Țeapă! Dragnea și-a făcut degeaba planuri pentru weekend: permisia i-a fost respinsă de conducerea închisorii

1
812

Liviu Dragnea și-a făcut planuri degeaba pentru acest weekend. La o zi după ce Comisia de Acordare a Recompenselor din Penitenciarul Rahova a decis că el poate beneficia de o permisie de 24 de ore, conducerea penitenciarului a hotărât exact pe dos: fostul lider PSD rămâne în arest.

Răsturnare de situație: Liviu Dragnea nu va mai primi permisia de 24 de ore de la închisoare, așa cum se aștepta. Anunțul a fost făcut chiar de avocata lui, care a spus că nu-și explică acest refuz, pentru că nu ar exista motive. „Poate pentru că este Liviu Dragnea”, a comentat avocata.

În data de 17 a fiecărei luni, de regulă, în Penitenciarul Rahova se analizează din oficiu situaţia deţinuţilor care ies la muncă. Dacă strânge 60 de credite (care se acumulează în fiecare zi, în funcţie de orele muncite), un deţinut poate obţine o recompensă, fie sub forma unei zile libere, fie prin suplimentare de pachet.

În aceste condiții, Comisia de Acordare a Recompenselor din Penitenciarul Rahova a decis vineri că Liviu Dragnea poate beneficia de o permisie de 24 de ore.

Între timp, însă, conducerea penitenciarului a contramandat decizia comisiei. Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a aflat că permisie nu i-a fost acordată clientului ei. „Acesta este un drept care se conferă conform legii. Legea dispune ca orice om aflat în privare de libertate are dreptul la o permisie o dată pe lună sau la anumiți timpi, urmare a îndeplinirii tuturor obligațiilor, în contextul în care el lucrează. Și atunci, conform legii, i se acordă această permisie. Dar lui nu i s-a dat, deși are toate drepturile”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea pentru Digi 24.

Pentru Dragnea ar fi fost a doua permisie, la două luni și jumătate de la prima.

În urma reacțiilor negative ale opiniei publice, Ministerul Justiției a făcut un control la Penitenciarul Rahova cu privire la acordarea permisiei de la sfârșitul lunii octombrie 2019 și a constatat că învoirea a fost acordată conform legii.

Liviu Dragnea s-a angajat la atelierul auto din închisoare imediat ce a fost încarcerat. El este inginer auto, absolvind facultatea specializată din Institutul Politehnic București.

Rămâne un mister câte ore muncește Dragnea pe zi și dacă e muncă adevărată sau apelează la influența sa, de a reușit atât de rapid să strângă numărul necesar de credite pentru a primi o nouă permisie.

În prima lui ieșire, Liviu Dragnea a făcut ședință de partid cu Codrin Ștefănescu, Claudiu Manda și Olguța Vasilescu.

Fostul lider PSD are de ispășit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de influență și deturnare de fonduri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Rechizitoriul DIICOT: patimile și sfârșitul celor două fete. Patru zile de iad pentru Luiza, două pentru Alexandra. Cum le-a omorât monstrul din Caracal

Două gunoaie: primarul PNL care făcea sex cu minore de la proxeneți și fruntașa USR dedulcită la șpăgi „pe model PSD-ist”

Acestui nesimțit îi vom plăti pensie mare și lungă. A fost prins beat la volan și, de ciudă, s-a pensionat la 51 de ani

* Carmen Dan i-a dat cadou lui Dragnea, abuziv, un BMW de 100.000 de euro, din banii românilor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here