duminică, mai 26, 2024
AcasăMainFirma înființată de fratele lui Dan Cristian Popescu, viceprimar și candidatul PSD...

Firma înființată de fratele lui Dan Cristian Popescu, viceprimar și candidatul PSD la Primăria Sectorului 2, a obținut contracte de zeci de milioane de euro de la aceeași primărie!

-

O firmă înființată de fratele lui Dan Cristian Popescu, actualul viceprimar și candidatul PSD la Primăria Sectorului 2, face parte din asocierea de companii care a primit anul acesta contracte de 94 de milioane de euro pentru reabilitarea blocurilor din sector.

Ancheta, făcută de jurnalistul Alex Costache, de la G4Media.ro, a scos la iveală că General Management Construction Group, fondată de Mihai Gabriel Popescu, poreclit și Mișu Pricopsitu’, fratele actualului viceprimar, intrată într-o asociere alte firme (Palex Construcții Instalații, AF Consulting și Romco System) a obținut două contracte-cadru cu Primăria condusă de Dan Cristian Popescu, iar într-o altă asociere (cu Terra Gaz Construct, AF Consulting, Romco System) a obținut un alt contract-cadru cu aceeași Primărie. Valoarea celor 3 contracte, pentru reabilitarea termică a unui total de 221 de blocuri, este de 94 de milioane de euro.

Firmele sunt foarte bine conectate la conducta banului public din Sectorul 2 încă de pe vremea când primar era un alt actual candidat, generalul Neculai Onțanu. În 2014, exact aceeași asociere primea acorduri-cadru de peste 155 de milioane de euro de la Primăria Sectorului 2 condusă de Onțanu, pentru reabilitarea a 597 de blocuri.

Mișu Pricopsitu’ a ieșit oficial din acționariatul firmei GMCG în 2007, dar coincidența face – scrie G4Media.ro – că a rămas partener de afaceri în mai multe alte firme, până în 2016, cu Sorin Orlando Ionescu, unul dintre cei care au rămas proprietari.

- Advertisement -

Purtătorii de cuvânt ai lui D.C. Popescu au precizat, într-un punct de vedere remis G4Media.ro, că nu există niciun conflict de interese și că Mișu Pricopsitu’ și-a vândut acțiunile unor persoane care nu fac parte din familie.

Potrivit publicației Flux24.ro, Mișu Pricopsitu’, zis și Lulu Balulu, face parte din „grupul de la Miami”, care a încercat și în 2016 să-l propulseze pe fratele Dan Cristian Popescu spre postul de primar al Sectorului 2. La acea vreme, D. C. Popescu anunța că vrea să mute Gara de Est (monument istoric), iar pe cele 20 de hectare să construiască un centru de afaceri.

Dan Cristian Popescu are o avere colosală, de ordinul zecilor de milioane de euro. Fost viceprimar PNL la Sectorul 2, el a fost abandonat de acest partid și preluat rapid de PSD, care l-a și desemnat candidat pentru funcția de primar la același sector. PNL îl susține pe candidatul USR, Radu Mihaiu, care e hărțuit de interlopii lui D. C. Popescu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -