sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainInterceptări DNA: Mafia e furioasă pe ministrul Drulă. "E o problemă cu...

Interceptări DNA: Mafia e furioasă pe ministrul Drulă. „E o problemă cu acest om, care e un câine! Trebuie găsită o soluție! Cine i-a băgat p-ăștia USR-iști? Îs nebuni! Mai bine lucrezi cu PSD-iștii!“

-

Mai mulți liberali cu funcții importante în stat au fost interceptați de DNA când făceau presiuni la Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, pentru a le pune sau menține în funcție oamenii. Stenogramele discuțiilor, publicate de G4Media.ro, relevă că în combinații era implicat și un general SIE, toată lumea fiind nemulțumită de Drulă pentru că nu răspunde la comenzi și nu vrea să ia decizii pe criterii politice.

Concluzia grupului infracțional: Drulă “e un om care nu e om, e câine”, “e nebun”, “trebuie să găsim o soluție pentru el”, “ăștia de la USR sunt niște nenorociți, mai bine lucrezi cu PSD-iștii”.

Afacerea ARSVOM, în care DNA a operat marți arestări, punându-l în arest la domiciliu pe directorul companiei de stat, are rădăcini și ramificații mult mai adânci decât s-a bănuit inițial. Directorul Daniel Manole a fost reținut pentru că a luat comision 2.000.000 de lei ca să cumpere la suprapreț, de la firme de apartament, 4 nave pentru Asociația Română de Salvare a Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM). Alături de el, au căzut încă 4 persoane în mâna DNA.

Stenogramele publicate de G4Media.ro arată că ministrul Drulă a stârnit un adevărat viespar. În grupurile de interese care căpușează pe toate părțile statul și Ministerul Transporturilor e alarmă generală. Mădălin Matica, consilierul secretarului de stat Ionel Scrioșteanu, se plânge: “Vezi că a schimbat CA-ul la APDM, schimbă Consiliul de Administrație la APC, schimbă toate CA-urile!“.

(Notă: CA – Consiliu de Administrație, APDM – Administrația Porturilor Dunării Maritime, APC – Administrația Porturilor Constanța).

- Advertisement -

Interesul major: zecile de milioane de euro alocate pentru achiziții de nave și echipamente pe mare și pe Dunăre

Senatorul George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu (ambii de la PNL), au făcut presiuni insistente asupra lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, pentru a-i păstra în funcție pe șefii ARSVOM și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

Cei doi încercau, prin aceste intervenții, să-și consolideze poziția internă în partid. Presiunile celor doi s-au făcut inclusiv în biroul de la minister al lui Drulă, totul fiind înregistrat de DNA. Stângă și Dumitrescu au acționat la cererea unui alt fruntaș PNL, Bogdan Huțucă, liderul filialei Constanța.

Din discuții rezultă că politicienii erau foarte interesați de cine va gestiona zecile de milioane de euro prinse în buget ca investiții la cele două instituții navale ale Guvernului român. Urmau să fie cumpărate nave și, așa cum s-a văzut din dosarul ARSVOM, acolo era rost de “ciuguleală” grasă, comisioane de milioane.

- Advertisement -

Din discuții rezultă că liberalii nu știau exact de unde “să-l ia” pe Drulă, erau convinși că și el gândește la fel ca ei și vrea să-și pună propriii oameni “pe funcții”. Îl întrebau ce interese are și-i spuneau că n-are de ce să se agite și să tulbure jocurile în zona administrației maritime, pentru că reclama și-o face cu autostrăzile.

Senatorul Stângă: „Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă cu ăsta 4 luni. Ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei“

Un fragment din dialogul senatorului Stângă cu Drulă:

Stângă George-Cătălin (senator): ”Aș vrea să te rog frumos să-mi prelungești mandatele celor doi directori…, sunt luna asta amândouă – și la AFDJ, și la APDM, și principalul lucru, ți-o spun din tot sufletul, pentru mine este raționamentul politic, că eu am alegeri interne în partid și nu mi-ar conveni să…, adică nu zic că aș pierde alegerile la Galați, dar nici nu aș avea o situație foarte confortabilă dacă mi-aș pierde oamenii de acolo”.

Câteva zile mai târziu, senatorul Stângă revine.

Stângă George-Cătălin: „Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă cu ăsta 4 luni. Ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri”.

