Dramele DIASPOREI. Cum îi împinge Brexit pe români înapoi acasă. Povestea Mariei

4
2382

În ultimii 20 de ani, România a fost părăsită masiv de cetăţeni disperaţi de corupţia de acasă, dornici să-şi facă un trai decent într-o lume mai bună. Numai că ascensiunea valului populist-naţionalist, care a cuprins şi România odată cu guvernarea PSD-ALDE, începe să le schimbe viaţa în rău emigranţilor.

Reuters descrie povestea unei românce mutată la muncă în Anglia din anul 2008, Maria, care spune că odată cu Brexit au început ostilităţile faţă de străini. Săptămâna trecută, la o vizită medicală, o femeie i-a spus să plece acasă în România pentru că „este străină” şi pentru că „locul ei nu este acolo”.

Maria spune că a fost pentru prima dată când s-a confruntat cu un astfel de abuz direct cu privire la naţionalitatea sa, de zece ani de când locuieşte în Marea Britanie

Ea susţine că se pregăteşte să părăsească Marea Britanie în acest an, împreună cu soţul ei şi cei doi copii, deoarece s-a săturat. „După Brexit, toţi putem simţi clar faptul că nu suntem doriţi aici“, a spus ea.

„Vrem să ne întoarcem acasă“

Maria susţine că este îngrijorată şi de faptul că cei mici sunt agresaţi la şcoală. Ea spune că, anul trecut, bona ei româncă şi fiica sa de doi ani se jucau în parc, când o femeie le-a acuzat în mod public că sunt hoaţe, notează Adevărul.

Politicienii din Marea Britanie susţin că sunt mândri de compoziţia diversă a populaţiei ţării, iar guvernul a aprobat deja legislaţia pentru ca cetăţenii din UE care locuiesc în Marea Britanie să poată sta şi după Brexit. Cu toate acestea, mulţi imigranţi, în special cei din ţări membre mai sărace precum România sau Polonia, susţin că sunt acuzaţi de faptul că fură locuri de muncă de la britanici şi că duc salariile în jos.

Maria mai spune că iniţial urmărea toate ştirile despre Brexit, dar acum le găseşte uluitoare: „Cred că Brexit este o nebunie. Nu cred că era nevoie să iasă din UE. Este foarte trist că Brexit distruge Marea Britanie. Este prea multă nesiguranţă şi vrem să ne întoarcem acasă“, conchide ea.

CITIŢI ŞI:

Europa, liber la impact. Acordul BREXIT, respins a doua oară la Londra. Vestea cea mai rea? Nimeni nu ştie ce urmează

Londra crede în şansa ei. Primarul Sadiq Khan cere al doilea referendum pentru Brexit

Patriarhul Daniel, un nou gest de plecăciune în faţa Rusiei. Va fi tămâiat din nou de propaganda Kremlinului?

Nesătula Lia Savonea. Şefa CSM a încasat 120.000 de lei pentru „detaşare” în Capitală, deşi stă la Chiajna, lângă Bucureşti!

EXCLUSIV. Cum i-a trădat Lia Savonea pe magistraţi. A avut mandat de la CSM să ceară abrogarea ordonanţei, dar a făcut pe muta cu Dăncilă

Sondaj: PNL este cap la cap cu PSD. USR-PLUS, mult peste ALDE. Prezență mare la vot

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

Lili Loterie are o obsesie: unii fac „bani de bani” la Bruxelles, iar ea e o biată traseistă la București

Ziua în care Viktor Orban a devenit „ciumatul” Europei. PNL a votat împotriva lui şi de partea valorilor UE

4 COMENTARII

  1. Este o mizerie ce comportament ordinar au cetățenii britanici fata de romani care muncesc ca sa-și întrețină familia. Britanicii au fist mințiți pe fata de doi excroci pe numele lor Boris Johnston și Nivel Farage diu betivi ordinari! Atitudinea lor fata de străini in speța fata de romani este de condamnat conform regulilor UE privind libera deplasare a cetățenilor in UNIUNEA EUROPEANĂ!
    Interesant ca politia britanică nu ia măsuri mai ferme și in cazul femeii lovite peste fata in Doncaster ( oraș in nordul Marii Britanii )de niște țineți aflați sub INFLUIENTA băuturilor alcoolice! Rușine sa va fie !!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.