„Eu nu mai am decât o pernă rece în care-mi plâng durerea mută și surdă”. Mesajul zguduitor al soției primei victime a exploziei de la Petromidia. Au murit și cei doi răniți trimiși în Germania

2
546
Familia Atanasiu: Olesea l-a pierdut pe Iulian

Numărul persoanelor decedate în urma exploziei de la Petromidia Năvodari, din 2 iulie, a crescut la trei. După moartea lui Iulian Atanasiu (32 de ani) chiar în ziua accidentului, și-au pierdut viața și cei doi răniți trimiși la tratament în Germania.

„Din păcate, cu regret vă confirmăm faptul că al doilea angajat Rompetrol Rafinare transferat anterior la o unitate medicală specializată din Germania a decedat în cursul serii trecute, în ciuda tuturor eforturilor depuse de personalul medical”, au informat duminică reprezentanţii Rompetrol.

Marți, 13 iulie, a murit și cealălalt rănit de la Petromidia care fusese transferat la un spital din Germania.

Astfel, bilanțul morților în urma exploziei de la Petromidia a urcat la 3:

  • 2 iulie: Iulian Atanasiu (32 de ani) – dat inițial dispărut, a fost găsit mort;
  • 13 iulie: un bărbat cu arsuri, trimis la tratament în Germania;
  • 17 iulie: celălalt bărbat cu arsuri, trimis la tratament în Germania.

Ce a scris Olesea Atanasiu, soţia lui Iulian Atanasiu

Soția lui Iulian Atanasiu, prima victimă a urgiei de la Năvodari, a rămas văduvă la 33 de ani, iar fiica sa e orfană la 3 ani. Tânărul bărbat a fost înmormântat pe 5 iulie.

La 10 zile după ce și-a condus soțul pe ultimul drum, Olesea Atanasiu şi-a strigat durerea într-un text emoționant postat pe profilul ei de Facebook. E și un apel disperat către cei care amână sau neglijează lucruri pe cât de simple, pe atât de importante pentru bucuria vieții.

„Dacă acum, când citești asta, ai lângă tine jumătatea ta, lasă telefonul, sărută-ți dragostea și spune-i cât de mult îl/o iubești… Spre deosebire de mine, tu încă poți face asta, voi vă puteți lua în brațe și vă puteți șopti la ureche că totul va fi bine! Eu nu mai am asemenea posibilitate, eu doar am fost pusă în fața faptului împlinit.

Dacă sunteți certați, dar mai este loc de împăcare, lăsați orgoliile naibii și iubiți-vă, iubiți-vă ca și cum ar fi pentru ultima dată! Voi puteți face asta, mie nu mi s-a dat de ales.

Dacă aveți vorbe rămase nespuse, e momentul să deschideți gura. Nu uitați: voi aveți cui spune, eu nu mai am…

Dacă sunteți supărați și aveți vreo durere, nu ascundeți lacrimile, puneți capul pe umărul de lângă voi și plângeți! Voi îl aveți, eu nu mai am decât o pernă rece în care-mi plâng durerea mută și surdă, și oricât de mult aș striga, nu mai e nimeni să mă audă.

Dacă aveți senzația că aveți probleme și vă doare, doar aveți senzația, doare atunci când ai senzația că dacă ai reuși să-ți strigi durerea la adevărata ei intensitate s-ar rupe universul în două și s-ar șterge limita dintre văzut și nevăzut.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un extremist AUR face lista „trădătorilor nenorociți” care o susțin pe Clotilde Armand. Sunt amenințați și „cei din justiție și structurile de stat”

* Demența unui colonel de poliție, consilier AUR în Senat: „Nu mai recunosc autoritatea dictatorială a UE! Pregătesc rezistența în munți!“

* Ministrul Ghinea despre iubita lui Dragnea: „Era un fel de împărăteasă a Parlamentului. Iordache îi ținea liftul!”

* VIDEO. Avocata lui Dragnea a aprobat afirmația toxică a acestuia! Fostul ministru Cătălin Predoiu: E o minciună!

* VIDEO. Un lider AUR l-a vizitat acasă pe Dragnea – „cel mai mare patriot al României, pe care toți vor să-l omoare!”

* Vasile Blaga și Emil Boc intervin în războiul Orban – Cîțu. Blaga: „Te rog, Ludovic, te rog, Florine, țineți partidul unit! Struniți-i pe nărăvași!”. Boc: „Războaiele interne din PNL trebuie să se încheie!”

Ion Rădoi și concubina sa – 60 de zile sub control judiciar. Nu au voie să iasă din țară sau să poarte arme. Una dintre acuzații: șantajul

* VIDEO. El e monstrul din Dâmbovița, care și-a dus în pădure nepoata de 6 ani și a decapitat-o!

EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

* Cum au fost capturați mercenarii columbieni care l-au asasinat pe președintele din Haiti. Unii au încercat să se ascundă în mocirla unui canal, alții într-un magazin părăsit. Ultimul adăpost: ambasada Taiwanului

2 COMENTARII

    • Acum…, că i-am văzut fotografia…, ne dăm seama că-l știm de undeva pe acest biet băiat, Iulian Atanasiu, dar… nu ne amintim de unde, cu ce ocazie am interacționat…

      Constanța și zonele apropiate (așadar: inclusiv Năvodari) alcătuiesc, în fond, o comunitate: ne vedem și uneori interacționăm social sau profesional între noi, membrii comunității!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here