Dragnea, geniul proştilor. Atacă multinaţionalele, care asigură masiv plata pensiilor şi a salariilor la stat

2
2164

Liderul PSD poate candida cu succes la postul de geniu al marketingului prostiei. Minte cu nonşalanţă taman când adevărul e mai clar decât cristalul.

Azi, la Craiova, Liviu Dragnea a reluat o parte din ideile otrăvite, xenofobe, lansate aseară la Antena 3. A aruncat din nou nada pentru proşti, cu un discurs anti-multinaţionale, la doar o zi după ce toată lumea a aflat că România este în topul Europei în privinţa aportului masiv adus de companiile străine la bugetul de stat.

Practic, aproape jumătate din veniturile României sunt produse de companiile controlate de firme cu capital străin, arată datele oficiale ale Eurostat, institutul de statistică al Uniunii Europene.

Fără „multinaţionale”, România intră imediat în incapacitate de plată. Prin urmare, cine poate înghiţi discursul împotriva „străinilor”, a lui Soros, anti-Occident? Doar proştii, în care se pare că-şi pune bazele şeful baronilor social-democraţi.

Declarațiile lui Liviu Dragnea, joi, la Antena 3

 • „Noi suntem în opoziție… cu străinii! Noi nu am fost coloniști. Păi, coloniștii ce făceau? Mergeau peste tot și le luau resursele. «Vă civilizăm, vă aducem civilizația…» Vorbe! Noi de ce n-am plecat, să fim și noi coloniști? Pentru că ne-a dat Dumnezeu tot. Problema e că vin peste noi. Întrebarea e: ne batem cu ei sau suntem lași? Eu nu pot fi laș.”
 • „Se pune presiune pe oficiali europeni pentru ca autoritățile de aici să se înmoaie și să nu aibă curaj să ia măsuri pentru ca tratamentul să fie egal. Noi nu vrem să favorizăm firmele românești, noi luptăm să aibă măcar același tratament ca firmele străine care vin în țara noastră.”
 • „Reprezentanții acestor interese vor ca românii să nu aibă bani. E simplu: cu cât începi să prinzi cheag, nu prea mai ai timp să te lași așa manipulat. Omul, dacă nu are bani, e nervos, frustrat, și atunci mai ușor pui răsadul pentru semințele de discordie.”
 • „S-au învățat că această țară stă mereu cu capul plecat. Nu vine nimeni să ne dea, toată lumea vrea să profite de această țară.”
 • „Toate companiile lor trebuie să se dezvolte aici în detrimentul companiilor noastre. Înțeleg că vrei să te dezvolți, dar nu pune presiune ca autoritățile de aici să se înmoaie!”
 • „Noi nu vrem să favorizăm firmele românești, vrem să aibă același tratament.”
 • „Îi deranjează această coaliție, românească, pentru care cuvântul «patriotism» nu este un moft.”
 • „Le-am spus că va începe o campanie de demonizare a mea, ultra-profesionistă, cum nu a mai fost niciodată împotriva nimănui, pentru că sunt interese în ce privește resursele naturale, potențialul agricol al acestei țări, capacitatea de a participa la lucrări de investiții a firmelor românești.”
 • „E întâmplător că firmele care activau în domeniul infrastructurii nu mai sunt? Chiar așa, toți, unul după altul, ori în pușcărie, ori în faliment?”
 • „Le-am spus că o să fie deranj foarte mare când vom cere aceeași calitate a produselor care intră în România cu calitatea pe care o au din țările de unde sunt firmele respective. De ce la noi să fie produse de calitate proastă, cu chimicale, care afectează sănătatea noastră, a copiilor, și în Vest, în țările lor…?!”
 • „Importăm roșii din carton, din rumeguș, de la ăilalți. Nu au niciun gust.”
 • „Consiliul Concurenței din cine e format? Din reprezentanții unor multinaționale, străinii. Și atunci se explică de ce Consiliul Concurenței nu deranjează firmele străine.”
 • „Faptul că copilul român mănâncă produse care pot conține chimicale periculoase pentru el, care nu au niciun gust… Este vorba de standarde duble. Nu suntem groapa de gunoi a Europei, nu putem accepta asta, oricât ar țipa ei.”
 • „De ce țipă ăștia la noi, de ce sunt multinaționalele deranjate de noi? Pentru că vrem și noi ca această țară să fie respectată.”

