Eșec epic al rușilor: au încercat un atac de represalii asupra Ucrainei, dar le-au fost doborâte toate cele 28 de rachete și 15 din cele 16 drone Shahed!

0
1686
Acoperiș al unei clădiri din Kiev pe care s-au prăbușit resturile unei rachete rusești doborâte de antiaeriana ucraineană

Rușii au surprize din ce în ce mai neplăcute pe frontul din Ucraina, iar una dintre acestea este capacitatea antiaeriană tot mai performantă a țării pe care au invadat-o pe 24 februarie 2022. Raidurile de teroare asupra orașelor ucrainene se dovedesc din ce în ce mai ineficiente prin raportul cost/rezultate, ceea ce marchează o nouă schimbare în defavoarea Moscovei, care pierde o nouă pârghie de șantaj.

În ultimele zile, ucrainenii au întors roata și în privința războiului aerian. Mai multe atacuri cu drone purtate asupra orașelor rusești au luat prin surprindere Moscova. În noaptea de marți spre miercuri, zeci de drone au lovit obiective în 6 regiuni rusești situate adânc în interiorul țării, între care și un aeroport. Au fost distruse 4 avioane militare de transport care staționau pe pista aeroportului, pagubele sunt foarte mari.

Ministerul de Externe de la Moscova a emis un comunicat în care se proclama că aceste atacuri „nu vor rămâne nepedepsite” și a acuzat Occidentul, afirmând că astfel de raiduri, atât de adânc în teritoriul Federației Ruse, nu puteau să se desfășoare fără sprijinul vesticilor.

În noaptea următoare, Rusia a încercat atacul de represalii cu care amenințase, aruncând asupra Kievului valuri de rachete și de drone Shahed. Imagini video arată explozii pe cer și resturi în flăcări căzând lângă un supermarket. Moscova a pretins că a lovit centre de comandă și obiective ale serviciilor de informații.

Dar în realitate toate cele 28 de rachete model Kh-101, Kh-555 și Kh-55, precum și 15 din cele 16 drone iraniene Shahed-136/131 au fost doborâte de antiaeriana ucraineană!

Resturile rachetelor și dronelor rusești au căzut peste clădirile din Kiev, provocând distrugerea ori deteriorarea unor locuințe și moartea a două persoane. Însă aceste rezultate pot fi considerate, din punctul de vedere al rușilor, total nesatisfăcătoare raportat la costul întregii operațiuni.

Este deja o diferență uriașă între momentul actual și situația de la începutul invaziei, când rușii au putut teroriza nestingheriți populația Ucrainei și ataca obiectivele de infrastructură care-i interesau. Și această schimbare reflectă modificarea raportului de forțe, pe măsură ce Ucraina primește tot mai mult armament performant din Occident, iar rușii își epuizează resursele.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al doilea „Colectiv” în guvernările Iohannis-PSD: doi morți și 56 de răniți în iadul de la Crevedia. Afacerea criminală a primarului PSD din Caracal

* Filiera mafiei PSD care a asigurat protecția „baronilor gazului” din Caracal. Primarul-nabab e omul lui Paul Stănescu

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Evul Mediu PSD: Ciolacu și „baronii gazului” din clanul Doldurea, zugrăviți ca voievozi împreună cu Brâncoveanu și Basarab într-un tablou din restaurantul primarului de Caracal!

* Toți știau ce se întâmpla la stația GPL ilegală a primarului PSD! Martori: mirosea a gaz tot timpul, poliția păzea intrarea. 7 instituții fuseseră sesizate, dar plângerile au fost „îngropate” până când totul a sărit în aer

* Imensa nesimțire a lui Ciolacu, întrebat despre primarul PSD care patrona bomba cu gaz de la Crevedia: „Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e copilul cuiva. Nu e în atribuția mea de serviciu să iau legătura cu tatăl nimănui”

* Bancuri cu PSD: Ciolacu îl dă afară din partid pe primarul din Crevedia, dar nu și pe cel din Caracal, patronul stației GPL ilegale care a sărit în aer și mare sponsor al partidului!

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here