Drulă Cătălin: „Te referi la APDM și la AFDJ?”

Stângă George-Cătălin: „Da”.

Drulă Cătălin: „Păi…., ți-am spus că soluția pentru mine este să le prelungesc mandatele, da’ nu pe patru luni, este două luni prelungirea…”

Iulian Dumitrescu către Drulă: „Am o întrebare punctuală. Să-mi zici cu ARSVOM-ul, dacă… Ce interes ai, dacă mai ni-l lași nouă? Știu că ai niște jocuri, niște, na, presiuni, sau dacă ai…“

Și Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, îl bătea la cap pe Drulă.

Dumitrescu Iulian: „Am o întrebare punctuală”.

Drulă Cătălin: „Ia zi!”

Dumitrescu Iulian: „Să-mi zici cu ARSVOM-ul, dacă… Ce interes ai, dacă mai ni-l lași nouă? E ceva la Constanța…”

Drulă Cătălin: „Da… Băi…”

Dumitrescu Iulian: „Știu că ai niște jocuri, niște, na, presiuni, sau dacă ai…” (…)

Dumitrescu Iulian: „Zi direct, dom’le – «Vreau să-l omor, am un interes» sau… Deocamdată am interes pentru organizația Constanța io, ca să-ți zic mai direct, să-l ții p-ăla.”

Drulă Cătălin: „Și care… ăăă… adică tu ce părere ai despre omul ăsta? Sau ce…”

Dumitrescu Iulian: „El e OK, așa. Celălalt, dinainte…”

Drulă Cătălin: „Manole, nu?”

Dumitrescu Iulian: „Da. Celălalt dinainte a fost cu niște probleme, sunt niște probleme cu Curtea de Conturi, nu știu dacă știi tu, dar nu e pă mandatul lu’ ăsta. Pe mandatul la celălalt, să știi. Adică, dacă poți să mai mi-l lași o perioadă sau așa, îmi spui.” (…)

Dumitrescu Iulian: „Dacă nu vrei să mi-l schimbi, ăăă, dacă vrei să-l vezi sau măcar să verifici sau mai știu io ce…”

Drulă Cătălin: „Da, mă, îți dai seama…”

Dumitrescu Iulian: „… ține-l în dreptul meu, că Huțucă nu te știe și n-are el treabă cu tine, Huțucă de la Constanța.”

Drulă Cătălin: „Te-a întrebat de…”

Dumitrescu Iulian: „Da, i-am spus «lasă că vorbesc io cu tine».” (…)

Drulă Cătălin: „La ARSVOM, că m-ai întrebat, n-am avut decât asta cu Corpul de Control, pentru că nu știu pe cine să întreb. Dacă știi tu un om bun pe partea asta cu salvare, că aici e minat cumva.”

„Este, totuși, o problemă cu acest om, care nu pot să spun că-i om, e un câine, acest Drulă, și trebuie să găsim o soluție pentru el”

Afaceriștii băgați în combinații cu liberalii erau pur și simplu exasperați de lipsa de cooperare a ministrului și se gândeau la tot felul de strategii ca să-l compromită, să-l schimbe sau să-l influențeze.

Ion Macovei, administrator la una din firmele-fantomă care intermediază achizițiile de nave ale statului român, i-a cerut generalului Dumitru Ciobanu, care a lucrat la Serviciul de Informații Externe (SIE), să-l determine pe Drulă să avantajeze o companie turcească într-o licitație.

Macovei era turbat pe ministru, pe care-l numea “câine” pentru că nu se putea ajunge la o înțelegere cu el. Afaceristul i s-a plâns generalului: „(…) dar este totuși o problemă cu acest om, care nu pot să spun că-i om, e un câine, acest Drulă, și trebuie să găsim o soluție pentru el”.

Una din persoanele din Ministerul Transporturilor băgate în aceste combinații cu achiziții de nave era Mădălin Matica, consilier al secretarului de stat Ionel Scrioșteanu. Matica și afaceristul Macovei au discutat o operațiune de discreditare a lui Drulă.

