Dragnea ticluiește încă o ordonanță criminală! Vrea să schimbe legea referendumului ca să-l scoată din joc pe Iohannis

4
4687
Liviu - Vasilica

PNL a luat urma unei ordonanțe de urgență care se află în fază de proiect, la Guvern. Ordonanța ar urma să modifice Legea referendumului, astfel încât președintele Klaus Iohannis să fie scos din joc și să nu mai poată face campanie pro-referendum.

Ordonanța clocită de Liviu Dragnea și pusă în brațele Vioricăi Dăncilă este de o ticăloșie incredibilă. PSD și ALDE vor să modifice Legea referendumului cu mai puțin de o lună înainte de referendum. Asta chiar înseamnă schimbare regulilor în timpul jocului!

Iar ideea de a nu-i permite președintelui Iohannis să promoveze referendumul declanșat chiar de el este rodul unei minți bolnave. Așa ceva sfidează orice urmă de rațiune.

Orban: „Un proiect odios”

Președintele PNL, Ludovic Orban, avertizează: „Autoritatea Electorală Permanentă a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență pe care intenționează să o adopte Guvernul, elaborat împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, prin care este modificată Legea 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului. Miza acestui proiect odios este aceea de a-i interzice Președintelui României, Klaus Iohannis, posibilitatea de a se pronunța asupra referendumului pe care domnia sa l-a declanșat pentru data de 26 mai. Acest fapt încalcă în mod barbar atât Constituția României, cât și deciziile Curții Constituționale referitoare la libertatea de exprimare pe care o are Președintele României”.

Liderul liberal arată că, în mod concret, este introdus prin proiectul de Ordonanță de Urgență un nou alineat (6) al articolului 30 din Legea referendumului, prin care se precizează:

Autorităţile publice au obligaţia de fi neutre şi imparţiale în raport cu obiectul referendumului, fiindu-le interzis în campania pentru referendum să se pronunţe în favoarea sau defavoarea problemei supuse referendumului”.

În Constituției, instituția Președintelui României este menționată la Titlul III (Autorități publice), Capitolul 2.

Ludovic Orban:

  • „În susținerea acestei reglementări, proiectul de Ordonanță de Urgență invocă, în fals, Codul de bune practici în materie de referendum al Comisiei de la Veneția, care face referire la neutralitatea «autorităților administrației publice», și nu la actorii instituționali care declanșează referendumul. În mod firesc, Comisia de la Veneția se raportează la administrația publică, întrucât aceasta este cea care se ocupă de organizarea și desfășurarea referendumului – în cazul României, Guvernul și celelalte organe ale administrației publice implicate în organizarea scrutinului. Constituția României menționează Administrația Publică la Capitolul 5, Titlul III”.
  • „În documentul citat de proiectul de Ordonanță de Urgență, chiar Comisia de la Veneția precizează că «spre deosebire de cazul alegerilor, nu este necesară interzicerea completă a intervenţiei autorităţilor publice în favoarea sau în defavoarea propunerii supuse referendumului»”.
  • „Somez Guvernul să abandoneze de urgență această reglementare, care încalcă dreptul fundamental la liberă exprimare de care trebuie să se bucure orice cetățean al României și trădează frica incredibilă a PSD-ALDE de referendumul organizat în 26 mai. În caz contrar, îi avertizez pe membrii Guvernului că adoptarea Ordonanței de Urgență în actuala formă constituie infracțiune și este pedepsită cu închisoarea, conform Legii răspunderii ministeriale. Președintele României, Klaus Iohannis, este persoana care beneficiază de cea mai mare legitimitate în statul român și nimeni nu-i poate interzice dreptul de a se exprima asupra oricărei probleme din societatea românească, cu atât mai puțin asupra unui referendum fundamental pentru viitorul țării noastre, declanșat chiar de domnia sa. Vocea Președintelui se va auzi întotdeauna pentru binele României”.

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Pe Liviu Dragnea nu-l pune nimeni la punct ? Este un derbedeu național care trebuie sa înceteze sa -și mai bată joc de legi, justiție, romani , absolut pe toată lumea!!!
    Mai derbedeule chiar vrei sa-ți Bati joc de noi toți romanii? Unde vrei sa ajungi mai derbedeule ? Vrei sa plecam toți din România?
    Cred ca timpul dumitale in politica românească a cam expirat !

  2. Dar pana la urma cine-i acest Dragnea? Un individ paranoic care are impresia ( falsa) ca este stăpânul Europei. Pleacă Dragnea acasă pana când vor pune mâna romanii de gulerul cămășii. Ai transformat România intr-un circ ordinar, ai făcut praf tot ce înseamnă democrația , cine-ți da dreptul asta nenorocitule care ai intrat in PSD ca un cal troian de la PDL!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here