Suedia – România 2-1. Începem campania Euro 2020 cu o repriză mizerabilă și una încurajatoare

0
1348
Răzvan Marin (tricoul roșu) în duel cu suedezul Olsson

Naționala României a început campania de calificare la Euro 2020 cu un meci tare, care ne-a adus prima înfrângere: 1-2 în Suedia. Drumul e lung, suntem într-o grupă de 6 echipe (inclusiv Spania), dar punctele pierdute azi sunt deja o povară în ecuația calificării.

La Solna au fost două reprize distincte: prima dominată tactic de suedezi, a doua cu mai multă energie de partea României.

Soarta partidei a fost decisă în prima repriză, când două momente de adormire în apărarea României au adus golurile ce aveau să se dovedească decisive.

Ofensiva permanentă a echipei lui Cosmin Contra, de după pauză, ne-a dopat cu speranțe, dar atât: punctele sunt la scandinavi.

Din Grupa F fac parte 6 echipe: Spania, Suedia, Norvegia, România, Malta și Feroe. Primele două clasate se vor califica la turneul final din 2020, în cadrul căruia patru partide vor fi găzduite de Arena Națională din București.

Următorul meci al României: marți, 26 martie, cu Insulele Feroe, la Cluj-Napoca. Feroezii au pierdut astăzi cu 2-1 în Malta.

Și ultimul meci al zilei în Grupa F, Spania – Norvegia, s-a încheiat tot cu scorul de 2-1 în favoarea gazdelor.

Suedia – România 2-1

  • Goluri: Quaison (33), Claesson (40) / Keșeru (58)
  • România: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, D. Grigore, Bancu – R. Marin, T. Băluță (78 A. Ivan) – Chipciu, Stanciu, Mitriță (46 Keșeru) – Pușcaș (64 I. Hagi).

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.