Carmen Dan, „gazată” de destin: mama e internată cu Covid, senatoarea e în autoizolare, Ciolacu vrea s-o dea afară din PSD

1
3741
Carmen Dan

Carmen Dan, „senatoarea lui Dragnea”, se numără printre cei 5 parlamentari PSD care au lipsit de la ședința în care ar fi trebuit votată moțiunea de cenzură inițiată de partidul lui Marcel Ciolacu. Speriată de solicitarea președintelui PSD ca absenții să fie excluși din partid, „Carmen Gaz” (găzara din 10 august 2018) s-a smiorcăit pe Facebook.

Fostul ministru de Interne din „era Dragnea” a postat două texte pe pagina sa de Facebook, la interval de două ore. Prima – în timpul dezbaterilor din Parlament; al doilea – după eșecul rușinos al moțiunii.

„Voi cere excluderea tuturor celor 5 parlamentari PSD care au absentat. Categoric vom lua o decizie politică și vom anunța. În două zile vom avea un Comitet Politic Național. Dacă moțiunea s-ar fi votat, am fi avut 250 de voturi”, a declarat Ciolacu dupa umilința suferită în Parlament.

A doua postare a lui Carmen Dan

„Mama are 74 de ani și e pozitivă, internată la «Matei Balș». Eu am obligația de a sta în autoizolare”

„Pentru a clarifica situația absenței mele de astăzi din Parlamentul României, am să comunic următoarele:

Joi, 27 august, m-am deplasat personal la mama mea și, în urmă stării sale precare de sănătate, am luat decizia de a o conduce la Spitalul Floreasca. După triaj, i s-a făcut testul pentru Covid-19. Sâmbătă, rezultatul a venit. Pozitiv! Am fost devastată! Mama are 74 de ani, este hipertensivă, insulino-dependentă, supraponderală. De sâmbătă se află la Institutul Național de Boli Infecțioase «Prof. Dr. Matei Balș».

Tot sâmbătă, 29 august, eu mi-am făcut testul. Negativ. Irelevant însă. Deși unii se grăbesc să dea verdicte, chiar de nu sunt medici sau juriști, conform legislației în vigoare (Ordinul nr. 414/2020 privind instuirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu Covid-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei – Ministerul Sănătății), am obligația de a sta în autoizolare. Asta, pentru că sunt contact direct al unui confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2! În caz contrar, aș fi pasibilă de dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor!

Nu mi-am dorit această situație! Mama mea este în spital, deloc într-o stare bună, motiv pentru care nu-mi arde de postări în care să justific ce fac sau ce nu fac. Cine mă bănuiește de înțelegeri oculte tocmai pe mine cu vreun adversar politic, înseamnă că nu mă cunoaște. Iar pentru cei care nu mă cunosc, nu am nicio obligație să mă justific.

Sănătate tuturor!”

Prima postare a lui Carmen Dan

„Legea îmi impune să stau în autoizolare”

„După o săptămână extrem de agitată, cu griji și gânduri de toate felurile legate de starea de sănătate a mamei mele, care în cursul săptămânii trecute a fost testată și ulterior confirmată cu virusul SARS-CoV-2, astăzi se conturează a fi o zi de tristă amintire, atât din punct de vedere personal, cât, mai ales, politic.

Confirm astfel zvonurile conform cărora eu astăzi nu voi fi prezentă în Parlamentul României pentru a vota alături de colegii mei pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. În oricare alte condiții, nu cred că e nevoie să asigur pe nimeni că aș fi fost acolo. O fractură de mână sau de picior, o răceală mai mult sau mai puțin banală sau orice altă problemă de acest gen nu m-ar fi oprit să ajung în Parlament.

Altfel spus, în aceeași zi în care mama a fost confirmată, eu am fost testată, iar rezultatul este negativ. Nu am simptome de niciun fel, doar că legea îmi impune să stau în autoizolare, lucru pe care îl voi respecta!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here