Matica Mădălin: „Statistic, în ultimii 20 de ani, mandatul unui ministru la Transporturi e între 6 luni și maxim 1 an, n-au existat… (neinteligibil). Drulă are deja trei luni, ăștia deja îi cântă prohodul. Tot ministerul se uită cine va fi viitorul ministru, ca să… (neinteligibil). Aruncă zvonul că PNL-ul a decis că io sunt viitorul ministru. Deci, tot ce va da în mine Drulă și toate problemele pe care le vom avea noi doi, dăm vina pe «da, mă, ne atacă Drulă că știe că noi suntem viitori miniștri», știi? Și suntem viitorul Cabinet.”

Macovei Ion: „Dar nu tu, nu te băga tu aici! Nu te băga!”

Matica Mădălin: „Io discut, e o strategie.”

Macovei Ion: „Dar nu te băga tu aici, mă, nu să vină de la tine (neinteligibil). Deci, încă o dată, Drulă, în momentul ăsta de față, cu tine, are 4-5… (neinteligibil) care, uite, ăsta mi-a făcut așa, ăsta mi-a făcut așa, ăsta mi-a făcut așa… Și este oprită problema. Dacă începem scandal, crede-mă, te rog frumos, că nu ajungem să discutăm, să finalizăm. Și dacă omul ăsta e nebun, e nebun, crede-mă, io știu ce spun, îți spun din sursă sigură și io nu vorbesc prostii. Las-o încet, las-o moale, până vedem ce se întâmplă în 30 de zile, 40. E posibil să-și dea demisia. Io vorbesc din toată inima și, frate, nu te băga în anumite chestii, crede-mă, te rog frumos, indiferent că e ministru, lasă să fie ministru întâi și după aceea te bagi.”

„Cine i-a băgat p-ăștia USR-iști, îs nebuni. Mai bine lucrezi cu PSD-iștii. Nenorociți”

Într-o altă discuție derulată între Ion Macovei (administratorul uneia din firmele-fantomă intermediare în achizițiile de nave) și Daniel Manole, șeful ARSVOM pus de DNA, ulterior, în arest la domiciliu, afaceristul reclamă că USR-iștii sunt niște “nenorociți”, se întrebă cine i-a adus în Guvern și concluzionează: „Mai bine lucrezi cu PSD-iștii!”.

Manole Daniel: „P-acolo ce mai e?”

Macovei Ion: „Măi, e bine acolo, e agitație… (neinteligibil)”

Manole Daniel: „Ăăă?”

Macovei Ion: „E agitație, a schimbat Consiliul de Administrație, omul ăsta nu e… (neinteligibil) nu mai au încredere în el nici Iulian, nici George, nimeni… (neinteligibil) certat 30 de deputați, s-au dus peste el în minister… (neinteligibil). Și ceri propunerea a doi-trei oameni și tu pui altceva. Îți dai seama ce… (pauză lungă). Cine i-a băgat p-ăștia… (neinteligibil) USR-iști, îs nebuni. Mai bine lucrezi cu PSD-iștii. Nenorociți.”

Manole Daniel: „Până la urmă, probabil, la asta se va ajunge, susținere din umbră.”

Stenogramele pe larg pot fi citite pe G4Media.ro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DNA dă iama în Ministerul Transporturilor: un director și 4 angajați, arestați la domiciliu pentru cumpărarea la suprapreț a 4 nave. Comisionul directorului: 2 milioane de lei

* Guvernul a înființat Garda Forestieră Națională, prin OUG, pentru a lupta cu mafia defrișărilor ilegale

* Șoșoacă, prin ieșirile ei grotești, schimbă Regulamentul Parlamentului! Orban: „Acest personaj sinistru nu înțelege unde se află”

A murit Florin Condurățeanu, „vraciul” gazetăriei române. A fost un om bun. Nu mai are cine să „ne pupe pe suflet”

* Patru companii municipale înființate de Firea au fost desființate. Salarii medii: 9.000 – 13.000 de lei pe lună

Angajații unei primării își trăgeau câte două salarii pe lună – unul pe card, celălalt cash. Pagubă: 450.000 de lei. Primarul a reclamat peste tot, dar degeaba

* „Se duc lupte grele în subterane pentru salvarea lui Piedone, în dosarul «Colectiv»”. CSM face presiuni infernale pentru a scoate din joc un procuror DNA

* Șeful Poliției de Frontieră Mehedinți acoperea mafia contrabandiștilor de țigări. Uriașă anchetă DIICOT și DGA

În România s-au descoperit șpăgi de un miliard de euro în ultimii 6 ani. Unii infractorii prinși au luat mită mai mare decât tot bugetul DNA

