Epidemia accelerează: recordul de infectări de vineri era așteptat de medici abia peste două săptămâni! În doar 30 de zile, numărul de cazuri pe zi a crescut de 5 ori 

0
418

Epidemia de coronavirus accelerează devastator în România: vineri, 6 noiembrie, s-au înregistrat 10.260 de cazuri în 24 de ore. Este prima oară când se depășește pragul psihologic de 10.000, iar viteza cu care crește rata de infectare debordează până și cele mai pesimiste previziuni. Specialiștii estimau acum doar câteva zile că abia săptămâna viitoare se vor contoriza peste 9.000 de infectări zilnic, iar pragul de 10.000 era așteptat să fie depășit abia peste două săptămâni!

Nu mai departe de acum două zile, miercuri, 4 noiembrie, se stabilea un nou record, de 8.651 de cazuri în 24 de ore, iar guvernanții și experții estimau că trebuie să ne pregătim psihologic ca, în săptămâna 9-16 noiembrie, să trecem de 9.000 de cazuri. A doua zi, adică joi, 5 noiembrie, s-au raportat însă 9.714 cazuri, prilej pentru doctorul Octavian Jurma, care până de curând reușise să prognozeze eficient evoluția situației, să spună exasperat că epidemia a scăpat complet de sub control.

Lucrurile au luat-o realmente razna în ultima lună. Medicii se așteptau încă de astă-primăvară la o revenire a virusului în perioada sezonului rece. Profesoara universitară Doina Azoicăi explica pentru ziaristii.com, în urmă cu peste 6 luni, că Sars-CoV-2 este un organism care, ca toți virușii care atacă sistemul respirator, scade în virulență vara și revine puternic în sezonul de toamnă-iarnă.

Dar nimeni nu se aștepta ca lucrurile să scape așa de sub control. Pe 6 octombrie, acum exact o lună, România încă mai înregistra doar 2.121 de cazuri pe zi. Acum, pe 6 noiembrie, sunt de aproape 5 ori mai multe: 10.260.

În ultimele 24 de ore au murit 123 de oameni, iar la terapie intensivă sunt 1.001 persoane.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here