După 6 luni de tăcere, vorbesc virologii din Wuhan: „SARS-CoV-2 nu e virusul nostru! Ce aveam noi nici măcar nu era viu”

3
13666
Wang Yanyi, directorul Institutului guvernamental de Virologie din Wuhan, în interviul acordat televiziunii de stat chineze. Cercetătoarea a afirmat că acuzațiile că virusul ar fi scăpat din laboratorul de la Wuhan "sunt pure invenții"

La capătul a 6 luni de tăcere apăsătoare, reprezentanții Institutului guvernamental de virologie din Wuhan – indicat de unii oficiali occidentali ca fiind sursa pandemiei de coronavirus – au oferit explicații la televiziunea națională din China.

Site-ul televiziunii de stat chineze publică interviul cu directoarea institutului. Aceasta a recunoscut că există acolo trei tulpini de coronavirus de la lilieci, pe care cercetătorii fac experimente, dar spune că niciuna nu a provocat pandemia și nu este identică Sars-CoV-2.

După 6 luni de tăcere, reprezentanții Institutului de Virologie din Wuhan au ieșit la televiziunea națională să spună că virusul nu e al lor

Neașteptata apariție publică a directoarei Wang Yanyi face parte, de fapt, din războiul mediatic dintre China și Statele Unite, în principal, dar și alte state din occident.

Cercetătoarea a fost scoasă în public pentru a dezminți acuzațiile tot mai dese privind posibilitatea ca virusul să fi scăpat din laboratorul de la Wuhan.

Majoritatea savanților sunt în continuare de părere că Sars-CoV-2 este un virus natural, trecut de la liliac la om printr-o gazdă intermediară (pangolinul) sau chiar direct.

Modul în care s-a făcut saltul: chinezii consumă carnea unor animale sălbatice, inclusiv lilieci și pangolini, pe care le achiziționează din piețe precum cea din orașul Wuhan.

Fie un pangolin a mâncat resturi alimentare scăpate de un liliac, îngurgitând virusul, apoi a fost – la rândul său – mâncat de om, infectându-l, fie o persoană a mâncat direct un liliac care avea coronavirusul.

Wang Yanyi, directoarea Institutului de Virologie de la Wuhan: “Virusul nostru nu era decât 96,2% similar cu Sars-CoV-2. Și nici nu era viu

În același timp, există și unii oameni de știință, dar și agenți ai serviciilor secrete care au anchetat împrejurările izbucnirii epidemiei și spun că noul coronavirus ar putea fi scăpat din laboratorul de virologie de la Wuhan, amplasat în apropierea pieței de unde se crede că s-a răspândit virusul.

Wang Yanyi a afirmat că nu știa de existența Sars-CoV-2, iar faptul că laboratorul său a anunțat în februarie că deține un coronavirus identic în proporție de 96,2% cu cel care a infectat lumea nu înseamnă, de fapt, nimic.

Wang Yanyi: „Virusul de liliac la faceți referire avea un genom similar 96,2% cu Sars-CoV-2 și se numea RaTG-13. Din perspectiva amatorilor, similiaritatea de 96,2% pare foarte mare. Dar coronavirus este unul dintre virusurile RNA care au cele mai mari genomuri. Să luăm Sars-CoV-2 ca exemplu. Întregul său genom conține circa 30.000 de baze. Diferența de 3,8% înseamnă o diferență de peste 1.100 poziții de nucelotide. În lumea naturală, virusul ar avea nevoie de o lungă perioadă de timp pentru a evolua și a suferi mutații ca să ajungă Sars-CoV-2. De curând am observat o declarație a lui Edward Holmes, unul dintre cei mai buni virologi din lume și care studiază evoluția virusurilor. El crede că ar fi nevoie de 50 de ani ca RaTG-13 să evolueze natural într-un Sars-CoV-2“.

Directoarea institutului s-a desfășurat apoi în alte direcții surprinzătoare, susținând că virusul pe care a anunțat că l-a descoperit în februarie, acel RaTG-13 similar 96,2% cu Sars-CoV-2, nici măcar nu era viu!

“Multă lume a înțeles greșit, poate, că dacă institutul nostru a raportat similaritatea genomică dintre RaTG-13 și Sars-CoV-2, noi trebuie să avem virusul RaTG-13 în laborator. În fapt, nu era cazul. Când am secvențializat genele de la această mostră de virus de liliac, am luat sevența de genom de la RaTG-13, dar n-am izolat sau obținut virusul viu de RaTG-13. De aceea, era imposibil ca RaTG-13 să scape din laboratorul nostru, a afirmat cercetătoatea chineză.

În ultimele săptămâni, China a blocat două încercări ale comunității științifice internaționale de a investiga originea Sars-CoV-2

Într-un raport al serviciilor secrete din SUA, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă și Australia, ajuns pe masa guvernelor respective și dezvăluit de The Daily Telegraph, dubiile sunt însă destul de mari.

Se menționează acolo că guvernul comunist chinez și-a instruit cercetătorii sub comandă australiană în tehnici de vârf privind virusurile la lilieci, sub pretextul unei colaborări într-un proiect științific.

Apoi, Beijingul și-a luat savanții și i-a băgat în propriul institut de virologie, al Wuhan, unde i-a pus să facă experimente pe acest tip de virusuri. Există suspiciuni că n-au fost respectate însă protocoalele de securitate folosite în statele occidentale.

În ultimele săptămâni, China a blocat două tentative ale comunității științifice internaționale de a investiga originea virusului care a infectat omenirea și circumstanțele în care el s-a răspândit atât de rapid în întreaga lume.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

3 COMENTARII

  1. Teoretic este posibil ca virusul sa fi scapat din laborator, dar nu asa cum crede lumea ci intr-o modalitate similara cu ce se presupune ca s-a intamplat in piata de animale vii care este la 300 de metri distanta de laboratorul din Wuhan. Mai exact, laboratorul creste animale pentru a experimenta pe ele. Printre aceste animale sunt si lilieci. Cei care hranesc aceste animale pot veni accidental in contact cu ele. In astfel de laboratoare se iau insa masuri de protectie foarte mari. Din pacate, in laboratorul din Wuhan aceste reguli de protectie nu se respecta ca la carte asa ca nu-i exclus ca virusul sa fi trecut de la lilieci la un alt animal si de acolo la om.

    Partea buna este ca virusul nu a fost modificat in laborator, daca ar fi fost modificat s-ar fi vazut la secventializarea genomului.

  2. dragi tovarsi,
    sa stiti ca nu avem nici un virus aici la noi!!!…in wuhan..poate mai la nord ,acolo e posibil…noi nu lucram cu virusi vii!..ci cu virusi morti!!..ce mortii ma-mii voastre !!!..sa va intre bine in cap,ati inteles??…voi capitalistii vreti sa ne distrugeti tara??..conducerea partidului??..niciodata..noi aici suntem stapani de la traian si decebal!!…ce nu stiti?…cine v-au facut tunele dacice ??.. noi chinezii…cine i-au incaltat pe razesii lui stefan cu tenisi??..noi chinezii…si cate altele…asa ca terminati cu acuzatiile la adresa noastra ,ca ne suparam si ne intoarcem toti in china !!!..sa va vedem atunci cu ce mai umpleti valizele!!!…v-ati infectat ca prosti dela o lingurita in toate bisericile voastre si acum dati vina pe noi!!..se prea poate ca la Putna sa fi lasat ceva virusi stramosii mei cand au venit cu marfa pentru stefan..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here