Programul „sferturilor” la Euro 2020. Patru Mari Puteri eliminate în „optimi”: Franța, Germania, Portugalia, Olanda

- Advertisement -

11 COMENTARII

  • Păiii…, cum să se supere…, că vAjnicul-și-vEșnicul ministru Lucian Bode se ocupă numa’ de chestii serioase…, nu de ARSVOM-uri (căăă…, apropooo…, el era ministru al Transporturilor anul trecut!) și alte d’astea…

   I-auziți aici, ce face dom’ ministru al M.A.I., conform comunicatului primit ieri de presa locală constănțeană:

   „Vineri, 2 iulie 2021, începând cu ora 10.00, în Piațeta Perla din municipiul Constanța (N.n.: stațiunea Mamaia, mai exact) va avea loc Trecerea în revistă a efectivelor și tehnicii structurilor MAI care vor asigura măsurile de ordine publică și gestionarea situațiilor de urgență pe litoralul românesc în perioada estivală, eveniment la care va participa ministrul afacerilor interne, Lucian BODE.
   Avem plăcerea de a vă invita să luați parte la eveniment începând cu ora 9.30.
   Acțiunea va avea loc cu respectarea regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.”

   Ați înțeles?…
   Bode… trece milițienii în revistă prin Mamaia!

 1. Problema gravă e că la comuniști furtul de la stat nu se consideră furt ci „învârteală”, ba chiar o bravadă, de aceea primarii hoți sunt votați de popor. Furt se consideră doar furtul de la „om”.

 2. Citu si PNL nu reprezinta alternativa la PSD, sper ca si-au spulberat iluziile si cei mai buimaci votanti ai acestora care nu sunt imbarligati in mafia USL. Nu astia vor reforma Romania. Senatorul liberal si seful liberal al CJ Prahova de ce nu au fost ridicati de DNA?! Ce au facut ei in biroul lui Drula se numeste trafic de influenta. Este foarte clar PNL=PSD= aceeasi mizerie! Era bine in USL, era bine la furat banul public si la impartit frateste banii publici si functiile publice cu pesedistii, nu-i asa impostori din ciuma galbena?! Doar intr-un stat unde domeste anarhia si mafia un senator sau un amarat de sef de judet indraznesc sa intre peste un ministru si sa ii ceara favoruri.

 3. AȘA, BRAVOOOOO, Domnule ministru Drulă: SĂ FII… NU CÂINE, CIII… FIARĂ(-DE-A-DREPTU’!), CU DERBEDEII și HOȚOMANII ĂȘTIA, daaaaaaaaaaaaaaaaaaa???!

 4. Din punct de vedere POLITIC (!), cel mai interesant este… FINALUL înregistrării, care ne CONFIRMĂ că aceia dintre potentații P.N.L.-iști care IUBESC CORUPȚIA își doresc o guvernare a „liberalilor” cuuu… P.S.D.-ul (!), dacă nu este posibil într-o alianță „pe-față” (ca pe vremea MIZERIEI de… U.S.L.!), măcar… cu o susținere (parlamentară) oferită de P.S.D.-iști… „DIN-UMBRĂ”, cum se exprimă FOARTE-CLAR directorul acuzat de corupție al A.R.S.V.O.M., apropiat și protejat de către P.N.L.-iști (cităm din stenogramă):

  „– Cine i-a băgat p-ăștia… (neinteligibil) U.S.R.-iști, îs nebuni. Mai bine lucrezi cu P.S.D.-iștii. Nenorociți.”
  – Manole Daniel (director A.R.S.V.O.M., omul-„liberalilor”: „Până la urmă, probabil, la asta se va ajunge, susținere din umbră.”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Ce teatru ieftin,facut cu un actoras de mucava,drula,preluat de serviciile secrete franceze sa reprezinte interesele lor in Romania,peste 3 ani…cititi restul in „comisarul”..cum a reusit dnaul,in cazul liberalilor ,sa faca pe vanatorul „dur” de vrajitoare,dar in timpul lui dragnea era muci si isi plangea de mila?De-aia,ca jigodia de coldea a fost reactivat!!!”BRAVO”,ziaristi,v-ati aliniat ciudat de repede cu latrinele ,la fel si sefii vostri de la g4!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -