duminică, mai 26, 2024
AcasăMainDupă ce s-a bulucit printre primii să se vaccineze, conspiraționistul Cristoiu susține...

După ce s-a bulucit printre primii să se vaccineze, conspiraționistul Cristoiu susține că a fost silit de sistemul ticălos să o facă!

-

După aproape un an în care le-a îndrugat tuturor povești despre Oculta Mondială, conspirații, planuri diabolice și chemări la lupta cu “sistemul”, Ion Cristoiu s-a vaccinat printre primii, imediat ce a vaccinul anti-Covid a fost disponibil.

“Maestrul” genului SF politic, unul dintre cei mai mari difuzori de fake news și de teorii ale conspirației demne de răposatul Lorin Furtună (cel cu reptilienii și Bahomet), Ion Cristoiu a anunțat marți că deja s-a vaccinat, deși campania începuse oficial luni, 18 ianuarie!

Poveștile lui Cristoiu: s-a înghesuit printre primii la vaccin ca să nu fie tratat „nu peste mult timp” ca un cetățean de mâna a doua!

După ce și-a pus pielea la adăpost, Cristoiu – care își proclamă sistematic neîncrederea în vaccin, sugerându-le și celorlalți că e periculos – a fabricat și niște explicații.

Cel puțin de vineri până luni, procedura de programare a fost una greoaie și ineficientă. Persoanele care au dorit să se programeze au avut nevoie de multă răbdare și determinare: ore în șir de încercări pe platforma online, telefoane fără sfârșit la call-center, unde ori nu li s-a răspuns, ori le-au răspuns operatori care le-au zis să încerce mai târziu, pentru că sunt blocaje.

- Advertisement -

Așadar, Cristoiu a putut să se vaccineze printre primii, încă de la începutul campaniei, doar în două feluri:

a) printr-un telefon dat „unde trebuie”;

b) o perserverență înverșunată, ore întregi „călare” pe platforma online sau pe telefon, sunând la call-center.

- Advertisement -

Dacă ar fi fost în a doua situație, atunci mai mult ca sigur că am fi aflat deja, în direct la vreo 4 posturi TV, dar și de pe blogul său, pe contul de Facebook și canalul de YouTube, cum s-a luptat el cu sistemul și cum a încercat Iohannis să-i blocheze accesul la vaccin.

Dar Cristoiu n-a zis nici pâs despre problemele birocratice de la programare, așa că mult mai probabilă e prima variantă.

“Maestrul” le-a livrat în schimb fanilor, pe blogul său, o povestioară din care rezultă că a fost forțat de împrejurări și de sistemul ticălos să-și facă injecția fatidică – și încă printre primii. El o invocă și pe președinta Comisiei Europene, nemțoaica Ursula von der Leyen, numai că-i pocește numele: Ursula von der Leen!

Cristoiu despre „obligația” de a se vaccina

“De ce m-am vaccinat? Ca să nu fiu tratat, nu peste mult timp, ca un cetățean de mâna a doua. (…) În mai multe rânduri, inclusiv în postarea video de luni seara, am explicat de ce mă vaccinez. Nu pentru că aș avea încredere în vaccin, ci pentru că, din câte-mi dau eu seama, un cetățean nevaccinat va fi atât în România, cât și în lume un paria. După declarația Ursulei von der Leen (Leyen – n. red.), președinta Comisiei Europene, despre posibilitatea unui pașaport de circulație pentru cei vaccinați, mai mulți lideri, între care și Klaus Iohannis, au bombănit față de o asemenea propunere. Pe tărâmurile noastre mereu mioritice, chiar și iarna, autoritățile au dat asigurări că o asemenea discriminare nu se va petrece.

La nivel oficial, atât în România, cât și în Uniunea Europeană, nu cred că se va decide în favoarea unei discriminări.

Înseamnă asta că eu m-am înșelat și mă înșel susținând că un cetățean nevaccinat va fi un paria în România și în lume, un cetățean second hand? Firește că nu. (…)“.

Ce-a rămas din Cristoiu: sofisme de doi lei, fantezii de școlar, suspans infantil și deducții de Gâgă

Textul, care seamănă cu fanteziile unui școlar de clasa a VIII-a, e plin de suspans infantil și de sofisme. Cristoiu invocă lockdown-ul care a salvat sute de mii de vieți astă-primăvară și suspendarea site-urilor conspiraționiste care difuzează numai știri false ca să demonstreze că, de fapt, democrațiile sunt mai rele decât dictaturile, pentru că încalcă “subtil” libertățile individuale.

Așa ajunge și la vaccinare – merită reamintit permanent că Ion Cristoiu n-a așteptat, n-a tras de timp, pur și simplu s-a bulucit printre primii la ușa centrului, să-și facă injecția salvatoare.

