Cele două întrebări care-l vor torpila pe Dragnea la referendumul din 26 mai

3
2194
Președintele și infractorul

Administrația Prezidențială a anunțat, joi, întrebările de pe buletinul de vot la referendumul din 26 mai. Klaus Iohannis a semnat deja decretul de convocare a referendumului pentru justiție. 

Cele două întrebări, la care românii sunt chemaţi să răspundă cu DA sau NU, sunt:

„1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Anunţul făcut de Administraţia Prezidenţială este o mare gură de oxigen şi pentru România, dar şi pentru Opoziţie.

Referendumul va fi un magnet puternic şi pentru populaţia care nu are opţiuni politice clare, dar care doreşte să transmită clasei politice semnalul că nu este de tolerat accesul corupţilor în politică, de tipul Liviu Dragnea&co.

Deşi e vorba de un referendum pur consultativ, al cărui rezultat Parlamentul României (mai ales cel actual, controlat de PSD-ALDE) îl poate arunca la coş, impactul de imagine şi cel electoral poate fi devastator pentru liderul PSD.

O dată, pentru că un vot masiv DA la cele două întrebări echivalează cu un dezgust naţional împotriva lui Dragnea. Doi – referendumul ajută foarte mult Opoziţia actuală, deoarece publicul nehotărât, care va veni să voteze împotriva corupţiei, poate vota şi la alegerile europarlamentare din aceeaşi zi. Şi în mod logic, acest electorat va vota cu Opoziţia care susţine referendumul, nu cu PSD sau ALDE.

Deci, PNL, USR-PLUS sau PMP pot primi mai multe voturi decât fără un referendum organizat concomitent cu scrutinul pentru Parlamentul European.

3 COMENTARII

 1. Prima întrebare: Niels Schnecker = 1 =A

  1. Sunteți interesați / 2. cu interzicerea / 3. amnistiei şi grațierii / 4. pentru infracțiuni[le] de corupție? {4=D=Death=Decapitations / DA=4+1=5=Executions at Jilava 2007 2008}

 2. A doua întrebare: Niels Schnecker = 1 = A = Assasinations {26 litere americane}

  16 cuvinte – 17 cuvinte = Francmasonii – Masonii = Francmasonii – [Austria şi Germania] = -1 = – Niels Schnecker = Virgula scade 17 cuvinte

  Habemus Papam!

  *35 Illuminati Olivian Simion

 3. Carevasazica referendumul e organizat pentru o singura persoana?! Deci e ilegal. Asa cum dragnea vroia sa dea o lege prin care mostenitoarea trenului regal,margareta, sa primeasca sute de mii de euro anual si era la fel de ilegal pt ca legea era destinata unei singure persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here