După sinistra „eră Mazăre”, Vergil Chițac (PNL) vrea să dezvolte Constanța pe modelul Cluj – Oradea

0
498
Vergil Chițac - Emil Boc

Candidatul PNL la Primăria municipiului Constanța, senatorul Vergil Chițac, este adeptul “bugetării participative”. El mizează pe încurajarea investițiilor pentru a scoate Constanța din sinistra „eră Mazăre”, în care mari companii au fost alungate prin corupția înspăimântătoare. 

Vergil Chițac:

“Bugetarea participativă este o măsură cât se poate de simplă și de bun-simț, care a avut rezultate fantastice la Cluj-Napoca, Oradea sau Sibiu.

Mai exact, acest lucru presupune că orice constănțean va putea propune un proiect pentru oraș, iar Primăria va asigura finanțarea și va face acel lucru întocmai. 

Proiectele propuse vor fi dezbătute și votate de toți locuitorii orașului, astfel că decizia este în totalitate în mâinile dumneavoastră. 

Pare greu de crezut? Cred și eu, mai ales într-un oraș care este administrat în așa hal de 20 de ani. Dar domnii Emil Boc și Ilie Bolojan, responsabilii cu aerul occidental din țara noastră, m-au asigurat că este cât se poate de real și că nu este deloc greu de făcut.

Trebuie doar să vrei și să te pricepi.

Aveți încredere!”

Candidatul PNL e convins că orașul se va dezvolta numai cu un mediu fertil pentru afaceri și investiții

“Anul trecut, județul Constanța s-a clasat pe locul 19 în țară din punct de vedere al salariului mediu brut, în cădere liberă față de 2016. Veniturile orașului au scăzut în trei ani de la 815 milioane de lei la 640 de milioane de lei, în vreme ce taxele au crescut. Numărul persoanelor care beneficiază de ajutor social a crescut.

Să vă mai spun? Mai am. Constanța se află pe locul 38 la atragerea Fondurilor Europene. Oradea cheltuie de trei ori mai mult pentru fiecare locuitor decât o face Constanța. 

Ce vă spun acum nu sunt scenarii de filme horror, ci realitățile din jurul nostru. Constanța este efectiv la pământ din punct de vedere economic, în ciuda faptului că deține o infrastructură de invidiat, la care alte orașe, mult mai bogate, nici nu visează. Ce rezultă de aici? Că am avut ghinion? Nu cred.

Cum ne punem pe picioare?

– Investițiile private vor sosi, dar doar după ce ne facem ordine în propria casă;

– Realizăm investiții din fonduri publice sau fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, extinderea rețelelor de utilități și creșterea siguranței cetățenilor;

– Elaborăm Regulamentul de facilități fiscale acordate companiilor care investesc și creează locuri de muncă;

– Parcul Industrial Tehnologic „Anghel Saligny” va uni cele 500 de hectare ale fostei zone industriale cu noua centură de Sud-Vest și va avea acces la autostradă, port, canal și cale feroviară.

Odată ce Constanța va deveni un mediu fertil pentru afaceri și investiții, orașul se va dezvolta natural, coerent și rapid. Aveți încredere!”

Vergil Chițac în campanie

CITIȚI ȘI:

Înfrângere rușinoasă pentru PSD: moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban nici măcar n-a ajuns la vot! Lipsă de cvorum, sesiunea s-a încheiat, moțiunea e moartă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here