Fără banii „străinilor”, România moare mâine

Toate declaraţiile de mai sus nu pot fi decât o momeală de proastă calitate pentru proştii pe care îi vânează cu disperare PSD şi ALDE. Pentru că doar un prost poate crede elucubraţiile de mai sus când abia ce am aflat, cu cifre oficiale, că multinaţionale sunt cele care asigură masiv bani de pensii şi salarii, practic supravieţuirea statului român.

România se află printre statele europene în care companiile străine turează cel mai tare motorul economiei. Mai exact, ne aflăm pe locul 4 în Uniunea Europeană în rândul statelor unde companiile controlate de firme străine sunt responsabile pentru cea mai mare pondere a valorii adăugate, în proporţie de peste 43%, arată ultimele date disponibile venite de la Eurostat.

Datele publicate anterior de INS, referitoare la prezenţa comercială a multinaţionalelor arată că la sfârşitul anului 2016 erau active în economia românească aproape 28.000 de companii străine, ceea ce reprezintă o pondere de 6% în total.

Batjocură anti-Ford şi Renault

Batjocura e maximă dacă te gândeşti că discursul anti-Occident are loc la doi paşi de una dintre cele mai mari investiţii străine în România: uzina Ford din Craiova, care asigură câteva mii de locuri de muncă, pe orizontală şi verticală, plus sume consistente la bugetul de stat din care PSD plăteşte pensiile şi salariile la stat.
Nu departe de Craiova, locul unde Liviu Dragnea a vituperat din nou împotriva companiilor străine venite să angajeze români şi să dea bani la buget, se află uzinele Dacia, o multinaţională marca Renault, care contribuie cu sume şi mai mari decât Ford la bugetul de stat.

CITIŢI ŞI:

Dragnea, gata de puşcărie? „Mi-a zis cineva, aici: «Chiar dacă te arestează, venim şi te scoatem!»”

Teroarea „Ciumei Roşii”, la Craiova: manifestant săltat de jandarmi pe motiv că a strigat anti-PSD, jurnalişti blocaţi pentru liniştea baronilor, oameni aduşi cu japca la mitingul anti-Europa

Nuntă mare în Bănie. Manda şi Olguţa strâng bani pentru a plăti Conacul Interlopilor din Craiova

EXCLUSIV. Manda şi Olguţa şi-au tras conac de la un craiovean arestat pentru spargeri de bancomate şi carduri clonate!

Palatul familiei PSD-iste Manda – Olguţa Vasilescu. Clanţe cu cristale Swarovski, robineţi în aur, mobilier de lux. Ambii sunt bugetari

Iohannis l-a scos afară pe Nicolicea! A rămas cu cei doi bătrâni, unul fost infractor de drept comun, folosiţi de PSD pentru falsificarea istoriei

Tăriceanu a dat în mintea Maricicăi-Dansatoarea: minte cu nesimţire şi vede că „statul paralel” face jocurile în SUA

Minciună penibilă a lui Tăriceanu. A inventat o discuție „curajoasă” cu fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu. Mesajul lui Andrei Ursu îl demolează pe impostor

2 COMENTARII

 1. Ciuma Roşie GOP America 3 July 1776: Guvernul liberal nu crede că asasinez europenii investitori în România. Am bani să plătesc salarii şi pensii în România. CIA, fiecare european decapitat şi luat zălog valorează 1$ D84849853F forte. Să jucăm cu NSA fotbal cu capetele lor seci. Au stat peste programul 1918-2018 al Berlinului.

  Liberalii români 1875 ai PNL cer bani direct din Trezoria României pentru copiii lor ADN din America.

  Eu: De ce copiii liberali nu muncesc 12 ore în America?
  Ludovic Orban: Ție îți convin salariile din America?
  Eu: De ce nu muncesc în România?
  Ludovic Orban: Şi în România PSD salariile sunt foarte mici.
  Eu: De ce nu faceți salarii mari în România?
  Ludovic Orban: Du-te naiba, Olivian. Un ban nu facem cu votul dumitale pentru CDR 1996. Vrem să împărțin aurul negru de 35 karat.
  Eu: Robii 3:2: „Neamurile din Tars vor înjura pe Mântuitor, vor tăgădui Edenul promis păcii şi vor promite Diavolului noi războaie. Un bătrân va muri şi va reveni pe pământul lui ca istoric.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here