VIDEO. Dezastru la Petromidia: explozie uriașă la rafinărie, trei oameni răniți. S-a activat planul roșu de urgență

1
343

O explozie uriașă a avut loc vineri, la ora 12.20, la Rafinăria Petromidia de la Năvodari, a companiei Rompetrol. ISU Constanța a declanșat planul roșu de intervenție, iar locuitorii din regiune au primit mesaj de avertizare pe RO Alert. Trei persoane au fost rănite în explozie.

Deoarece pericolul unor noi explozii și de incendii este în continuare mare, echipele de intervenție au stabilit un perimetru de siguranță. Au venit 8 mașini de pompieri, două ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă. Ministerul Sănătății a transmis că una dintre victime are arsuri pe 45% din suprafața corpului și e transportată cu elicopterul la Spitalul de Urgență Constanța, pentru a fi stabilizată. O altă victimă are traumatism lombar, iar o a treia persoană are arsuri la față.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a avertizat că explozia produsă poate avea un impact masiv asupra mediului. Norul de mare se deplasează, momentan, spre mare. Informația este importantă, pentru că la doar câțiva kilometri, spre Năvodari, plaja e plină de oameni.

La fața locului au plecat de urgență și Lucian Bode, ministrul de Interne, și Raed Arafat, secretar de stat MAI și șeful DSU.

Adrian Negrescu, analist financiar care a filmat incidentul, a relatat pentru Libertatea: “Eram pe plaja din Năvodari. S-a întâmplat în jurul orei 12:20. S-a auzit o bubuitură, apoi s-a făcut o „ciupercă” și a ieșit foarte mult fum. Multă lume s-a speriat și a părăsit plaja. Totuși, e destul de departe de aici și, din fericire, vântul bate în sens opus, așa că nu s-a luat vreo măsură de evacuare a plajei“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Interceptări DNA: Mafia e furioasă pe ministrul Drulă. „E o problemă cu acest om, care e un câine! Trebuie găsită o soluție! Cine i-a băgat p-ăștia USR-iști? Îs nebuni! Mai bine lucrezi cu PSD-iștii!“

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Guvernul a înființat Garda Forestieră Națională, prin OUG, pentru a lupta cu mafia defrișărilor ilegale

* Turbare anti-Clotilde la televiziunile oligarhilor. Gâdea: “S-o dea, dom’le, afară Barna! Să-și asume asta!”. Budeanu: “Nemernico care ești! Imbecilo!”

* Șoșoacă, prin ieșirile ei grotești, schimbă Regulamentul Parlamentului! Orban: „Acest personaj sinistru nu înțelege unde se află”

* Patru companii municipale înființate de Firea au fost desființate. Salarii medii: 9.000 – 13.000 de lei pe lună

A murit Florin Condurățeanu, „vraciul” gazetăriei române. A fost un om bun. Nu mai are cine să „ne pupe pe suflet”

* Șeful Poliției de Frontieră Mehedinți acoperea mafia contrabandiștilor de țigări. Uriașă anchetă DIICOT și DGA

* “Virusul e armă biologică scăpată de sub control. Armata o testa în piața din Wuhan”, afirmă doctorița chineză care a investigat originile pandemiei. Li Meng Yan a fugit din țară după ce s-a încercat asasinarea ei

Programul „sferturilor” la Euro 2020. Patru Mari Puteri eliminate în „optimi”: Franța, Germania, Portugalia, Olanda

1 COMENTARIU

  1. Unii/Mulți turiști de pe plajele din Mamaia-Nord, Năvodari și Corbu chiar s-au speriat!

    Slavă-Bunului-Dumnezeu că fumul-negru a fost purtat de vânt înspre largul mării…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here