Patriarhul Daniel, un nou gest de plecăciune în faţa Rusiei. Va fi tămâiat din nou de propaganda Kremlinului?

1
1144

Patriarhul Daniel a scris prefața ediției în limba română a cărții „Cugetări pentru fiecare zi din an” a Patriarhului rus Kirill, volum lansat deja la Baia Mare și care urmează să fie lansat și la Cluj.

Gestul PF Daniel este urmarea firească a altor acţiuni cu mult mai clare de încercare de apropiere a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) de Biserica Ortodoxă Rusă. Apropierea celor două biserici a fost privită de analişti drept parte dintr-un plan mai mare de încercare de sensibilizare de românilor de a privi cu mai multă deschidere relaţia cu Rusia.

Cel mai vizibil gest în acest sens al BOR a fost invitarea acum doi ani în România a Patriarhului Kiril, acţiune salutată cu mare fast de propaganda rusă. Iată cum lăuda publicaţia Sputnik (organul oficial de presă al Kremlinului) întâlnirea de la Bucureşti a capilor celor două Biserici:

„Patriarhul rus și-a început vizita în România ieri, făcând declarații importante în care a evocat valorile comune ale românilor și rușilor.

Patriarhul a subliniat comunitatea sfinților români și ruși, precum și comuniunea valorică a României și Rusiei.

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii se află în România la invitația Patriarhului Daniel. El va participa mâine la ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Mâine urmează să aibă loc o slujbă Te Deum la 10 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa ierarhilor români şi străini, a clerului şi credincioșilor.”

Patriarhului Kirill este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, Biserica Ortodoxă Rusă jucând un rol important în perpetuarea actualului regim politic de la Moscova. Biserica din Rusia se află într-un moment extrem de delicat după ce Biserica ortodoxă din Ucraina și-a proclamat autocefalia, recunoscută deja de Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol. Biserica Ortodoxă Română, condusă de Patriarhul Daniel, a refuzat să recunoască autocefalia bisericii din Ucraina, într-o mișcare considerată surprinzătoare de analiști, notează G4Media.ro.

CITIȚI ȘI:

Sondaj: PNL este cap la cap cu PSD. USR-PLUS, mult peste ALDE. Prezență mare la vot

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

Lili Loterie are o obsesie: unii fac „bani de bani” la Bruxelles, iar ea e o biată traseistă la București

Ziua în care Viktor Orban a devenit „ciumatul” Europei. PNL a votat împotriva lui şi de partea valorilor UE

1 COMENTARIU

  1. Astia-s popii Dracului.Si ai FSB (Kiril care e chiar general FSB si are biroul la Kremlin vis-a -vis de biroul lui Putin piticul tar KGB-ist) si Securitatii (Daniel Ciubotea of course ) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here