Emil Boc, amenințător după ce Prefectura Cluj a ajuns la UDMR: „PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi”

1
1426
Emil Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care e și președintele Asociației Municipiilor din România, a vorbit despre tensiunile din interiorul Partidului Național Liberal (PNL), după ce liderii de la centru au decis ca viitorul prefect al județului Cluj să fie de la UDMR. Boc susține că „PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi”, adică a liberalilor de la Cluj.

„PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi, pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când s-a făcut în coaliție această decizie politică. Eu am fost președinte al PDL și mereu au fost prefecți liberali la Cluj. Și atunci, și acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi adus partidului”, a declarat Boc pentru „Ziua de Cluj”.

Fostul prim-ministru este nemulțumit de negocierile purtate în coalție, în urma cărora prefectul de Cuj a revenit celor de la UDMR.

„Eu sper că după vremea rea să vină vremea bună, așa cum am spus de fiecare dată. În primul rând, la Primărie, Consiliul Local și cel Județean, guvernarea este alături de UDMR. Și eu, și domnul Tișe avem majorități alături de UDMR la Cluj. Este un fapt care a adus stabilitate orașului și județului. Aici lucrurile sunt clare, avem limite, sunt linii roșii pe care știm bine că nu avem voie să le trecem niciodată”, a spus Boc.

Primarul din Cluj-Napoca susține că, din primul moment când a auzit, prima reacție a fost legată de o „stare profundă de nemulțumire” care există în rândul organizației PNL Cluj.

„La Tișe, Boc, Buda, Tarcea și la toți colegii, există această stare de nemulțumire față de decizia conducerii centrale. De aici înainte, bătălia noastră este internă, politică, și discuțiile le purtăm în interiorul partidului, pentru că aceasta este o decizie internă a PNL”, a mai precizat Boc.

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, le-a trimis joi o scrisoare deschisă președintelui PNL, Ludovic Orban, și premierului Florin Cîțu, în care le cere să îndrepte „greșeala” de a le ceda celor de la UDMR funcția de prefect al județului. Potrivit lui Tișe, scrisoarea este semnată de alți 70 de primari din județ.

În caz că nu va fi desemnat un liberal ca prefect al județului Cluj, Alin Tișe amenință cu demisia din partid. O asemenea demisie i-ar aduce însă și pierderea funcției de președinte al Consiliului Județean.

Alin Tișe a fot vehement și în urmă cu două săptămâni, când PNL părea să devină un teatru de război între „tabăra Orban” și „tabăra anti-Orban”. Atunci, Emil Boc a fost cel care a stins vâlvătaia aprinsă de mai tinerii Rareș Bogdan (europarlamentar) și Robert Sighiartău (secretar general al partidului).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Este mai mult decât CLAR (și… nu-de-azi-,-de-ieri!): de-acolo, din Ardeal, vor veni fie… ruperea P.N.L., fie… cea a actualei coaliții majoritare parlamentar-guvernamentale!

    DIN NENOROCIRE (!), singura întrebare este… CÂND: înainte sau după proiectatul Congres P.N.L., din toamnă!
    („Vestea” cât de cât bună este că, datorită președinteluilui Klaus Iohannis — !!!!! –, cele mai multe șanse sunt pentru… amânarea scoaterii brișcelor și topoarelor până la/după acel congres! MĂCAR ATÂT…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here