Drama antrenorului român care și-a pierdut unica fiică. El trăia în Feroe, ea în Danemarca

0
3895
Eugen Vodă și fiica sa, Ioana Victoria

O tragedie cumplită a lovit familia fostului fotbalist Eugen Vodă, ajuns la 55 de ani și stabilit din 2000 în Insulele Feroe. Unica fiică a fostului portar al Universității Craiova a murit la numai 29 de ani, răpusă de un cancer la umăr.

Ioana Victoria, fiica lui Eugen Vodă, și-a găsit sfârșitul la Copenhaga, unde lucra în administrația capitalei daneze. „Fata a resimțit la început niște dureri, care apoi s-au acutizat și, la un control amănunțit, a venit diagnosticul dur. Asta se întâmpla prin toamna anului trecut”, povestesc apropiați ai lui Vodă, citați de presa craioveană.

Ioana Victoria nu era căsătorită și nu avea copii.

Cancerul la umăr este o formă foarte rară a acestei boli îngrozitoare. Lucrurile au evoluat galopant, iar în ultimele săptămâni părinții știau că finalul fiicei lor e aproape. Toți medicii consultați, inclusiv somități medicale din România, le-au spus că nu se mai poate face nimic.

Ioana Victoria s-a născut pe 24 decembrie 1989, în plină „revoluție”. Ea a primit al doilea prenume, Victoria, pentru că părinții săi au dorit să marcheze astfel prăbușirea comunismului și deschiderea unor perspective frumoase pentru fiica lor și generația ei. Au urmat însă dezamăgiri în serie, care i-au făcut pe toți membrii familiei Vodă să părăsească România.

Ioana Vodă Vodă terminase management și drept economic la Copenhaga și lucra în administrația capitalei daneze. „Am adus-o în Feroe când avea 10 ani, s-a adaptat imediat aici, în Nord”, spunea fostul portar, în 2013, pentru „Gazeta sporturilor”.

Situate în Atlanticul de Nord, Insulele Feroe aparțin administrativ de Danemarca. De alfel, singurele curse aeriene regulate spre arhipelag se fac din Copenhaga.

În Feroe, Eugen Vodă lucrează în domeniul amenajărilor interioare și e antrenor cu portarii la AB Argir, echipă de primă divizie al cărei antrenor principal e tot un român, Sorin Anghel.

Eugen Vodă și-a încheiat cariera de jucător în 2008, după 8 sezoane în care a apărat poarta echipei feroeze Skala Ítróttarfelag. În România, el evoluase pentru ASA Tg. Mureș (1983-1992), U Craiova (1992-1998) și din nou ASA Tg. Mureș (1998-1999). Cu oltenii a ieșit vicecampion în 1995 și a cucerit Cupa României 1993. Printre coechipierii săi de la U Craiova s-au numărat Craioveanu, Trică, Gane, Neagoe, Olăroiu și Stoican.

U Craiova, 1993-1994. În medalion, portarul Eugen Vodă

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here