-ar aparține „experților occidentali”, dar nu face vreo nominalizare. Ideea nu e nouă, presa scrisă și televiziunile afiliate Moscovei avansează insistent, de câteva luni, ideea că la summiturile NATO s-ar fi discutat împărțirea Ucrainei. În fapt, e vorba doar de încă o campanie de dezinformare specifică Rusiei, care caută să semene disensiuni și neîncredere în coaliția formată împotriva sa. Regimul Putin folosește, astfel, exact metodele propagandei naziste din etapa de final a celui de-Al Doilea Război Mondial, cânt Hitler a sperat, practic până în ultimele zile, că va reuși să rupă alianța dintre SUA, Marea Britanie și URSS.

Ministerul de Externe al României a reacționat, de data aceasta, foarte prompt la intoxicarea pusă la cale de ruși. Într-un comunicat oficial, Bucureștiul dezminte vehement orice planuri, ascunse sau fățișe, de a anexa teritorii de la Ucraina: „MAE respinge ferm demersul vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, care a publicat pe o rețea de socializare o hartă care atribuie, în mod fantezist, teritorii ale Ucrainei României și altor state vecine Ucrainei. MAE consideră că astfel de atitudini fac parte din instrumentarul de propagandă și dezinformare la care recurge de mai multă vreme Federația Rusă și care a fost amplificat după declanșarea războiului ilegal și ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei. Astfel de așa-zise „propuneri” și „analize” care vizează redesenarea aleatorie a granițelor unor state și promovează astfel încălcarea dreptului internațional nu reprezintă decât încercări complet nereușite de justificare a propriei conduite de nerespectare a ordinii internaționale bazate pe reguli. MAE reafirmă sprijinul deplin al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei în frontierele sale recunoscute internațional și reiterează condamnarea agresiunii militare nejustificate și neprovocate a Rusiei împotriva Ucrainei. România este și va rămâne un partener al Ucrainei și reconfirmă susținerea deplină și compasiunea profundă față de poporul ucrainean, victimă a agresiunii brutale. Acordarea statutului de stat candidat pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană reprezintă o confirmare atât a politicii vizionare a Uniunii Europene, care este în esență, un proiect de promovare și consolidare a păcii în Europa, cât și a determinării poporului ucrainean de a-și asuma plenar principiile și valorile spațiului european, într-o Ucraină independentă, suverană, în frontierele sale recunoscute internațional“.

 

1 COMENTARIU

  1. Si cand te gandesti ca idiotul care a plasmuit impartirea Ucrainei fara nici un fel de baza istorica, economica sau etnica a fost presedintele si prim-ministrul Federatiei Ruse. O dovada irefutabila a nivelului intelectual penibil a celor care astazi conduc Rusia. Brezhnev, Andropov sau Gorbaciov nu si-ar fi permis sa emita astfel de elucubratii. Aviz putinistilor si rusofililor carpato-danubieni care se pameaza de profunzimea „Russkaya Mysl”.
    Cine vrea un crash-course despre putinism nu trebuie sa zaboveasca cu analizele detaliate si culte ale lui Armand Gosu, Vladimir Tismaneanu, Ioan Stanomir si altor universitari specializati in istoria rusa, sovietica, comunista. Este suficient sa citeasca o stire scurta cu ce ineptii a mai slobozit ursuletul (Medvedul) toxic. Aceste emisii sulfuroase incapsuleaza esenta ideilor sovine din capul lui Volodea cel Sangeros si a compliclor sai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here