Înfrângere rușinoasă pentru PSD: moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban nici măcar n-a ajuns la vot! Lipsă de cvorum, sesiunea s-a încheiat, moțiunea e moartă

2
6222
O primă înfrângere majoră a echipei Ciolacu - Stănescu - Firea - Grindeanu, abia aleasă la conducerea PSD

Deși se lăuda cu „cel puțin 250 de voturi pentru demiterea Guvernului Orban” (în condițiile în care era nevoie de 233 pentru succesul moțiunii de cenzură), președintele PSD, Marcel Ciolacu, a înregistrat o înfrângere umilitoare.

PSD, susținut de ALDE (Tăriceanu) și de Pro România (Ponta), n-a reușit să strângă nici măcar 233 de parlamentari prezenți în sală, pentru a asigura cvorumul de ședință (50%+1), cu atât mai puțin să convingă 233 de parlamentari să voteze în favoarea moțiunii de cenzură, deci împotriva Guvernului.

Conducerea Parlamentului, asigurată de PSD-iști, a decis să nu mai fie votată moțiunea de cenzură depusă de PSD, pentru că la apelul nominal au răspuns prezent doar 226 de senatori și deputați, cu 7 mai puține decât era necesar pentru asigurarea cvorumului.

Moțiunea a fost boicotată de parlamentarii PNL, USR, PMP, UDMR și Grupul Minorităților Naționale, care au ieșit din sală. Reprezentantul minorității germane din România (FDGR), Ovidiu Ganț, a dat un semnal puternic în acest sens, scriind pe Facebook: „Parlamentul va da votul asupra celui mai abject demers politic de dupa 1989: moțiunea de cenzură inițiată de PSD si sateliții săi în timpul pandemiei. Nu numai că nu voi vota această mizerie, nici măcar nu o voi gira cu prezența. Sper ca rațiunea să învingă, iar moțiunea să fie respinsă. Cei care o susțin se vor face responsabili de sabotarea eforturilor de combatere a pandemiei si efectelor ei negative de natură economico-socială”.

Au lipsit din sală inclusiv 5 PSD-iști (din motive de pandemie/autoizolare), dar nici prezența lor n-ar fi asigurat cvorumul. Cei 5 sunt: senatoarele Roxana Natalia Pațurcă şi Carmen Dan, plus deputaţii Cătălin Rădulescu, Adrian Tudor şi Dan Ciocan.

Moțiunea de cenzură introdusă de PSD-Ciolacu a eșuat lamentabil. Ea nu mai poate fi votată într-o altă ședință a Parlamentului, întrucât astăzi este ultima zi a sesiunii extraordinare, iar de mâine începe sesiunea ordinară de toamnă. Or, o moțiune de cenzură depusă într-o sesiune nu poate fi votată în altă sesiune parlamentară!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Si Sadam Huseyn se lauda ca-i va distruge pe americani si l-au scos americanii din barlog ca pe o javra ce era . Tot neamul ala de necontrolati este si al nostru ciocardel.

  2. Nu am vazut cu ochi buni racolarea de pesedisti de catre PNL, fie ei si mai spalati. Imi ziceam ca e mai corect sa creasca PNL prin vot la alegeri nu prin metode din astea. Insa se pare ca a fost o strategie buna. Daca nu destructurau majoritatea PSD din parlament, fie si prin metode din astea, PSD ar fi putut face mult rau in continuare. E unul din cazurile in care scopul scuza mijloacele. Real politic si maturitate politica. Au riscat sa-i huiduie lumea si sa scada in sondaje insa si-au urmat scopul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here