Raed Arafat, apel disperat: „Vom ajunge în situația ca medicii să decidă cine rămâne în viață și cine nu!”. Campaniile de fake news ale PSD pe tema Covid împing România pe urmele Italiei

3
5193

Campaniile de fake news ale PSD, pe temele lansate de propaganda Rusiei, încep să-și atingă scopul după 3 luni de bombardament online și pe posturile TV aservite. O mare parte din populație, convinsă că virusul nu există sau nu e periculos, iar epidemia e inventată de “Oculta Mondială”, nu mai respectă nicio măsură de precauție. Efectele se vor vedea în scurt timp în spitale, a avertizat vineri medicul Raed Arafat, la Digi24.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne care s-a ocupat, în ultimele 4 luni, de gestionarea crizei Covid-19 pare de-a dreptul disperat de comportamentul iresponsabil al multor locuitori.

În doar câteva săptămâni, odată cu ridicarea treptată a restricțiilor, numărul zilnic de cazuri a crescut de aproape 3 ori: de la o medie de circa 130 de infectări pe zi în perioada 22 mai – 9 iunie la peste 330 de infectări la fiecare 24 de ore în perioada 17-26 iunie, cu tendință crescătoare și peste 400 de cazuri în ultimele două zile.

„Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită! Lasă sechele pulmonare serioase. Are unele complicații pe care nu le vedem, nu numai pe sistemul pulmonar“

Raed Arafat pare să nu-și mai facă iluzii în privința a ceea ce va urma. Oficialul guvernamental se așteaptă la aglomerarea masivă a secțiilor de Terapie Intensivă din spitale și la un bilanț tragic, cu situații extreme care, în primul val, fuseseră evitate. „Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!”, a avertizat Arafat, în intervenția la Digi24.

Ofensiva PSD, susținută de politicieni din alte partide, precum Victor Ponta, și coordonată ca teme narative de Rusia, a convins tot mai mulți oameni că epidemia de coronavirus este o glumă, iar cifrele oficiale privind îmbolnăvirile sunt inventate. Arafat a descris la Digi24 ce se întâmplă.

Cine are ochi de văzut și urechi de auzit încă se mai poate proteja și salva: „Aceste cazuri există, cine nu crede, să-i caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat. Atât de greu vorbeau, respirau greu. Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită! Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase. Nu e o boală care este foarte simplă, are unele complicații pe care nu le vedem la altele, are complicații nu numai pe sistemul pulmonar. Situația oricând poate să degenereze!”.

Eforturile și sacrificiile unei țări întregi, timp de două luni, aruncate la gunoi prin campania furibundă de fake news a PSD, pe narative venite din Rusia

În mod cât se poate de stupid, România a reușit, în nici două săptămâni, să irosească tot efortul și toate rezultatele din perioada stării de urgență. Am privit de la distanță, cu îngrijorare, cum Italia, Spania și Marea Britanie numărau zecile de mii de morți, iar sistemul sanitar performant al acestor țări ceda sub avalanșa de cazuri. În România, instituirea rapidă a carantinei și aplicarea amenzilor pentru cei care au încălcat regulile au făcut ca transmiterea comunitară a virusului să fie încetinită, iar primul val epidemic să se stingă, spre sfârșitul lunii mai, înainte să provoace un dezastru.

Asaltul PSD, care și-a pus slugile din instituții precum Avocatul Poporului și CCR să “toace” sistematic măsurile instituite de autorități, simultan cu un bombardament de fake news pe tema pandemiei, a schimbat însă lucrurile. La începutul lunii iunie, numărul de cazuri zilnice coborâse spre 100 și toată lumea aștepta momentul când se va ajunge sub acest prag. În loc de asta, cifrele au început să urce însă din nou. După trei luni de campanie coordonată, pe narative venite de la Moscova, preluate de politicieni români și de aparatul de propagandă online și de posturi TV prietene precum Antena 3 și Realitatea TV, românii au început să creadă că totul e o glumă.

„Doriți să vă mințim, să spunem că nu e așa? La un moment, Italia exact în situația asta a fost. În spitale nu mai aveau cum să ventileze“

Numărul mic de victime din perioada martie – mai n-a fost pus pe seama faptului că s-au luat măsuri eficiente, ci a părut un argument în favoarea narativelor PSD: totul e inventat, este o falsă epidemie, virusul nu e periculos, Iohannis și Oculta vor să ne vaccineze cu forța etc.

Acum, când România a ieșit din carantină și nu mai poate reveni în stare de urgență în primul rând pentru că situația economică e deja la limită, prea multe măsuri de încetinire a virusului nu mai sunt. Valul doi epidemic a venit la sfârșitul lunii iunie, deși era așteptat abia în septembrie.

Arafat avertizează că ne apropiem cu viteză de situația Italiei din martie: „Este realitatea, asta s-a întâmplat în alte țări, doriți să vă mințim, să spunem că nu e așa? Să ascultăm pe unul și altul, că asta e o situație simplă? La un moment, Italia exact în situația asta a fost. În spitale nu mai aveau cum să ventileze. De ce am uitat pe cei care vorbeau cum ventilau doi bolnavi cu un singur ventilator? Din cauza lipsurilor de echipamente, pentru că numărul pacienților a venit în grupuri mari și n-au putut să facă față. Colegii care au fost în Italia pot să vă spună!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Primul interviu dat de Liviu Dragnea din pușcărie. Minciuni enorme și o amenințare: „Este doar începutul!”

3 COMENTARII

 1. Arahatule, pana cand iti permiti sa adresezi AMENINTARI CU MOARTEA IN MOD SUBTIL la adresa poporului roman?… Solicit ca AVOCATUL POPORULUI sa se sesizeze din oficiu pentru aceasta amenintare fara precedent! Arahat trebuie cercetat penal si trimis in judecata DE INDATA!

 2. PSD,ALDE, Pro Romania, CCR, Avocatul Poporului plus popii sunt criminalii care au negat continuu virusul si masurile de protejare a populatiei pe care guvernul Orban a incercat sa le puna in aplicare.
  ACUM criminalii psd-sti and Co trebuie sa plateasca cu libertatea pt toate fake news-urile pe care le-au facut.
  Or sa moara romanii pe capete pt ca i-au ascultat pe cei care le dadeau nas ca virusul nu exista ori e ceva banal. De fapt asta au urmarit ei tot timpul, sa se ajunga la situatia in care sputalele sa nu mai poata face fata la atatea cazuri si atnci tot ei sa le dea in cap liberarilor ca u au facut destul ca sa opreasca imprastierea virusului!!!
  LA PUSCARIE CU TOTI CEI CARE AU NEGAT SI NEAGA VIRUSUL SI MASURILE DE PROTECTIE IMPUSE DE OAMENII CU EXPERIENTA IN DOMENIUL MEDICAL!!!

  FARA INGERINTE POLITICE IN MASURILE ANTI COVID!!!

  SE AUDE CIOLACULE????? TU si ai tai sunteti raspunzatori pt tot raul care se intampla acum in Romania!!!!

 3. frau straußßß..iar ai mancat ciuperci bolande?
  nu ti-o doresc, dar daca cumva, din intamplare, ai sa ajungi sa te pupe covid-ul si daca o sa ia si noroc sa mai prinzi un loc pe ATI, sa-tzi amintesti de ce ai scris pe acest forum..
  iti doresc sanatate und…kulturrra!!!
  p.s: mai schimba kanalul..latrina 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.