Odată rezolvată problema personală, “reputatul analist” s-a întors la comploturile pe care le descoperă permanent, la tot pasul, datorită flerului său inegalabil.

Cristoiu despre „infernul” care-i așteaptă pe nevaccinați

În comunism, vaccinarea era obligatorie. În democrație, așa ceva e imposibil. Vaccinarea e benevolă. Prin urmare, în democrație, oamenii sunt liberi să nu se vaccineze. Nu li se va putea impune vaccinarea nici măcar prin introducerea discriminării, impunând oficial pașaportul de vaccinare.

Da, dar așa cum se vede deja din campania plătită de Guvern, cei care refuză să se vaccineze sunt deja ținta unor acuzații grave. Venite nu de la autorități, ci de la cetățenii care vor să se vaccineze.

Oficial, un cetățean va putea să nu se vaccineze.

În practică, va fi imposibil. Asta pentru că, după ce va trece îmbulzeala din primele zile ale vaccinării, din etapa a doua (îmbulzeală care nu anunță un succes al vaccinării, deoarece așa e la început) numărul doritorilor o să scadă. Succesul vaccinării ca soluție anti-pandemie depinde categoric de vaccinarea tuturor cetățenilor. Și în clipa când se va realiza că mulți cetățeni refuză sau șovăie să se vaccineze, vor intra în joc inițiativele așa-zis particulare:

Firme mari și mici vor primi în sediu, la muncă, doar angajații care vor avea certificat de vaccinare sau, în lipsa acestuia, testul făcut cu o zi înainte. Cui dracu îi dă mîna să se testeze în fiecare zi? Autoritățile vor declara că n-au ce face, e vorba de inițiativa particulară. Patronii sau managerii vor argumenta că ei le-ar da drumul și celor nevaccinați, dar restul salariaților, vaccinați deja, se opun intrării în clădire.

La fel va fi la urcarea în avion, la intrarea într-un mall, la intrarea într-o policlinică. Nimeni nu condiționează intrarea cetățenilor de posesia unui certificat de vaccinare. Da, dar ceilalți cetățeni, clienți, cer să nu fie admiși nevaccinații. Nu de alta, dar sunt un pericol. Și cetățenii chiar vor cere ca la intrarea într-un mall să se arate certificatul de vaccinare.“

Ce ignoră Cristoiu și alții ca el când își înșiră prostiile conspiraționiste

Inutil de spus că această retorică, bucățică ruptă din bolboroseala filmulețelor de pe Facebook postate de tot felul de personaje, trădează o nepăsare totală față de sănătatea oamenilor și neînțelegerea fundamentală a mersului lucrurilor. Cristoiu s-a vaccinat, el se va pune la adăpost făcându-și la timpul potrivit și a doua doză, de ce l-ar mai interesa dacă fraierii care-l urmăresc vor fi și ei în siguranță?

Cristoiu nu e proprietar de afacere, n-are restaurant, magazin sau fabrică, și refuză să se pună în pielea unuia, pentru că atunci ar fi nevoit să-și schimbe total discursul. El stă în spatele unui birou și mitraliază conspirații, că nu-l costă nimic.

Dar, în lumea reală, antreprenorii vor dori ca angajații să fie vaccinați – și poate că unii vor impune drept criteriu pentru clienți același lucru – pentru că, după un an în care au avut afacerile pe butuci, nu-și vor permite riscul unor noi focare și în 2021.

Nenumărate companii și firme au fost nevoite să-și trimită angajații pentru a lucra de acasă un an. Acolo unde prezența la serviciu a fost obligatorie, focarele s-au ținut lanț, activitatea având permanent sincope – cu angajați în concedii medicale sau chiar în spital.

Restaurantele și hotelurile: ce patron își va permite să ignore pandemia și în 2021, riscând ca vreun client să se îmbolnăvească acolo, să dea în judecată localul sau, mai rău, să ajungă în spital și să moară, băgând în belele penale pe toată lumea?

Sunt state – precum Franța – care au proclamat deja clar că nu vor impune pașaport medical. Dar altele, care depind aproape în totalitate de veniturile din turism, precum Grecia, este foarte probabil să decidă că numai turiștii cu vaccinul făcut vor putea să le viziteze la vară.

Sunt calcule economice, pragmatice, pe care Cristoiu și toți conspiraționiștii ca el le ignoră. Din calcul meschin, pentru puțină atenție și notorietate sau din naivitate – are mai puțină importanță. Efectul e același.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* „Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Văleeeuuuu…, „Piticu’-Utecilă”/”Ardei-Umplut” (Vadim dixit) te pomenești căăă… face, de la vaccinu’ ăsta, imperialisto-masonic și sorosist-ghețist,… trei picioare și… naște ouă (căci găinile lui… nășteau pui-vii!), stil „Bulina-Roșie” (cum era numit, în primii săi ani, ziarul „Evenimentul zilei”) condusă de el!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -