miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsE greu fără guvernare! "Bulibașa" lui Tăriceanu vinde petarde la tarabă. A...

E greu fără guvernare! „Bulibașa” lui Tăriceanu vinde petarde la tarabă. A fost consilieră în Guvernul Dăncilă

-

Pierderea guvernării îi afectează pe privilegiații fostei alianțe de la Palatul Victoria, PSD-ALDE. Dana Rozalia Varga, fost consilier de stat în Guvernul Dăncilă (dar și, anterior, în Guvernul Ponta), a înlocuit înalta demnitate cu activitatea de vânzătoare la tarabă.

Dana Varga a fost plasată în Guvern de C. A. C. P. Tăriceanu, președintele ALDE, ca reprezentantă a acestui partid. Înalta funcție n-a făcut-o mai înțeleaptă pe fiica fostului bulibașă din Gilău, județul Cluj. Ea a avut apariții publice descalificante, împănate cu minciuni și cu un limbaj agresiv, de mahala. Mai mult, l-a comparat pe Klaus Iohannis cu Adolf Hitler, provocând un scandal dizgrațios.

Site-ul Cancan.ro a publicat o fotografie primită de la un cititor, în care ex-consiliera premierului Dăncilă apare în spatele unei tarabe cu petarde, artificii și altele asemenea.

Contactată de publicația respectivă, Dana Varga a confirmat că, de Sărbători, și-a ajutat fiul să vândă – „legal” – articole pirotehnice. „Da, fiul meu comercializa petarde. În perioada Sărbătorilor, fiul meu a avut un punct de lucru – de fapt, mai multe puncte de lucru – unde a comercializat, legal, articole pirotehnice. Eu doar am trecut pe acolo. Nu-i o faptă rușinoasă să-ți ajuți fiul”.

- Advertisement -

Dana Varga bănuiește cine a fotografiat-o și a trimis poza la presă. „Cu siguranță, cei din Partida Romilor din Cluj au făcut fotografia. Ei se ocupă de așa ceva. E un conflict mai vechi”.

L-a comparat pe Klaus Iohannis cu Adolf Hitler

Dana Varga este un personaj extrem de controversat. A provocat, în repetate rânduri, scandaluri de joasă factură.

Pe 5 august 2019 a postat pe pagina ei de Facebook o fotografie în care președintele Klaus Iohannis era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler. Postarea a fost ștearsă la scurt timp după aceea, dar apucase să se viralizeze pe rețelele de socializare.

- Advertisement -

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a reacționat, atunci, dezaprobând „gestul unei persoane publice cu funcție de demnitar, care încearcă în scop politicianist să acrediteze asemănări între președintele Iohannis și dictatorul nazist”.

Episodul a avut urmări și în partidul din care consilierul de stat făcea parte. „Imediat după ce, pe data de 5 august, d-na Dana Varga a distribuit pe contul său de Facebook un colaj de fotografii inadecvate, s-a hotărât sancţionarea ei în forurile statutare ale ALDE. În acelaşi timp, conducerea ALDE a cerut premierului Viorica Dăncilă să o demită din funcţia de consilier pe d-na Dana Varga. Premierul Viorica Dăncilă a ales să nu dea curs solicitării ALDE”, au transmis, la vremea respectivă, reprezentanții ALDE.

Solicitarea făcută de conducerea ALDE nu a fost întâmplătoare. Dana Varga se afla în conflict cu conducerea partidului după ce aceasta decisese despărțirea de PSD și ieșirea de la guvernare. Dana Varga a ales să rămână „la ciolan”, alături de PSD, preferând să-și abandoneze partidul.

Dana Rozalia Varga a fost consilier al Vioricăi Dăncilă din 2017 până în 2019. Ea a mai ocupat funcția de consilier de stat pe problemele romilor, în cadrul Cancelariei prim-ministrului, și în Guvernul condus de Victor Ponta, în perioada ianuarie – noiembrie 2015.

De fiecare dată, Dana Varga a plecat din Palatul Victoria doar odată cu îndepărtarea Guvernului din care făcea parte:

  • în 2005 a fost „măturată” de Guvernul Cioloș;
  • în 2019 a fost trimisă acasă de Guvernul Orban.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Rechizitoriul DIICOT: patimile și sfârșitul celor două fete. Patru zile de iad pentru Luiza, două pentru Alexandra. Cum le-a omorât monstrul din Caracal

Două gunoaie: primarul PNL care făcea sex cu minore de la proxeneți și fruntașa USR dedulcită la șpăgi „pe model PSD-ist”

Acestui nesimțit îi vom plăti pensie mare și lungă. A fost prins beat la volan și, de ciudă, s-a pensionat la 51 de ani

Carmen Dan i-a dat cadou lui Dragnea, abuziv, un BMW de 100.000 de euro, din banii românilor

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -