Epicentrul pandemiei de Covid-19 se mută în America de Sud. Este a patra regiune lovită, după China, Europa și SUA

0
2141
Numărul de cazuri noi (coloana a doua din tabel) este un indice al locurilor unde pandemia este în plină evoluție acum

Epicentrul pandemiei de Covid-19 s-a mutat în America de Sud, confirmă oficial Organizația Mondială a Sănătății. Epidemia și-a schimbat pentru a treia oară direcția: a “explodat” în China, s-a mutat în Europa, apoi în Statele Unite, iar acum focarul principal este în America de Sud.

Există mai multe motive pentru care a avut loc această evoluție a pandemiei. În America de Sud a fost, până acum, anotimpul cald, dar în luna mai este sfârșitul toamnei, iar vremea se așteaptă să se răcească (în Emisfera Australă, lunile iunie-august sunt de iarnă).

Epicentrul pandemiei se mută în America de Sud. Brazilia a avut vineri al doilea cel mai mare număr de cazuri noi în lume, Chile e pe 5, Peru pe 8

Acest continent este mai puțin interconectat cu restul lumii, așa cum sunt Europa și Statele Unite. Nu întâmplător prima și cea mai afectată țară din America de Sud este Brazilia – acest stat este cel mai bine integrat în economia globală.

”America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii. În multe ţări sud-americane, creşte numărul de cazuri. Preocuparea se referă la multe dintre aceste ţări, dar în mod clar cea mai afectată în acest stadiu este Brazilia”, a declarat responsabilul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan, în cadrul unei teleconferinţe din Geneva – declarație transmisă de AFP și preluată de Agepres.

În acest moment, în timp ce numărul de cazuri scade peste tot în Europa, situația se deteriorează în America de Sud. Brazilia a avut vineri al doilea cel mai mare număr de infectări noi din lume – 19.969. Pe primul loc rămâne, deocamdată, SUA – 24.197.

Chile a urcat pe locul 5 la cazuri noi – 4.276. Peru a ajuns pe locul 8 – 2.929 de cazuri noi. Columbia (801 cazuri noi) și Argentina (718 cazuri noi) sunt încă jos, comparativ cu Brazilia, Chile și Peru, dar vineri, 22 mai, au avut deja mai multe infecții noi decât România în oricare din zilele când epidemia era în ascensiune.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here