Guvernul Orban a smuls insula Belina și un braț al Dunării din ghearele „Clanului Dragnea-Teldrum” și le-a redat României

7
18107

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi, în ședința de guvern, că insula Belina și brațul Pavel (ambele din sectorul teleormănean al Dunării) vor reveni în administrarea statului român, respectiv la Administrația Națională Apele Române, după aproape 7 ani de „rătăcire”.

„Oh, Belina! Am o veste bună să vă dau: după o lungă perioadă în care insula Belina şi braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea, azi insula Belina va reveni în administrarea statului”, a spus Ludovic Orban, în ședința cu miniștrii.

„Astăzi se semnează procesul-verbal de preluare de către Apele Române, iar preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Județean, prin beneficiarul Teldrum”, a adăugat premierul.

Cele două obiective au fost trecute în domeniul public al județului Teleorman, în administrarea Consiliului Județean Teleorman, în noiembrie 2013, printr-o Hotărâre de Guvern emisă de Victor Ponta, „în vederea reabilitării și valorificării cadrului natural al zonei Dunării: insula Belina – brațul Pavel”.

Ulterior, insula a fost închiriată de Consiliul Județean Teleorman (controlat de Liviu Dragnea prin interpuși) companiei-căpușă Teldrum (controlată de Liviu Dragnea prin acțiuni la purtător). Teldrum intenționa să construiască un paradis pentru bogați, cu localuri de lux și cazinouri. Dragnea imaginase acolo chiar un paradis fiscal.

Insula Belina, aflată pe Dunăre, la graniţa judeţelor Olt şi Teleorman, în apropierea satului Seaca, este un paradis natural pe care Dragnea voia să-l transforme într-o perlă a imperiului său imobiliar.

Pentru a scoate insula Belina și brațul Pavel din proprietatea statului și a le transfera la Consiliul Județean Teleorman, pe timpul Guvernului Ponta (în care Liviu Dragnea era ministrul Dezvoltării), a fost nevoie de mai multe falsuri la nivel guvernamental. Sevil Shhaideh (pe atunci, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării) este judecată pentru abuzurile din acest dosar, iar Rovana Plumb (pe atunci, ministrul Mediului) a scăpat de cercetarea penală, deocamdată, ascunzându-se în spatele imunității parlamentare.

Printre grozăviile făcute de Plumb și Shhaideh s-a numărat și modificarea geografiei României, în sensul de a scoate – din hârtii – un braț al Dunării din albia inferioară a fluviului!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

 1. Slava Domnului! Iata un pas (poate ca primul pas) intr-o potentiala campanie de recuperare a proprietatilor statului din ghearele haitei de fiare lacome care s-a infruptat, profitand de prostia poporului pacalit.
  Imi este si frica sa ma bucur! Oare e adevarat, sau isi face Orban iluzii?
  Oare vom reusi sa ne revenim, sa-i punem pe hoti la locurilr lor?
  Ajuta-ne Doamne!

  • Doamne, ii ajuta doar pe cei, care se ajuta singuri.

   Pe cei, care au votat 30 de ani in sir monstrii tuciurii ca: Iliescu, Nastase, Ponta, Dragnea, Dancila
   nu ii mai poate ajuta nimeni.

 2. Belina este un caz mititel.
  Vedeti prin Giurgiu, Buzau…… cum au acaparat acesti nenorociti luciul de apa.
  Jigodiile pesediste au furat,acaparat totul.
  La Giurgiu e jale. Vedeti de lacurile si iazurile care erau ale comunitatilor locale si care acum sant in proprietatea lui Nastase (de la Tamara) si ale lui Badalau.

  • Metoda a fost cam peste tot aceeasi.Au folosit legile pe care le-au facut sau le-au ajustat prin amendamente ca sa le permita furtul.
   Am incercat sa citesc zilele trecute o lege – Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului- in varianta pe care am gasit-o pe Google.
   Este imposibil de urmarit Arata ca o oaie care a ratacit pe un maidan plin de felurite tipuri de spini care i s-au incurcat in lana.
   Fiecare aticol are asociata o lista intesata de modificari aduse in parlament, probabil dupa interesele fiecaruia. Asa au reusit sa rada tot, si cu astfel de legi.

   • Eu am o educatie tehnica. Dar daca iau Codul Comercial Roman de la 1859 imi dau seama ce au putut sa faca nenorocitii astia cu luciul de apa.
    Nici macar comunistii nu si-au permis asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.